Stará, začít znovu studovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stara zacit znovu studovat??
Ahoj vsem,
moc by me zajimalo, kolik z Vas zaclo studovat vysokou nebo nejaky jiny kurz po 40 roce, nebo proste po detech.
V me hlave se mi usadila myslenka si konecne udelat nejakou skolu, konkretne porodni asistentku (nebude to v Cechach takze podminky mohou byt trochu jine)a vzhledem k tomu, ze nemam nejake extra vzdelani, budu asi muset absolvovat kurz predem, ktery bude mou vstupenkou na UNI. Navic se to asi protahne tim, ze bych snad mohla studovat jen part time tudiz by to trvalo 6 let plus ten kurz.
Mam strach jestli to ma vubec cenu zacinat, jestli na to uz nebudu moc stara. Ted je mi 36 a zacinat bych chtela az tak za 2 roky nebot jsem jeste mimo zemi studia.
Rika se ze clovek muze studovat v kazdem veku, ale rada bych videla kolik Vas tu takovych je, co zacali studovat opravdu pozdeji a jak se s tim srovnavate.
Ten prvni ‚predkurz‘potrva kolem 3 let a pak kvalifikace by mela byt enrolled nurse, sestra-nebudu rikat zdravotni, protoze je to tak napul.Pote bych si to mohla pripocitat k te kvalifikaci na UNI, tusim kolem 50 bodu.
Me jde hlavne o to, ze tam na me nebude nikdo cekat s otevrenou naruci a s pracovnim mistem a ze budu hold muset zacit od nuly. Nerada bych zkoncila prodavat rohliky v krame..proste se musim postarat ne jenom chlap aby jsme mohli zit normalnim zivotem, mohla mit dobry prijem…mam jen ten strach jestli mam vubec zacinat
jestli to zvladnu a jestli uz nejsem na to stara ![]()
PS: Mozna to zni vse zmatene, pisu z Anglie tak nekdy uz zapominam na cestinu, tak se omlouvam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Vicky12
Ahoj, já sice nejsem studentka 40+, ale chci říci, že se u nás na seminářich běžně vyskytovaly ještě i mnohem starší dámy. Jinak pro profesi PA považuji za výhodu nějakou tu životní zkušenost navíc.. netvrdím, že je jisté, že se tím uzivis, ale pokud na výsledků finančně nezavsis, tak neni důvod to nezkusit. Uvidíš sama, jak to půjde-přerusit se dá vždy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vicky12 ahoj studuju dalkove VS, sice mi neni 40, ale u nas v rocniku jsou lidi tohoto veku a vsichni z nich to zvladaji-kolikrat lepe nez mladi, protoze vedi ze musi kuli lepsimu financnimu ohodnoceni napr. v praci. Proc si se rozhodla pro studoum PA, proc nejit studovat neco alespon podobneho v cem uz praxi mas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jít studovat něco, co podpoří tvou kariéru je super. Já letos dodělala digitální fotografii a bylo to super, až je mi líto, že už je po všem. Ale jít studovat PA, obor, zdravottnický, kde nadále budeš potřebovat praxi a dokončit to někdy 46-48 let, abych teprve mohla vykonávat práci jako absolvent, to už asi těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tvem pripade bych nesla. Je ti 36, zacnes v 38, skoncis v 47 letech bez praxe? Jeste pred par lety to byl temer vek pro odchod zen do duchodu. Navic bys VS dokoncila az za 11 let, do te doby co? Ted jsi pracovne mlada, ve 47 letech to bude z personalniho hlediska horsi. Tam pak uz pri uplatnovani se na trhu prace rozhoduji kontakty, ktere clovek behem dosavadniho zivota ziskal, odbornost a zkusenosti.
Byt tebou, nesla bych do toho, doplnila bych si vzdelani v oboru, kteremu se venujes ted. I kdyz ani od toho bych si prilis neslibovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vicky12 Ahoj, já bych do toho šla být tebou. Moje mamka začla ve 40 když byla na mateřský se ségrou a zvládla to na jedničku. Ale kdo ví, co bude za dva roky ![]()
Příspěvek upraven 14.10.15 v 07:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me je pozde zacinat s oborem, kde je tak dulezita praxe a navic se tomu nemuzes venovat full time. Na trhu prace budes soutezit s haldou mladsich, kvalifikovanzch a s praxi. A neopomijela bych ani fakt, ze budou fyzicky zdatnejsi a a bude jim mene vadit prace v noci. Ja bych do toho nesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vek v pohode v CR si musi dost ucitelu dodelavst VS a je jim kolem 40. Ja byt tebou bych studovat sla, ale v jinem oboru. Ten kurz trva dlouho, samotna skola taky. Proste neco kde budes po tech 6 letech schopna normalne nastoupit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vicky12 bracha si ted udelal vysokou a byl jeden z nejlepších. dokončil to v 35 letech. takže já bych šla do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mama maturovala po 40 s vyznamenanim
byt tebou jdu do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem studovala pajdák dálkově, byla jsem tam nejmladší a to mi táhlo na 30. Ostatní mí spolužáci byli okolo 50 let. Já jsem pro studium v každém věku! Moc ti fandím! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem VOŠ a pak VŠ i dálkově při dvou dětech.:) Jednu školu jsem dodělávala už jen 1 rok při první dceři, druhou až druhá dcera měla dva roky. Bylo to náročné, ale na druhou stranu člověk i vypadl z toho stereotypu. Navíc u toho dálkového studia bylo dost lidí z praxe, takže i dobrá výměna zkušeností. Pokračovala bych ještě i na navazující studium, ale problém je, že už chodím na několik dní v týdnu do práce a dálkové studium v mém oboru není, pouze denní nebo bych musela dojíždět, a to bych při práci a dětech nezvládla.
V tvém případě: Na studium stará nejsi.:) V dnešní době se musí člověk vzdělávat a rozšiřovat si obzory pořád. Jen bych pouvažovala nad výběrem oboru. Je pravda, že doba studia je dlouhá a je to hlavně o praxi. Zaměstnání je i fyzicky náročné a mnoho zdravotních sester už noční ve vyšším věku nedává a přecházejí z nemocnic do ambulancí.
- Citovat
- Upravit
Jinak studovala jsem přibližně v tvém věku a jak jsem psala, na studium stará nejsi. Důležité je, aby tě studovaný obor bavil. Také jsem měla původně vystudovaný jiný obor. Pokud chceš vyloženě zdravotnictví, tak bych zvážila něco jiného než porodní asistentku. Začala bych tím kurzem a pak uvidíš, zda by to bylo reálné.
- Citovat
- Upravit
Viky, začni, neboj se. Já si první školu začala dodělávat ve 33.letech a byla jsem tam tak nějak… „středně stará“
- a ve finále - to tam stejně vůbec nikdo neřeší. Myslím věk. Jde fakt jen o to, jestli tu školu opravdu vystudovat chceš. Potom opravdu nebudeš litovat. Moje kamarádka si dodělala v Tvým věku Bc. a potom začala - ve 39. letech Ing., kterého teď zdárně dokončila. Takže fakt nevidím vůbec důvod, proč se do toho nepustit. Já za sebe bych už studovat nezačala, protože jsem měla ten přístup, že musím umět všechno - a ještě výborně, tak jsem měla věčný nerv, abych všechno zvládla a poctivě jsem se připravovala každej den, měla jsem pocit, že se učím všude - v autě, v MHD, v práci, doma - chudinky děti byly malinké a doteď si na to pamatují, jak se mamina furt učila a potom tedy následovaly roky, kdy mi školu vysloveně zakazovaly. Takže hrůza u mě.
Ale pokud myslíš, že bys tomu nemusela obětovat veškerý svůj volný čas, opravdu bych neváhala a věk tedy skutečně neřeš. A stará nejsi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, na studim stara neni. Na studium porodni asistentky s vyhledem dokonceni kolem 48 let stara je. Mezi maturitou, Ing., pajdakem a tim, co ma v planu zakladatelka, vidim dost podstatny rozdil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit