Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
EllMattress píše:
Maminky, chtěla bych se zeptat, jak moc se partner/manžel zapojil do péče o dítě. Nevím, jestli je to tím, že je mladý (20). Ale skoro se nestará. Teda, miluje ho nadevše, ale ta péče tam schází. Malému jsou 3 měsíce. Za celou tu dobu ho přebalil jen 3×. Za den se s nim pomazlí tak 3 -5× a to v intervalu 5 min. To je vše. Já doufám, že to na něj přijde až malej poroste, bude mluvit a běhat. Zažila jste toto některá ?
Já bych mu to takéřekla že to je i jeho dtě tak at se kouká starat ukaž mu jak převlekat, přebalovat občas mu pomoz a promluv si s ním o tom.. třeba se opravdu bojí že je ještě malej
Ahoj u nás chlap malýho přebalil jenom jednou. Ze začátku se bál i vyndat malýho z postýlky. Trochu se to zlomilo když začal sám držet hlavičku. Ale pořád to nebylo nic moc. Zhruba od roku jsou hrozná dvojka. Mrňous si ho omotal kolem prstu a ráno a večer spolu řadí ![]()
Prcek je ještě malý a pro většinu chlapů neakčí, počkej,až bude prcek větší tak budou řádit.
A budeš si říkat zlatá doba když byl malinký. ![]()
Tak můj partner třeba dneska hlídal malou hodinku dopoledne - byla jsem na nákupu a odpolko 3h - byla jsem u kadeřnice,ve 3-5 měsíce malou koupal výhradně on (teď koupu už jen já, protože chci),jinak v noci malé dává mlíčko jen on, cca 2× týdně si malou vezme ven do kočárku, atd atd. Asi za měsíc nastupuju na zkrácený úvazek do zaměstnání (nemusím, ale chci
),(malé bude 7měs a budeme se v péči o ni dělit). Takovéto pomáhání u nás ale samozřejmostí nebylo…Proto říkám, jaké si to uděláte, takové to budete mít ![]()
…ještě jen dodám, že pokud mám zrovna plné ruce práce, tak malou automat. přebalí, převleče, sbalí tašku s mlíčkem, atd. ![]()
soslik píše:
Tak můj partner třeba dneska hlídal malou hodinku dopoledne - byla jsem na nákupu a odpolko 3h - byla jsem u kadeřnice,ve 3-5 měsíce malou koupal výhradně on (teď koupu už jen já, protože chci),jinak v noci malé dává mlíčko jen on, cca 2× týdně si malou vezme ven do kočárku, atd atd. Asi za měsíc nastupuju na zkrácený úvazek do zaměstnání (nemusím, ale chci),(malé bude 7měs a budeme se v péči o ni dělit). Takovéto pomáhání u nás ale samozřejmostí nebylo…Proto říkám, jaké si to uděláte, takové to budete mít
Můj kamarád prvních pět měsíců kolem dítěte jen chodil, maximálně ho pochoval, a to se u toho ještě tvářil, jak kdybyste mu svěřili to nejcennější, co drží lidstvo při životě. Myslela jsem, že na dceru žárlí, ale ukázalo se, že se prostě jen bojí, aby neudělal něco špatně a tím jí neublížil.
Manžel od dceřinného narození přebaluje, převléká, chová, v noci k ní vstává. Teď je dcerka větší, kojím ráno a v noci, takže ji i hlídá, když si potřebuji něco vyřídit a zajišťuje jí veškerý servis - příprava jídla, krmení, přebalování (používáme látkové plenky a to také zvládá s přehledem), zábavu i uspávání. Říká, že je šťastný za každou minutu, co si to může užívat, takže nechápu, že někdo říká, že počká až mu dítě vyroste?!
Tak můj chlap se o syna staral, hned po příchodu z porodnice. Naučila jsem ho přebalovat, převlékat oblečení, přípravu Nutrilonu apod. O víkendu jsem vyspávala a on ho v noci vždy krmil
Jinak si s ním hraje už od narození v rámci možností.
Ahoj, tak jak to tady čtu, tak já mám skvělého manžela, který se od začátku stará co může…Kdyby mohl kojit, tak by i kojil
S ničím nemá problém, pomůže, když vidí, že mám jinou práci, nebojím se mu o pomoct říct. Hlídá ji, koupe, prostě cokoliv a každé odpo, když přijde z práce se jí věnuje a já můžu dělat něco jiného. Je hodně vidět, že dítě bere i otce, nejen matku, těší se,když přijde z práce, může s ním blbnout, vytváří si vztah k otci už od narození, když se mu věnuje. Je to hlavně o povaze muže a přístupu k dětem a rodině, ale taky o tom,jak si to manželé zařídí, promluví si o tom atd. Tak všem přeju hodně zdaru s dětmi i muži ![]()
Můj manža se taky stará od narození,máme dvě holčičky a obě si maximálně užívá.Té menší je půl roku a jedinné co zatím nedělá je koupání,je v tom nějaký zaseklý
Ale jinak tatínek na 1 ![]()
Manžel se k přebalování hrnul už v porodnici. Teď už se nehrne, ale občas přebalí. Koupe skoro každý den (když stihne přijet z práce), je schopný nakrmit, uložit, dokonce se i celý den postarat, jen mu musím napsat, kdy co jí a tak. Teda staral se asi 2× tak 9 - 16 h, dle něj celý den
. To krmení a ukládání ale asi až tak od 5ti měsíců, když je malá víc v pohodě. Jen v noci to s ní moc neumí
. Běžný den ale dělá jen to koupání a nějaký hraní před tím - hodně pracuje.
Myslím, že je třeba taky chlapy k miminu dostatečně pouštět, moc je nehlídat a nepeskovat, pokud něco nedělají úplně dokonale. Já jsem se jako bezdětná taky i bála vzít miminko do ruky, tak se třeba někteří bojí.
EllMattress píše:
Maminky, chtěla bych se zeptat, jak moc se partner/manžel zapojil do péče o dítě. Nevím, jestli je to tím, že je mladý (20). Ale skoro se nestará. Teda, miluje ho nadevše, ale ta péče tam schází. Malému jsou 3 měsíce. Za celou tu dobu ho přebalil jen 3×. Za den se s nim pomazlí tak 3 -5× a to v intervalu 5 min. To je vše. Já doufám, že to na něj přijde až malej poroste, bude mluvit a běhat. Zažila jste toto některá ?
Chlapi si s takhle malými dětmi neví rady. Čím bude starší, tím líp si budou rozumět. Náš malý má 15m a řádí spolu jak draci. Vzpomínám si, že ze začátku jsem ho nemohla přinutit, aby mu aspoň říkal básničku, když ho choval. Postupně se to zlepší ![]()
soslik píše:
Tak můj partner třeba dneska hlídal malou hodinku dopoledne - byla jsem na nákupu a odpolko 3h - byla jsem u kadeřnice,ve 3-5 měsíce malou koupal výhradně on (teď koupu už jen já, protože chci),jinak v noci malé dává mlíčko jen on, cca 2× týdně si malou vezme ven do kočárku, atd atd. Asi za měsíc nastupuju na zkrácený úvazek do zaměstnání (nemusím, ale chci),(malé bude 7měs a budeme se v péči o ni dělit). Takovéto pomáhání u nás ale samozřejmostí nebylo…Proto říkám, jaké si to uděláte, takové to budete mít
Fííííííha! A je to určitě chlap??? Můj je teda hrozně ochotný, šikovný a já nevím jaký, ale takhle??? Můžu ti poslat toho mého na školení? ![]()
Ahoj,tak muj partner se stara se vsim vsudy od narozeni.Krome kojeni samozrejme
.Prebaluje,koupe,hraje si s nim,kocarkuje..Nejak me nenapada zadna cinnost,kterou by nedelal nebo nechtel.Naopak od zacatku rika,ze si chce malyho poradne uzit.Kazdou nedeli s nim vstava a ja muzu vyspavat..Dokonce si pamatuju,kdyz byl jeste mrnavej,jak jsme se nemohli dockat az se vzbudi a dohadovali jsme se,kdo pro nej pujde.Chteli jsme oba.. ![]()
EllMattress píše:
Mému manželovi bylo v době narození dcery 27 a taky se nastaral. Občas se pomazlil, pochoval, ale tím to haslo. Teď je dceři 14m a dodnes ani jednou nepřebalil, hlídal asi 2× na půl hodiny, jednou si při jeho hlídání malá zlomila klíční kost
(ale kdoví, jestli by si ji nezlomila i při mém dozoru, někdy to neuhlídáš). Ale teď už si s ní hraje, koupe se s ní asi od jejích 8m a blbnou.. Třeba se jen bojí aby mu neublížil:-) Podle mě to bude mít podobné jako můj - až se bude dát pořádně blbnout, hrát si, tak to půjde
Odejít z domu, jak tu někdo píše mi přijde blbé
ale možná to funguje, ale já bych to neudělala.