Státnice v šestinedělí

876
9.7.20 18:27

Státnice v šestinedělí

Zdravím :) dělal někdo státnice v šestinedělí? Dá se to s malým novorozencem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66
9.7.20 18:34

Já jsem měla v šestinedělí ještě zkoušky a v 8 týdnech mimča státnice. Byl ta záhul, ale protože jsem se učila už hodně dopředu, tak to šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.7.20 18:36

@PeeTeee super, dekuji :) to jsem potřebovala slyšet! :) učím se teď, takže snad to v září proběhne vše v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
9.7.20 18:36

Zkušenost něm, ale naučila bych se to pred porodem. Nikdy nevíš, jaký budeš mít dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
9.7.20 18:47

Tak to asi záleží na konkrétní škole. Nekdo se učí na státnice týden, na jiných školách potřebuješ měsíc studia a tam si to teda představit nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
9.7.20 19:31

Já bych měla strach z toho jak to zvládnu fyzicky. Já jsem např. v šestinedělí nemohla sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
9.7.20 19:49

Asi záleží jak brzo po porodu. Třeba 2-3 týdny po porodu si to nedovedu představit. Furt jsem krvacela, potila se a teklo mi mlíko :nevim: 5-6 týden bych to už asi dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.7.20 19:55
@Marketa.S1008 píše:
@PeeTeee super, dekuji :) to jsem potřebovala slyšet! :) učím se teď, takže snad to v září proběhne vše v pohodě

Když už se učíš, tak to určitě zvládneš. Jen pro doplnění, neměla jsem mimčo za odměnu, celé dny i noci řev, velký nespáč, k tomu koliky. Jediný klid jsem měla u kojení, naštěstí na začátku se kojí často :lol: a když už to máš našprtané před tím, tak si jenom opakuješ. A určitě si něco vem do porodnice, tam je ještě mimčo unavené z porodu a skoro pořád spí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
9.7.20 20:00

Tyjo… neumím si to představit a to malá byla zlatý dítě a já neměla poporodní zranění. Ale celý šestinedělí očistky, potila jsem se jak blázen, furt mi teklo mlíko, nálada jak na houpačce, myšlení a smysly zaměřený jen na dítě. Prostě se rovnaly hormony do rovnováhy a pak už cajk. A to já nejsem zrovna eko ezo matka, co s dítětem ležela celý šestinedělí v posteli, nicméně bylo strašně moc fajn se sžívat a „napojovat se na sebe“ a neřešit nic kromě mě a malé. Já bych to se svoji zkušeností nechtěla, ale zvládnout se to určitě dá - když musíš, tak prostě musíš no. A na druhou stranu pro mě mateřství znamenalo si srovnat priority a fakt přejít na režim, že když něco nedopadne nebo nebude, tak prosté nebude a svět se nezboří, takže bych byla v menším stresu

Největší problém by asi byl, kdyby mělo mimčo otočený den - noc a nebo ty sis přošla poporodní depresí. Ale předpokládám, že máš oporu v rodině (u mě třeba manžel byl uplně mimo - dcerka byla maličká a bál se na ni sáhnout, takže všechno bylo na mně). Držím pěsti a přeju úspěšné složení státnic :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
9.7.20 20:23

Tak jestli je to druhé dítě, a víš jak jsi na tom s krvácením, tak asi jo. Někdo skoro nekrvácí, jiný i 2 měsíce. Taky záleží, jestli tě třeba budou hodně šít apod. Já bych to asi nedala, bych se bála, že tam proteču nebo tak něco. A i s oblečením to vidím jako komplikaci, přecijen ten státnicový oděv je dost nepohodlný, k tomu podpatky. :think: By se mi moc nechtělo. To je lepší jít s bubnem, kdy je aspoň vidět, že jsi indisponovaná, a nikdo to nehrotí (že strachu, že tam porodíš). :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.7.20 21:46

Dítě to bude první, oporu v rodině budu mít velkou. Přítel je non stop k dispozici (pracuje z domova), moje mamka a babička jsou také k dispozici kdykoliv bude potřeba. Pokud budu rodit na termín, tak by to mělo být 3,5 týdne. Samozřejmě, že pokud bych přenašela (těch 10 dní nebo jak že dlouho lékaři nechají) tak pak už by to nejspíše bylo na odložení ze zdr. důvodů, s tim počítám. U nás v rodině se rodí předčasně, ale kdo ví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.7.20 21:48

@listento státnice už mám jedny za sebou a o oblečení se nebojim, vezmu halenku, sako, baleríny. To už se na státnice neřeší (spíš pak na promoci). To bude nejmenší problém. Hlavně ta zdravotní stránka, přesně jak píšeš, např. jak moc budu zašitá atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
9.7.20 22:23
@Elen8 píše:
Asi záleží jak brzo po porodu. Třeba 2-3 týdny po porodu si to nedovedu představit. Furt jsem krvacela, potila se a teklo mi mlíko :nevim: 5-6 týden bych to už asi dala.

Tak to ja bych se spis bala, ze budu rodit pozdeji a resit, aby me pustili vcas z porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
9.7.20 22:27

Jinak kazdy reagujeme jinak, ja treba byla po porodu hodne nabuzena, mimco se tedy v noci dost budilo, ale ja skoro spat nepotrebovala. A pak jsou dalsi, co maji naopak utlum a potrebuji odpocivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
10.7.20 07:58

Já, asi před měsícem :) malý měl tou dobou 8 týdnů. Učila jsem se hodně předem a po porodu asi dva týdny před státnicema opakovala. Malej toho přes den moc nenaspí, takže jsem měla k dispozici max.2 hodky denně, ale zvládlo se to. Určitě je lepší jít teď, než pro dalším termínu státnic, to už bude mimčo aktivnější a víc vyžadovat tvoji pozornost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí