Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sarik12 píše:
Postylku jsme take dostali, ale matraci jsem kupovala novou sendvicou, stala asi 500. Druhemu ditku ji necham, pac je na ni ochranna podlozka.
Cetla jsem, ze stare matrace mohou zvysit riziko vyskytu SIDS
jasně Sids,dřív o tom lidé nevěděli a neřešili a žijeme,přece žijeme,strašně ty děti řešíte
DĚTI NEJSOU Z CUKRU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to spíš vy sjte nervozní a pak to dopadá,že ani dítě není spokojený
@Anonymní píše:
DĚTI NEJSOU Z CUKRU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to spíš vy sjte nervozní a pak to dopadá,že ani dítě není spokojený
nikdo tu nepsal, že by byl nervozní z matrace. Ale stejně jako se doporučuje vyměnit matrace u dospělých po určitých letech, nevidím důvod, proč dávat dítěti 20ti leté matrace. I kdyby nebyly pročůrané, byly vyčištěné, tak v sobě mají spoustu roztočů aj… Dítě stráví v té posteli hodně času a dnes se dají matrace koupit od 400,–Kč, to mi prostě nepřijde jako šílená investice.
já si taky myslím, že se leccos moc řeší… ![]()
nicméně nevidím důvod pro anonymitu, když napíšeš, že děti nejsou z cukru ![]()
@tumpach víš o čem to je??? je to obchod se strachem, nic jiného. proč by neměly děti spát na matraci po pěti dětech a na nanynce po třech (pokud ji vůbec mít:)
a tak je to se vším…prostě peníze se musí točit a tak je potřeba maminky trochu poděsit „normálníma věcma“, udělat z nich kauzu a pak mamči. šupky dupky do krámu a koupit vše nové a hyper super ![]()
@tumpach píše:
jasně Sids,dřív o tom lidé nevěděli a neřešili a žijeme,přece žijeme,strašně ty děti řešíte
no kdyby jsi nežila tak tu nic neřešíš že ![]()
lidé věděli, bohužel máme to v širší rodině, jednou před 30ti lety a jednou nedávno…takže novinka to jistě není…
a promiň tyhle názory nemám moc ráda, protože jinak můžeš hurá zpátky na strom nebo do jeskyně, však to těm lidem tehdy taky stačilo a žili ne ![]()
Nicméně ani ne tak z důvodu sids, jako pro svůj pocit, pořídila bych novou, pokud bych si to jen trochu finančně mohla dovolit ![]()
O SIDS jsem psala, ze jsem to cetla, ne ze to nutne musi byt pravda. Nicmene ja bych teda na 20 let stare matraci, kterou vystridalo prede mnou x lidi spat nechtela. A vxhledem k tomu, ze nova matrace stoji parset korun tak se to v celkovych nakladech na vybavicku ztrati.
a z informaco si musi kazdy vybrat to logicke, samozrejme, ze vyrobci chteji aby se vse prodavalo nove. Ale clovek ma snad nejaky rozum a muze si odvodit, co jsou naproste nesmysly. Pro prvni ditko napr koupim matraci, pac ja bych taky nechtela lezet na stare, ale druhemu ditku ji klidne necham, kdyz vim jak byla pouzivana. Totez Nanny, pokud mi vyrobce muze prodlouzit zaruku pri narozeni druheho ditka, muzu ji podle me pouzit i pro nekoho jineho. Nicmene je to spotrebic jako kazdy jiny, takze po nejake dobe nemusi dobre fungovat.
Ahoj,
my jsme měli taky možnost mít starou použitou matraci, ale raději jsme zainvestovali pětistovku a koupili novou. Není to zase až tak strašně moc peněz. Ta představa, kolik roztočů a svinstva by tam mohlo být a dítko by to dýchalo
(PS: Taky nebudeme mít domácnost úplně sterilní, se dvěma psíky to fakt nejde
)
Tak ja mam taky 20 let starou postylku, sice jsem dostala k ni starou matraci, ale chtela jsem pro ditko to nej-tak jsem koupila novou, kokosovou a des bes-mlada mi vubec nechtela v postylce spat, rvala tam. Porad jsem ji otacela, pac se tam vylezel normalne dulek. Zlepsilo se to, kdyz jsem tam dala svuj polstar, ale pak jsem si vsimla, ze mi vytuhne na ty stary v obyvaku pod hrazdickou a spi se ji tam dobre. Tak jsem to vymenila a od ty doby spi daleko lip…takze jsem vyhodila 1500 za super kokosovou matraci a mala si na ni obcas hraje…:-)
Tak ja bych urcite taky kupovala novou matraci.Je to pro mimco jedna z veci,kterou bude pouzivat velmi casto.A neni nad kvalitni spanek.Ja sama mam kvalitni matraci do postele a vzdycky kdyz spime jinde tak se tesim jako mala domu,do sve postylky na moji matraci..A opravdu to neni tak velka investice.. ![]()
Měli jsme pravěkou postel i pravěkou matraci..ustála to..Ale dál už jsem jí neposílala, Bára jí dodělala..Nevadilo mi to..
U mamky jsme taky meli starou postylku se starou matraci (samozrejme komplet vypranou) a nejak mi to nevadilo. Ale domu jsem koupila novou, stala kolem 300Kc a myslim, ze bohate stacila (nase dite ma nyni 12 kilo ve 2,5 letech a fakt si nemyslim, ze by nejakou matraci prolezela, takze jsem uznala, ze staci obycejnejsi) ![]()
Děkuju za příspěvky. Mně spíš šlo o ten materiál, jestli je dneska lepší než dřív, a celkově o vhodnou tvrdost té matrace. Peníze nejsou problém. Ale přijde mi, že dneska je to samá chemie. Samozdřejmě že dítě nebude spát přímo na ní, ale na nějaké té nepropustné podložce, takže si myslím, že hygienicky by to mělo být v pořádku.
No, asi koupím novou, právě tohle jsem nevěděla, jak dlouho taková matrace vůbec vydrží, nikde jsem se totiž nedozvěděla z jakých materialů se to tenkrát vyrábělo. Jinak spaly na ní jen dvě děti, moje nejmladší sestřenice, a před nedávnem byla půjčena na víkend sousedům, když jim dojela návštěva s dítětem, a ti ji právě nechávali vyčistit než jí použily. Z roztočů strach nemám, spíš naopak, úplně sterilního prostředí bych se bála…
Já bych teda rozhodně koupila novou matraci , už jenom z hygienických důvodů. Nestojí zase tolik a když jste ušetřili za postýlku… Moje dcera spí na klasické molitanové, u dětí si myslím, že se to až tak neřeší - spí tam max. do 15 kg své váhy…