Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, co očekávat od strii z předešlého těhotenství teď v novem? Popraska mi to břicho ve stejných místech ještě víc nebo se udělají nové?
Me se udělali nové a jinde…ale v prvním těhotenství se mi udělali asi jen tři na podbřišku..a ted taky jen pár..
Ahoj, já jsem ted 28.tt a břicho už mám teda pořádné.. Zatím jsem ale žádné nové strie nezpozorovala..
staré jsou pořád stejné… Doufám, že to tak i zůstane..
Mně staré zůstaly beze změn (zůstaly i světlé), přibyly nějaké další, ač už jsem myslela, že není kde
(prostě ještě pár nad těmi původními). A vždy vznikly až v druhé půlce těhotenství (nevím přesně, každopádně u prvního jsem si minimálně do půlky říkala, jak ty drahé krémy a oleje prima fungují…)
Mě se teda taky udělalo pár strií na bocích, docela hlubokejch že mě to dost trápilo, a po porodu jsme si koupila krém na strie a za 3 měsíce je po nich ![]()
Mě se objevily až v osmém měsíci a že jich mám a to se celý těhotenství mažu
za jak dlouho vám zesvětlaly? Jsem z toho fakt nešťastná a to si neumím představit druhé těhotenství jak budu vypadat ![]()
@smurfka To naštve, viď? Já taky myslela, že už jsem za vodou, břicho už bylo, srie ne… a pak se to rozjelo brutálním tempem. Tak už se jen usmívám, když někdo píše, jak poctivě mazal tím a tím a nemá ani jednu, ale nemá cenu to vymlouvat, neuškodí to a někdo si dobře vydělá.
@kacenka8 objednala jsem si z avonu, takovej fialovej obal, přímo na strie, sice jsem tomu původě moc nevěřila, ale už sem byla ochotná zkusit cokoliv a fakt po 3 měsících pravidelnýho mazání sou pryč ![]()
@Samamama
ani nemluv..jsem si říkala že kdyby šel dřív, tak se to nestane:o) a ve 38tt už klidně mohl..
a to byl samý bi-oil, eucerin a tak..v druhém už jen pravý olivový olej a taky posloužil..sice přibyli ale málo a taky až ke konci a nestálo mě to tolik jako v prvním těhu
Ahoj u prvniho těhu mi nechutně popraskalo břicho cca 2 tydny před porodem, ted mám 5 tydnu do terminu a stejně se mi ještě par nových udělalo..i když jsem si řikala, že už nemaji moc kde…achjo ![]()
Je na to taky casto myslim. Co bude az bude dalsi brisko
rikala jsem si jestli strie nepujdou nejak vic do „hloubky“ nebo jestli nebudou bolet. Pri vzniku prvnich take az na konci me to obcas bolelo.
@Kriss Tina a strie jsou opravdu uplne pryc jako kdyz tam nikdy nic nebylo? ![]()
@Elen8 jojo zmizeli taky jsem se divila já měla za to že když se udělaj nejdou odstranit ![]()