Státnice s mimčem

1052
1.4.13 20:08

Státnice s mimčem

Ahoj holky,

začínám chytat nerva, koncem května státnicuju a v celodennim zápřahu mám dojem, že není v lidských silách se ještě učit. Jen podotknu, že nemám manžela, který by v 16 hod. přišel a pak se staral až do večera o mimi.
Budu proto ráda, když se ozvou maminky šikulky, které mají státnice za sebou a zvládli to i s mimčem, abych viděla, že to fakt jde.
Nemáte nějaká doporučení kdy se učit, jak se učit…ještě upřesním, že mám dítě nespavce, takže pokud to během dne doma zalomí, tak na 20 minut a to je celé, takže rada abych se učila když usne není u nás aplikovatelná.
Asi začnu dávat skripta na noc pod polštář a věřit, že se stane zázrak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2777
1.4.13 20:14

Ahoj, mě čekají opravné státnice, první jsem dělala v únoru. No, nedopadlo to. Každopádně já se prostě plánuji učit tak, že teď si měsíc budu každý den pročítat 2 otázky (máme jich 61) a další měsic prostě drtit. A počítám, že prostě večer až malá usne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
1.4.13 20:16

No jo, jsou státnice a státnice. Některé se asi s mimčem dají udělat. Jiné ani náhodou. Sama jsem se rozhodla studium v posledním ročníku raději přerušit, protože mám v květnu termín a prostě bych to nedala. A to nejsem máčka, ze třiceti přijatých jsme vydržely asi čtyři, z toho dvě v řádném termínu. Ale nakonec jsem se rozhodla pro to přerušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
1.4.13 20:21

Kamarádka dělal státnice, když její třetí dítko nemělo ještě ani rok a k tomu chodila do práce a udělala je…Neporadím jak, ale jde to. Mě samotnou čekají státnice za rok, kdy prcek bude mít 10m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
1.4.13 20:24

No já sice státnice nebudu dělat, ale asi bych poradila to mrňousovi předčítat :lol: třeba ti u toho aj usne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
1.4.13 20:37

Ahojky, nevím jak jste na tom finančně, ale nešlo by třeba poslat dítko každý den na 1 - 2 s někým ven do kočárku? Třeba i zaplatit. Já jsem dělala jedny se státnic - mám jich za sebou už víc - při plném úvazku a 2-letém dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1489
1.4.13 20:38

Já to naopak vzdávám - mám v květnu rodit, v červnu státnicovat, učit bych se i mohla, od zítřka nastupuji na mateřskou a starší dítko chodí už do školky. Ale studujeme s manželem oba stejný obor a ve dvou to prostě nejde, nestihli jsme napsat diplomky. Na té jeho společčně děláme, moje prostě nebude. Podotýkám, že práce píšeme oba anglicky, česky už bych ji měla dávno hotovou :)
Spíš mě mrzí, že by to nebyla taková tragédie, kdybych mohla jít v září, ale tento termín nám na fakultě zrušili, takže bohužel až za rok v lednu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
1.4.13 20:40

Učila jsem se dvě otázky denně, tak měsíc před státnicemi, poslední 3 týdny jsem vyčlenila na „drcení“, moje mamka si vzala týden dovolenou, manžel další týden a třetí týden hlídala moje babička. Učila jsem se opravdu celý den, až do večera…
Jedno dítko necelých 5 let, druhé necelý rok.
Nesáhla jsem na domácnost, pouze jsem uvařila.
Jako jde to, ale učení jsem nepodcenila.
Asi jsem tě moc nepotěšila, že?
Držím pěsti, ať to zvládneš :kytka:, ale když ne, tak je i opravný termín :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
1.4.13 20:42

@Turante Mě to vychází taky minimálně 2 denně, mám jich ale 86, takže spíš bych měla dát 3 denně a to mi přijde fakt vtipný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
1.4.13 20:43

Taky budu dělat státnice-ale „až“začátkem června :( Děti má dvě. Mně teda taky nikdo nepomáhá s hlídáním. Manžela sice mám, ale ten si taky dodělává už druhou vysokou a k tomu ještě pracuje..navíc on na to potřebuje mít klid. Já jsem už zvyklá na to, že u učení po mně poskakují děti..no moc to nedávám, popravdě. Řekla jsem si, že se každý den naučím alespoň jednu otázku ze všech předmětů. Takže se snažím je aspoň číst, něco mi u každé trošku utkví v paměti, ale o pravém učení se mluvit nedá..Jediné, čím se utěšuju je to, že když to nedám v červnu, tak je pak ještě možnost v září!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
1.4.13 20:45

@Cuarentena No právě, okecat něco v češtině dá každej, já to mám v jazyce a teď mi zbývá poslední díl státníc, obhajobu a všeobecný základ jsem dělala v únoru, teď ten konečný masakr. Jsem si říkala, že když to odložim, tak kdoví co bude za rok a třeba se k tomu s malou už vůbec nedostanu…člověk nikdy neví, chjo:-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1970
1.4.13 20:45

@emikili Ahoj, má zkušenost: jedny státnice jsem dělala v předtermínu při studiu, jedny „s břichem“ a jedny s mimčem (byly mu 4, 5 měsíce). Zvládla jsem všechny…s odstupem času hodnotím každé úplně jinak a každé byly náročné jinak.
Ale s mimčem se to dá(netroufám si říci, že všechny obory), učila jsem se jak to lo, když malý spal, když jsem kojila, uspávala.
Měla jsem štěstí, že mi pomohli rodiče, brali mi malého na procházky…nemáš někoho v okolí, kdo by ti takto pomohl?? babičky, kamarádku apod???

Budeme držet palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
1.4.13 20:48

@suwari Máš pravdu, nejde o život:-). Když to nedám v květnu, můžu jít na opravnej sice až v únoru, ale život jde dál ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
1.4.13 21:07

Tak já dělala státnice loni v červnu, malému byl rok a půl.. přes den to nehrozilo (učit se), takže po obědě když spal tak jsem vypracovávala otázky a večer když usnul taktéž.. Všechny otázky jsem si vypracovala sama podle knih a tím jsem se hodně naučila.. učila jsem se fakt hodně, cca od ledna jsem vypracovávala a od dubna se drtila otázky.. Měla jsem „to štěstí“ že dvě státnice jsem udělala ještě s břichem, pak na rok přerušila a zbývaly mi s mimčem tedy jen dvě (psychologie a sociální politika) - bylo to šílený, ale dala jsem to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
1.4.13 21:09

Mě čakají státnice letos, dcera bude mít dva roky. Přes den nespí, pořád si chce hrát nebo blbnout nebo minimálně koukat na pohádky, bydlíme v bytě, kde se nejde schovat (málo místa) a i kdyby bylo kam se schovat, ona stejně vždycky doleze :mrgreen: :mrgreen: Takže přes den neexistuje, abych se učila. Jedině večer. Já mám teda ale momentálně větší starosti s dokončením bakalářky, nemám na to prostě čas, musím udělat rozhovory, nevím kdy, nevím jak, musím minimálně jeden den strávit v knihovně, protože některé potřebné knihy mají jen ve studovně, a to taky nevím, jak udělám. Sice mám manžela, který se cca od 18 do 20h je schopný postarat o malou, ale dovču si vzít nemůže a rodiče mám daleko, takže knihovna neklapne a já jsem v tahu :mrgreen: :mrgreen: Vidím to velmi černě, ale nějak to udělat budu muset… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze