Stan, teepee, domeček - dovnitř/ven

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2029
7.6.22 12:22

Stan, teepee, domeček - dovnitř/ven

Jaké máte zkušenosti s různými stany, teepeečky, skládacími domečky pro děti? Co je fajn a co jsou vyhozené peníze? Doporučíte někdo něco?

Dcerka má 1,5 roku a na léto by se asi hodil nějaký stan na zahradu k babičce. Bydlíme v bytovce, navíc nám mají dělat střechu, tak plánuju být s malou hlavně u rodičů. Na zahradě jsou stromy, ale i tak by se nám něco na vytvoření dalšího stínu a na hraní hodilo (doma si teď pořád staví bunkry s polštářů v postýlce apod.). Klasický stan nebo jen takový ten plážový přístřešek nechci, ráda bych něco, co můžeme pak dát třeba dovnitř - ať už v bytě nebo u babičky.
Moc se v tom nevyznám a na netu všude vidim hlavně teepee v designových pokojíčcích. Mně jde spíš o funkčnost a praktičnost.

Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37119
7.6.22 12:34

Za mě je to blbost, měli jsme několik těch stanů/ domečků a v létě je v tom venku strašné vedro a drží se uvnitř hmyz :D na stín kdyžtak nějaký velký slunečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.6.22 12:34

V bytě jsme měli udělaný domeček z obyčejné kartonové krabice (hodně velké), na zahradě klasický stan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
7.6.22 13:02

My to máme na doma, koupila jsem to pro batole, ale nejvíc se v tom zasiva desetiletý a kolikrát i s kamosema :P ven nevím, zda bych to brala, to je určitě vhodnější ten plážový přístřešek, který sice nechceš - jenže ten jak je otevřeny, tak se v nem nedrží takové horko. Neumím si představit, ze bych tenhle uzavřenejsi stan dala na zahradu a do nej batole. Navíc ten venkovní má pevnou “stanovou” podlahu, ty co mám já mají obyc z látky, ze které jsou stěny. Akorát by se to podrelo, propichalo si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
7.6.22 13:09

Pětiletý syn má tento z Lidlu, jen se Spidermanem. Má ho doma, už v něm párkrát i spal. Měli jsme předtím holčičí, poděděný, ten byl dobrý, že měl otvory z obou stran, takže si venku do něj děti daly deku, a hezky to větralo a oni byly v domečku. Celkem často ho využívaly i doma, než popraskaly ty laťky. Ten nový stan jsme zatím ven nedávali, ale asi na to taky dojde, syn pořád škemrá po stanu, ale má jen jeden vchod, tak tam asi bude pěkný pařák…

Příspěvek upraven 07.06.22 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2029
7.6.22 13:36

Diky za komenty. To vedro me nenapadlo - a pritom vim, jaky ve stanu byvalo v lete vzdy vedro. Mamka do me porad husti at ji dam presny tip, co koupit a todle me vlastne nenapadlo. Diky :)

Jo a zkusenost s takovym tim detskym tunelem na hrani nekdo mate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4815
7.6.22 13:46

Mým dětem bude už 9 a různé domečky mají rádi dodnes. Měli jsme takový „umělohmotně“ látkový domeček s míčky (ten ale moc nevydržel), máme tee pee (šila jsem vlastnoručně, když dětem byly asi 2 a stále drží) a máme plážový stan - ten jsme kupovali před 3 roky a myslím, že letos dá poslední sezonu a pak už bude na vyhození. To tee pee a stan si teď už sami občas rozdělají v pokojíčku, občas na zahradě. Za mě je tee pee dobrá investice, protože prostě vydrží. Taky se mi za něj tenkrát nechtělo dávat tolik, proto jsem se pustila do samodomo výroby. Moje první zkušenost s šicím strojem to byla :mrgreen: trochu jsem se u toho navztekala, ale nakonec jsem to zvládla.
Jo pak mají děti u babičky ještě velký papírový domeček (myslím v Lidlu jsme ho kupovali) a ten je tak na 2 sezony, když se tahá ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
7.6.22 14:12
@KraliceAlice píše:
Diky za komenty. To vedro me nenapadlo - a pritom vim, jaky ve stanu byvalo v lete vzdy vedro. Mamka do me porad husti at ji dam presny tip, co koupit a todle me vlastne nenapadlo. Diky :)Jo a zkusenost s takovym tim detskym tunelem na hrani nekdo mate?

nejen vedro, také se tam drží hmyz - už někdo psal, a pavučiny,
moje dcera má teda vyvýšenou postel a „domeček“ pod ní, tam si zalézá, hlavně když je na mě naštvaná ;)
tunel pro děti využívají kočky :mrgreen:
jinak u babičky má dcera také „svůj“ pokoj, kde si staví bunkry i dnes v 5,5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí