Jak se zapojuje partner do péče o dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
920
7.2.12 20:34

Neboj. POdle mne to je tím, že je mladý a miminko malé. Nedělej si starosti s tím, jak se tu všechny prsí, že mají ideální mimipečovatele. Pro chlapy je přirozenější zabývat se dětmi až když trochu povyrostou. Ten můj se sice u prvního k přebalování hnal, ale jemu bylo 37, když se Kája narodila. Ale jakmile s ní začala být jiná zábava, tak s tím přestal. A teď u Kubíka ho musím prosit, aby ho přebalil. Ale s oběma si hraje a blbne, ale to u vás přijde, uvidíš. A jestli potřebuješ víc pomoct, tak mu přesně řekni, co po něm chceš. Jak už tu někdo radil, vyber jednu činnost, kterou bude dělat pravidelně. To koupání je na to ideální, i když se může trochu bát, 3 měsíční mimi je opravdu ještě prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
7.2.12 20:52

během prvnich 2 měsíců krmil a přebaloval,já uspávala.Teď občas koupe,hodně uspává,přebaluje a já krmim.když přijde z práce,vezme malou a ta je s ním třeba 2,3 hodinky.Pak ji já nakrmim a on si ji zase vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
7.2.12 21:10

Můj se taky stará už od porodu,když zjistí,že potřebuje přebalit,automaticky přebalí.Ráno s ní vstává jen on a nechají mě každý den vyspat tak do 9.O víkendech s ní podniká výlety,já si odpočnu.V 7mi měsícíh jí vzal na celý víkend na chatu,abych si odpočla atd.Prostě se o ni od narození stará úplně stejně jako já.Nevím jestli je to věkem,je mu 39let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
7.2.12 21:16

S prvním mimčem manžel celkem běžně přebaloval, později, od strašího batolete začal koupat, a to mu zůstalo do dnes. Nyní s mladším, mimčem 6.měs., to není tak horké, pochová, pohraje si, ale ke zbytku se nehlásí, a když potřebuji musím zaúkolovat a přesně specifikovat co chci a nachystat logistickou podporu (takže je to, jako by si to s mimčem udělala sama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
8.2.12 09:04

Tak to já si tedy nemůžu stěžovat..pokud je manžel doma, tak večer koupe…když přijde z práce (asi kolem 18h), tak už je malá jeho a já mám „volno“…jinak o víkendu přebaluje téměř výhradně on…zkrátka věnuje se jí dost…ale je pravda, že je už starší, tak možná to s tím souvisí…jinak, když se narodila, tak si vzal týden dovču a řekl, že víc si už brát nebude, že si jí schová, až bude malá větší a víc interaktivní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
8.2.12 09:15

Já si teda nemám na co stěžovat,přítel(25) se snažil přebalovat už v porodnici a myslím že kdyby mohl tak holky(skoro 3roky a čerstvou 3 týdny) snad i kojí :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
8.2.12 11:33

Nečtu celé…
Ale za sebe můžu říct, že to je hodně na Tobě, abys ho zapojila.
Chlapi jsou od přírody lenivci. :lol: Je dobré mu někdy nechat na starost dítko a jít si někam jen tak… Ono se to vyplatí, pak si Tvé práce bude líp vážit a nebude mít pocit, že mateřská je válení se doma jen tak. :cert: (Takové názory bohužel někteří mají…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.2.12 11:45

A ještě pro pobavení. Chlap měl hrůzu vzít mrňouse z postýlky, když ještě nedržel hlavičku. Jednou jsem v baráku odešla dolů do obýváku a on že ho pohlídá když spí a pak mi ho zkusí donýst dolů. Dopadlo to tak, že stál nad postýlkou a celý zoufalý mi volal na mobil, že se mrňous vyvlíkl ze zavinovačky a on není schopný ho vyndat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2204
8.2.12 11:58

jedeme půl na půl a protože máme děti dvě tak si to prostřídáváme, aby to bylo spravedlivé. K mladšímu vstávám já do půlnoci, žena po půlnoci, přebalování, koupání, krmení si dělíme. Řeči že chlap něco neumí, je jen maskovaná lenost. Dobře ví, že když to udělá jednou, tak to bude muset dělat pořád ( přebalování, koupání… ) Tyhle věci se dají naučit poměrně lehce, nic na tom není… Že ho to nebaví je možné, i když to nechápu. Tady platí přísná ruka, pravidelné zapojování a neústupnost. Až budete mít dětí víc, bude se ti to hodit… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný