Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky, chtěla bych se zeptat, jak moc se partner/manžel zapojil do péče o dítě. Nevím, jestli je to tím, že je mladý (20). Ale skoro se nestará. Teda, miluje ho nadevše, ale ta péče tam schází. Malému jsou 3 měsíce. Za celou tu dobu ho přebalil jen 3×. Za den se s nim pomazlí tak 3 -5× a to v intervalu 5 min. To je vše. Já doufám, že to na něj přijde až malej poroste, bude mluvit a běhat. Zažila jste toto některá ? ![]()
jojo.. malé jsou 4 měsíce a taky žádná sláva, musí mít prostě asi den, kdy má náladu.. Sám si s ní doma taky moc neporadí no.. Já si taky řikam, že čim starší bude, tim to bude lepší.. Oni někteří chlapi nejsou na mimča no
nechci te strasit, naopak te povzbudit, ze jsou horsi tatinkove: ten muj moji mamku opustil prave proto, ze jsme byli mimca (alespon ji to tvrdil) ze je to na neho moc (bracha 2,5 roku a ja se sestrou- dvojcata -novorozene) postupem casu kdyz jsme prestavali byt detmi (+-15let) jsme k sobe nachazeli cestu…dej tomu cas
oni to chlapi maji jinak
Holky, vydržte. Manžel si začal dítěte skutečně všímat až jako batolete. Jako miminko byl schopen přebalit, podržet, ale to je tak asi všechno ![]()
No já tomu svýmu vždy nachystám věci a řeknu ať jí obleče nebo přebalí. Někdy jdu se psem a poprosím, ať jí vykoupe. Musím všechno říkat. Sám od sebe se taky moc k ničemu nemá a to je mu 35
Jo, mazlil by se sní furt, ale jak má dojít na starání, tak radši ruce pryč
ale já ho zaúkoluju a je to ![]()
ja to mam doma naopak..u prvniho jsme si to moc neuzili,byl nedonoseny (800 gramu), takze dlouho v nemocnici,ted mame dcerku (treti tyden) a muz ji mazli kdy jen muze,chova kdyz place,vstava k male,odkrkava po kojeni,jen neprebaluje,ma velke ruce a asi by mu to ani neslo,ja mam co delat..a kdyz jse unavena,kolikrat mi po kojeni rekne,at se jdu natahnout,ze se o deti postara..mam doma milacka ![]()
Mauzik2 píše:
ja to mam doma naopak..u prvniho jsme si to moc neuzili,byl nedonoseny (800 gramu), takze dlouho v nemocnici,ted mame dcerku (treti tyden) a muz ji mazli kdy jen muze,chova kdyz place,vstava k male,odkrkava po kojeni,jen neprebaluje,ma velke ruce a asi by mu to ani neslo,ja mam co delat..a kdyz jse unavena,kolikrat mi po kojeni rekne,at se jdu natahnout,ze se o deti postara..mam doma milacka
Mám taky opačnou zkušenost od narození koupe manžel a vše krom kojení zvládal taky.Zkus mu vyčlenit činnost jen pro něj-to koupání je ideální,at si k sobě najdou cestu,navíc uvidíš že to bude jiné až bude prcek už víc reagovat.Držím palce,ale zapojuj ho jdi třeba na kafe řekni to dopředu,nakoj a opravdu jdi aby se musel starat,at si nemyslí,že je to jen tvoje dítě,mohlo by se to vymstít.
manžel mi pomahal vic,tot pravda.ted s malym mi pomaha hodně a sam uznava,že s holčinou ho to tak nebralo,ale ted vidi,že tu pomoc potřebuju.teda byva doma jen o vikendu,ale i za to malo jsem vděčna.s malou si to začal uživat,když povyrostla,začla mluvit a chodit.ted ji jsou 4 a jsou dokonaly partaci
tak se neboj.oni moc ty mimča nemusi,to mi zase joooo ![]()
Tarfinka píše:
No já tomu svýmu vždy nachystám věci a řeknu ať jí obleče nebo přebalí. Někdy jdu se psem a poprosím, ať jí vykoupe. Musím všechno říkat. Sám od sebe se taky moc k ničemu nemá a to je mu 35Jo, mazlil by se sní furt, ale jak má dojít na starání, tak radši ruce pryč
ale já ho zaúkoluju a je to
No, jenže ten můj se nemá ani když ho poprosím. V tu chvíli má najednou jinou práci.
Nijak, vetsinou kluk rve, kdyz se k nemu tata priblizi
ale mi mame doma mrzouta a kdyz si ho tata vezme k sobe rano, nebo v prubehu dne, kdyz se maly vzbudi a ma dobrou naladu, tak je to o.k. Ale beda kdyz si ho k sobe vezme treba kdyz ho boli brisko,to je pak doma orchestr a neprestane, dokud si ho nevezmu ja ![]()
Tak jsme na tom nějak stejně, když nutně potřebuju tak si ho vezme na chvíli, když je malej hodnej tak spolu sedí u PC a to je taťka spokojenej. Říká mi, že je to prostě moc malý miminko, že se bude starat až bude chodit a budou spolu chodit ven a bude ho učit různý „chlapský“ věci. Tak doufám že to nejsou jen řeči. Podle mě chlapi prostě nevědí co by s tím mimčem dělali
adlin27 píše:
Mám taky opačnou zkušenost od narození koupe manžel a vše krom kojení zvládal taky.Zkus mu vyčlenit činnost jen pro něj-to koupání je ideální,at si k sobě najdou cestu,navíc uvidíš že to bude jiné až bude prcek už víc reagovat.Držím palce,ale zapojuj ho jdi třeba na kafe řekni to dopředu,nakoj a opravdu jdi aby se musel starat,at si nemyslí,že je to jen tvoje dítě,mohlo by se to vymstít.
Jenže to je težký odejít z domu. Stačí, když jdu do sprchy, vylezu a malý pláče a on ho nechá a věnuje se něčemu jinému ![]()
EllMattress píše:adlin27 píše:Jenže to je težký odejít z domu. Stačí, když jdu do sprchy, vylezu a malý pláče a on ho nechá a věnuje se něčemu jinému
to bych mu asi neco rekla..ve smyslu, ze spolu jsme si mimi upekli,spolu se starame..ale ja jsem huba nevymachana..
adlin27 píše:
tak to máme i doma když se malá narodila koupala jsem já, pak od 2 měsícu koupe přitel a od te doby jí i přebaluje a převleká nebojím se ho nechat s malou samotneho parkrat to spolu už zvladli
koukám že mužubýt rada za to co mám doma je pravd že se k tomu moc nehrne ale když mu řeknu tak to uděla a někdy i sám od sebe a hraje si s ni i se střídáme u uspávání…