Stáří plodu se změnilo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.5.18 18:01
@Karleon píše:
Já bych Utrogestan nebrala, nevidím k tomu žádný důvod.

Praveze se mi do toho taky vubec nechce :nevim: jake duvidy jsou tedy pro brani techto leku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.18 18:04
@Markéta80 píše:
utrogestan rozhodně neublíží. Záleží na Tobě, jsou to hormony. Já ho brát musela, bez něj by došlo velice rychle k potratu :(

Prave proto, ze jsou to hormony se mi do toho nechce :-( vim jak se mnou mavala antikoncepce treba. Ale nechci nic zanedbat, proto se ptam na nazory i tady. Doktorka rikala, ze je vse ok. Nenasla nic krome zaklonene delohy o ktere jsem doted nevedela. Cipek ok, plod taky.

• Citovat
  • Upravit
6499
1.5.18 18:06
@Anonymní píše:
Praveze se mi do toho taky vubec nechce :nevim: jake duvidy jsou tedy pro brani techto leku?

D8vá se při nedostatečné funkci žlutého tělíska, ale ta by se projevila už dřív a do takhle vysokého týdne bys to nedotáhla. Další důvod je zkracování a otevírání čípku ve vyšším stupni těhotenství, dřív se dělal steh, dnes e používají hormony. Ve tvém případě jde buď o placebo nebo si doktor kryje záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
1.5.18 18:07
@Karleon píše:
D8vá se při nedostatečné funkci žlutého tělíska, ale ta by se projevila už dřív a do takhle vysokého týdne bys to nedotáhla. Další důvod je zkracování a otevírání čípku ve vyšším stupni těhotenství, dřív se dělal steh, dnes e používají hormony. Ve tvém případě jde buď o placebo nebo si doktor kryje záda.

Tak presne to jsem si myslela taky. Ze mi to napsala pro jistotu. Dam radsi na svuj pocit a nebudu to do sebe ladovat. Jeste teda zkusim neco vygooglit. Moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.5.18 18:22

Hele já byla ve čtvrtek ráno u svého gyndaře, který udělal váhový odhad 2200g a těhotenství tehdy odpovídalo tuším 36+4 druhý den jsem byla na pohotovosti, kde mají jiný a lepší ultrazvuk a měli odhad 1800g a stáří odpovídalo 33+3…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
1.5.18 19:13
@Anonymní píše:
Prave proto, ze jsou to hormony se mi do toho nechce :-( vim jak se mnou mavala antikoncepce treba. Ale nechci nic zanedbat, proto se ptam na nazory i tady. Doktorka rikala, ze je vse ok. Nenasla nic krome zaklonene delohy o ktere jsem doted nevedela. Cipek ok, plod taky.

zavolej si zítra svojí a domluv se. Utrogestan těhotenství podpoří, nijak neohrozí. Zakloněnou jí mám taky :lol: Domluvila bych se se svojí, ta ví jak a co ale ted už začíná vše přebírat placenta takže by jsi utrogestan moc dlouho nebrala. Já ho brala o ěnco déle aby fakt byla jistota a začala ho pomalu vysazovat kolem 14tt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.18 19:13
@Anonymní píše:
Ale kdyz uz vas tady mam. Predepsala mi Utrogestan. Mate nektera zkusenost.
Nejsem sice zadna „lesni zena“ ktera by odmitala veskere leky, ale kdyz to neni nutne, tak se jim vzdycky snazim vyhnout. Bricho me boli porad, dala jsem si magnesko dle doporuceni a je to o neco lepsi. A spineni kvuli kteremu jsem letela na pohotovost uz ustava. Tak nevim?…

Ja ho brala take kvuli spineni. Zadne vedlejsi ucinky jsem nemela, vaginalne je to ok. Nebrat ho bych si neriskla. Ve 2 tehotenstvich jsem ho brala a donosila je, ve 2 ne a nedonosila.

Anonym osobni info.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.18 19:23

Ale je pravda ze v 11+1 je uz asi zbytecny. Anonymka z predchoziho prispevku.

• Citovat
  • Upravit
48
3.5.18 13:26

Datum početí

Ahojky, podle UTZ jsem v 7+3 tydnu. Sex, kdy jsme ale splodili ditko jsme ale meli 22.3. Pry se tam odecitaji ale dva tydny, to by pak sedelo. Je to pravda? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
3.5.18 14:07

@Todinka Ahoj, sedí ti to. Těhotenství se počítá od prvního dne cyklu (menstruace), kdy jsi těhotná ještě nebyla. Co se týče UZ, tak velmi zjednodušeně se počítá jakoby den ovulace + cca 2 týdny (podle délky cyklu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
3.5.18 15:03

@Eridana moc Ti děkuji. Ovulovala jsem kolem toho 22.3. no. Takze jsem jakoby v 5+3 tydnu, kdyz bych to brala opravdu od data ovulace, je to tak? Ale pouziva se a rika 7+3..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
3.5.18 15:11

@Todinka ano, je to tak - reálné stáří plodu je cca těch 5+3 a k tomu se přičítají zhruba 2 týdny navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
3.5.18 15:16

@Eridana diky diky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie