Stánek u cyklostezky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Prvně musí projít stavebním rizenim. Voda, odpady, elektřina, příjezd.
- Citovat
- Upravit
@Beyourself18 Jen taková technická - ty si vážně myslíš, že ti přijedou cyklisti/bruslaři koupit si šest rohlíků, balený eidam a mlíko na večeři?
Ty stánky u cyklostezek vydělávají primárně na točených nápojích či nějakém tom rychlém občerstvení, to ale bez sezení nikoho lákat nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mně to nepřijde jako špatný nápad. Sušenky, sladkosti, možná nějaké menší bagety?, Balené nápoje, čepované nápoje… Jsme malé město s malou cyklostezkou a lidí jsou na ní desítky denně. Dovedu si představit, že na vytíženější by se takovému stánku mohlo dařit. S technickými věcmi neporadím, jen jsem tvůj stánek chtěla podpořit. Ale s posezením by to bylo určitě lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beyourself18 musíte mít něco na sednuti. Nebo myslíte, že lidi budou zastavovat a pak popíjet na stojáka preslapujice na cyklostezce? Ukrojte ještě pás pozemku, posuňte plot a udělejte misto pro pár obyč plastových/dřevěných stolků a židlí/lavic. Balené potraviny mají být co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beyourself18 jeste technická, co vidím tady od nás u těchto stánku. Tak otvírací doba přesně přes veškerý „volný čas“. Tj každé odpoledne až do večera, víkendy, svátky. A čím je hezčí počasí, tím víc bude kšeftů. Takže kdo tam bude prodávat, aby s tímto počítal.
Ve velkých vedrech je super i nějaký stin vyrobit. A pokud k tomu jde dojít i pěšky „na pivo“ tak tím líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Tak asi tím chtěla vyjádřit, že tam nebude vařit (fritovat, ohřívat v mikrovlnce, točit zmrzlinu…), očekávala bych takové ty klasické věci, co v těhle stáncích mají - sušenky, krekry, nanuky, bagety…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, například bagety, chipsy, nějaké sladkosti pro děti a tak. apod. V případě, že by nešlo čepované pivo, tak láhvové a minerálky.
Ano, na sednutí by prostor byl, ale, co jsem se dočetla, tak už by to byla jiná živnost. A já bych mohla mít maximálně tu volnou, proto se ptám, jestli tady není někdo, kdo se v tom vyzná. Bylo by to v obci, kudy vede cyklostezka, takže ne přímo ta cyklostezka, která je tolik frekventovaná. Lidé okolo jen projíždí, ale je to v kopci a často se zastaví, napijí a pokračují.
- Citovat
- Upravit
Samozřejmě s náročností počítám. Je to součást domu, taťka bude v důchodu a já také mám času dost po své práci, takže není v tomto problém.
- Citovat
- Upravit
@Beyourself18 tak pokud v obci není jiná hospoda, tak budete mít pořád plno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na prodej točených nápojů bys už musela mít hostinskou činnost. Takže bez ní pouze prodej piva baleného např. v plechu. Stavební řízení se u stánků nedělá, pokud jsou sezónní. Pouze pokud bys chtěla mít celoročně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius
Taď o víkendu za cca 2 hodiny tady projelo 50 cyklistů a to bylo první pořádné počasí.
Což si myslím, že je slušné na takovou malou obec. Mimo jiné chodí hodně pejskařů, a normálně procházky. Vedle je i zahradnictví a to už kdysi říkali, že by chodili na svačiny, ale nemají kde. Hospoda je ve vedlejší obci, ale nic moc podnik. A obchod jako takový tady není.
- Citovat
- Upravit
@Elisa262 myslela jsem si, že to tak je..ale napadá mě něco jako samovýčep, jen nevím jak to zpoplatňovat. Jako bezedný kelímek by tady chlastali celé dny
no sezónní… počítám tak od toho dubna do září- října…to tady je největší pohyb..
- Citovat
- Upravit
Existuje přímo čepovací automat. Máme to vedle v dědine, v budově bývalé hospody. Hodíš tam peníze a čepuješ do kelímků, které jsou k dispozici.
Ideál jak vydělat peníze a nemít přitom téměř žádné starosti se zákazníky. Teda krom bordelu všude kolem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás má paní už tři takové stánky se zmrzlinou.
Taky to vypadá, že je to pouze dřevěná chajda.
A má s tím velký úspěch. Začínala u jedné zmrzlinové chajdičky. Má velmi šikovného manžela, takže každý rok mají úpravy. Udělal nové lavky, vydláždil, hřiště pro děcka atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, jdu si k vám pro radu. Ráda bych si založila takový stánek/mini potraviny u cyklostezky. Bylo by to na vlastním pozemku, např. dřevěný stánek. Představa je taková, že bych prodávala balené potraviny, a ráda bych i čepované pivo a kofolu, ale žádné posezení. Jen takové okno ve stánku. Jaká by to byla živnost? Myslíte, že by dřevěný stánek prošel hygienou?