Starý byt

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64924
5.6.24 16:22

My chtěli vyzdít jádro místo umakartu, ale statik nám to nedovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15731
5.6.24 16:54
@nikitice píše: Více

Ono by se fakticky nemělo do konstrukcí vůbec zasahovat, problém je v tom, že řada pseudostatiků se na domy kouká z pohledu tupé kalkulačky a tabulek. Takže se povolují různé zrůdnosti. Fakticky se třeba vůbec nesmí vrtat do stropních konstrukcí, ale 100% českých kutilů tě s tímhle pošle k šípku.
Namátkou trošku úvod do problematiky třeba zde
Ona je pak sranda, když jdeš na návštěvu do paneláku, kde rekonstruoval každý, co dostal razítko (někteří ani to, ale znáš to - můj byt, moje právo, vím, co dělám) a dozvídáš se takové věci, že se jim třeba v noci otevřou zamčené dveře, někdy naopak nejdou zase vůbec zavřít, protože ten barák je rozřezaný na kusy a přetížený ytongama apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6169
5.6.24 17:03
@Zumpa píše: Více

Jasně, já tomu nerozumím. Manžel i tchán jsou stavaři. Manžel předělával byt v paneláku i v cihlovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79767
5.6.24 17:04
@Janli píše: Více

Koukni na půdorys, tohle je panelák. Je nesmysl, aby obvodové zdivo, zde štítové jak se zdá, bylo z papundeklu. Prostě klasika panelak, obvodové zdi a příčky panely nosné a nenosné, jádro vložené kompletní z umakartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79767
5.6.24 17:10

@nikitice to že jste předělávali neznamená, že nemá Žumpa pravdu. Ty panely jsou navzájem všechny spojené výztuží, tedy nosné panely, a se stropy tvoří tuhou konstrukcí. Jakýkoliv zásah do nosnehu panelu znamená narušení tě tuhosti, protože se přeruší výztuž. Čili skutečně mohou nastat dost velké problémy. Dělali jsme to jednou, v místě nového otvoru se osazoval ocelový rám, ke kterému se provarovala původní výztuž. Pak jsme tyhle zakázky odmítali. To co popisujete ty je normální postup u zděných konstrukcí, nikoli montovaných. Tam je to úplně naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6169
5.6.24 17:13
@inkakřivák píše: Více

Ano, píšu, že tomu nerozumím. U nás doma bylo několik architektů, manželovo kamarádi i statik. Byl to nebytový prostor ze kterého jsme dělali království. Včetně památkářů. V paneláku přestavoval 20 let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
5.6.24 17:15

je to panelák a ten typ bytu znám, dokonce jsem v takovém bydlela
umakartová koupelna je samozřejmě prefabrikovaná krabice vsunutá do bytu při výstavbě, lze bez obav vybourat, okolní stěny těžko říct, ale obvykle bývají příčky v panelácích z pórobetonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15731
5.6.24 17:16

Nechci nějak shazovat tvé příbuzenstvo, ale denně vidím na stavbách naprosté šílenosti. Přečti si ten linkovaný článek - nebo třeba ještě tento - oni se tam autoři tak trošku opírají i do statiků, protože ono nadpoloviční většina statiků je fakt katastrofa. Neznám váš konkrétní příklad, ale skoro bych si vsadil, že váš vyřezaný otvor s vloženou traverzou je fail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79767
5.6.24 17:17

No pak tu michas dvě věci - rekonstrukci paneláku a zděné budovy. A Žumpa jasné mluví o paneláku, já taky. U zděné budovy je to jiné. A že jste tam měli památkáře a architekty je celkem fuk. Zs úpravy v nosných konstrukcí ručí projektant statiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15731
5.6.24 17:18

Takže to bylo úplně v přízemí, v místech, kde dochází k největší zátěži? Mno… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79767
5.6.24 17:19

@annlady Příčky se montují taky, celé. Jsou to prefabrikáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15731
5.6.24 17:19

@nikitice Sry, beru zpět, já jsem spojil váš cihlák s panelákem dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79767
5.6.24 17:20

@Zumpa Pochopila jsem to tak, že dělali dvě rekonstrukce, před dvaceti lety panelák a pak zděný objekt, což je to, o čem mluvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6169
5.6.24 17:26

Ano, vím, že manžel dělal rekonstrukci v paneláku, právě to vybourání koupelny. Míchám dvě věci. Traverzu a vchod bylo u nás. Přízemí stoletého domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79767
5.6.24 17:55

@nikitice no tak to je něco úplně jiného. Ve zděných domech se takové úpravy dělají běžně, podtrhuje se traverzou nebo překlady. To je normální. U paneláku je to jednoduše o hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí