Stav embryii

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
6.7.21 22:42

Stav embryi

Ahoj holky, jsem strasne smutná, prochazime 1.IVF kvůli problému manžela se spg, delali PICSI a MAC. Měli jsme po OPU 8 embryjek, vsechny se krasne vyvíjely do 4.dne,kdy se 5 zpomalilo,5.den se zpomalily zbývající 3,není tedy žádné vhodné na ET ani KET :,( genetiku i imuno máme dobre, ja žádný problém. obrecela jsem to. stalo se Vam to někomu? víte, co bude dal? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3724
7.7.21 01:08

Stava se to dost casto. Nam treba taky, meli jsme 6 embryi, vyvoj u vsech krasny, az 5.den jich v podstate 5 najednou odpadlo. Zustalo 1, ktere slo na genetiku a po mesici prisly vysledky, ze ma vadu a neni vhodne k transferu. Ja jsem ale byla starsi matka. Takze nekvalitni vajicka. Podobne muze byt problem u vas na strane chlapa, kdyz ma spatny spg. Nebo taky nahoda, spatne vedena stimulace, duvodu muze byt X. Ale zenskych, co je toto potkalo, bys tu nasla hodne. Dal zkousejte, hlavne to musi rict v CAR, co zkusit jinak. Prvni IVF spis nevyjde nez vyjde. Hlavu vzhuru a drzim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
7.7.21 07:11

My to měli vlastně stejně, manžel špatný SPG, já v pořádku. 1.IVF zástava vývoje všech embryí 3.den. Nic k transferu.
U dalšího IVF jsme použili metodu selekce spermií microfluinding sperm sorting a vzniklo 5 blastocyst, jedna zavedena čerstvá - dcera, ostatní zamražené. Po 10 měsících od porodu KET zmraženého embrya a nyní jsem 26.tt.
Takže u nás jednoznačně pomohla ta selekce spermií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.7.21 10:40

@Majuska2 Nam se to stalo taky, ale dobře to dopadlo. Polovina embryi to zabalila do druheho dne, zbytek postupně. Pátý den zustalo jen jedno, na transfer opožděné. Dali mu den navic, jestli to dožene - a naštěstí dohnalo. Ale moc jsem tomu nevěřila. Když jsem probirala s doktorkou, co dál, říkala, ze zkusí neco jinak - jiny protokol a tak. S nekvalitními vajicky se moc delat nedá, já byla rozhodnuta zkusit hormonální jogu a inositol a zaplatit vsechny nadstandardy týkající se spermií. Drzim palce, at to příště klapne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
16.7.21 07:54

Ahoj moc mne to mrzí, věřím že je to strašné sklamani 😔 my měli oplodněních 19, do třetího dne to dotáhlo 13 a do šestého nakonec jenom dvě… Když jsem si volala do CARu, nemohla jsem tomu uvěřit…ale asi je to normální, prostě selekce 😔
Je mi tě fakt líto, protože vím, že člověk je plný očekávání a byť ví, že to nemusí dopadnout, tak prostě doufá a věří…
Ale určitě nejsi jediná… Jsou tady holky, co otěhotněli až po několikátém ivf, chce to trpělivost, I když je to psychicky hrozně náročné…
Drž se, bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.