Jak se zapojuje partner do péče o dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
128
7.2.12 17:47

Starost

Maminky, chtěla bych se zeptat, jak moc se partner/manžel zapojil do péče o dítě. Nevím, jestli je to tím, že je mladý (20). Ale skoro se nestará. Teda, miluje ho nadevše, ale ta péče tam schází. Malému jsou 3 měsíce. Za celou tu dobu ho přebalil jen 3×. Za den se s nim pomazlí tak 3 -5× a to v intervalu 5 min. To je vše. Já doufám, že to na něj přijde až malej poroste, bude mluvit a běhat. Zažila jste toto některá ? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6224
7.2.12 17:49

jojo.. malé jsou 4 měsíce a taky žádná sláva, musí mít prostě asi den, kdy má náladu.. Sám si s ní doma taky moc neporadí no.. Já si taky řikam, že čim starší bude, tim to bude lepší.. Oni někteří chlapi nejsou na mimča no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
7.2.12 17:51

nechci te strasit, naopak te povzbudit, ze jsou horsi tatinkove: ten muj moji mamku opustil prave proto, ze jsme byli mimca (alespon ji to tvrdil) ze je to na neho moc (bracha 2,5 roku a ja se sestrou- dvojcata -novorozene) postupem casu kdyz jsme prestavali byt detmi (+-15let) jsme k sobe nachazeli cestu…dej tomu cas :hug: oni to chlapi maji jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.2.12 17:51

Holky, vydržte. Manžel si začal dítěte skutečně všímat až jako batolete. Jako miminko byl schopen přebalit, podržet, ale to je tak asi všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
7.2.12 17:53

No já tomu svýmu vždy nachystám věci a řeknu ať jí obleče nebo přebalí. Někdy jdu se psem a poprosím, ať jí vykoupe. Musím všechno říkat. Sám od sebe se taky moc k ničemu nemá a to je mu 35 :cert: Jo, mazlil by se sní furt, ale jak má dojít na starání, tak radši ruce pryč :lol: ale já ho zaúkoluju a je to :palec:

• Citovat
  • Upravit
1998
7.2.12 17:55

ja to mam doma naopak..u prvniho jsme si to moc neuzili,byl nedonoseny (800 gramu), takze dlouho v nemocnici,ted mame dcerku (treti tyden) a muz ji mazli kdy jen muze,chova kdyz place,vstava k male,odkrkava po kojeni,jen neprebaluje,ma velke ruce a asi by mu to ani neslo,ja mam co delat..a kdyz jse unavena,kolikrat mi po kojeni rekne,at se jdu natahnout,ze se o deti postara..mam doma milacka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
7.2.12 17:56
Mauzik2 píše:
ja to mam doma naopak..u prvniho jsme si to moc neuzili,byl nedonoseny (800 gramu), takze dlouho v nemocnici,ted mame dcerku (treti tyden) a muz ji mazli kdy jen muze,chova kdyz place,vstava k male,odkrkava po kojeni,jen neprebaluje,ma velke ruce a asi by mu to ani neslo,ja mam co delat..a kdyz jse unavena,kolikrat mi po kojeni rekne,at se jdu natahnout,ze se o deti postara..mam doma milacka :hug:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
7.2.12 18:03

Mám taky opačnou zkušenost od narození koupe manžel a vše krom kojení zvládal taky.Zkus mu vyčlenit činnost jen pro něj-to koupání je ideální,at si k sobě najdou cestu,navíc uvidíš že to bude jiné až bude prcek už víc reagovat.Držím palce,ale zapojuj ho jdi třeba na kafe řekni to dopředu,nakoj a opravdu jdi aby se musel starat,at si nemyslí,že je to jen tvoje dítě,mohlo by se to vymstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
7.2.12 18:04

manžel mi pomahal vic,tot pravda.ted s malym mi pomaha hodně a sam uznava,že s holčinou ho to tak nebralo,ale ted vidi,že tu pomoc potřebuju.teda byva doma jen o vikendu,ale i za to malo jsem vděčna.s malou si to začal uživat,když povyrostla,začla mluvit a chodit.ted ji jsou 4 a jsou dokonaly partaci :palec: tak se neboj.oni moc ty mimča nemusi,to mi zase joooo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
7.2.12 18:04
Tarfinka píše:
No já tomu svýmu vždy nachystám věci a řeknu ať jí obleče nebo přebalí. Někdy jdu se psem a poprosím, ať jí vykoupe. Musím všechno říkat. Sám od sebe se taky moc k ničemu nemá a to je mu 35 :cert: Jo, mazlil by se sní furt, ale jak má dojít na starání, tak radši ruce pryč :lol: ale já ho zaúkoluju a je to :palec:

No, jenže ten můj se nemá ani když ho poprosím. V tu chvíli má najednou jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
7.2.12 18:05

Nijak, vetsinou kluk rve, kdyz se k nemu tata priblizi :-( ale mi mame doma mrzouta a kdyz si ho tata vezme k sobe rano, nebo v prubehu dne, kdyz se maly vzbudi a ma dobrou naladu, tak je to o.k. Ale beda kdyz si ho k sobe vezme treba kdyz ho boli brisko,to je pak doma orchestr a neprestane, dokud si ho nevezmu ja :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.2.12 18:08

Tak jsme na tom nějak stejně, když nutně potřebuju tak si ho vezme na chvíli, když je malej hodnej tak spolu sedí u PC a to je taťka spokojenej. Říká mi, že je to prostě moc malý miminko, že se bude starat až bude chodit a budou spolu chodit ven a bude ho učit různý „chlapský“ věci. Tak doufám že to nejsou jen řeči. Podle mě chlapi prostě nevědí co by s tím mimčem dělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
7.2.12 18:10
adlin27 píše:
Mám taky opačnou zkušenost od narození koupe manžel a vše krom kojení zvládal taky.Zkus mu vyčlenit činnost jen pro něj-to koupání je ideální,at si k sobě najdou cestu,navíc uvidíš že to bude jiné až bude prcek už víc reagovat.Držím palce,ale zapojuj ho jdi třeba na kafe řekni to dopředu,nakoj a opravdu jdi aby se musel starat,at si nemyslí,že je to jen tvoje dítě,mohlo by se to vymstít.

Jenže to je težký odejít z domu. Stačí, když jdu do sprchy, vylezu a malý pláče a on ho nechá a věnuje se něčemu jinému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.2.12 18:13
EllMattress píše:
adlin27 píše:
Jenže to je težký odejít z domu. Stačí, když jdu do sprchy, vylezu a malý pláče a on ho nechá a věnuje se něčemu jinému :nevim:

to bych mu asi neco rekla..ve smyslu, ze spolu jsme si mimi upekli,spolu se starame..ale ja jsem huba nevymachana..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
7.2.12 18:18
adlin27 píše:

:palec: tak to máme i doma když se malá narodila koupala jsem já, pak od 2 měsícu koupe přitel a od te doby jí i přebaluje a převleká nebojím se ho nechat s malou samotneho parkrat to spolu už zvladli :D koukám že mužubýt rada za to co mám doma je pravd že se k tomu moc nehrne ale když mu řeknu tak to uděla a někdy i sám od sebe a hraje si s ni i se střídáme u uspávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný