Může to být angína?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47
11.3.25 17:20

stav v krku

Třeba někdo budete vědět, dceru bolí třetí den v krku, nic jiného jí není, krk má na pohled úplně normální, nic zarudlého, žádné zvětšené mandle, ale v mandlích má takové bílé né tečky, ale části podélné, nevím, jak to nazvat…může to být angína bez jiných klinických příznaků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1028
11.3.25 17:44

Může. U nás bez teploty, jeden den bolest v krku, drobný bílý flíček na mandli, další den už lepší, pro jistotu jsme zašli k Dr (odjížděli jsme za par dní na dovolenou) a byl pozitivní test na streptokoka. Prý jsou různé atypické příznaky. Jinak bych doporučila orální probiotika. Máme s nimi výborné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
11.3.25 18:53

A kde ji to boli? Dceru 2,5 dne bolel krk a hlava, v krku jsem ji nic neobvykleho nevidela. Potom prisla horecka 39,5 - 40,1 a produktivni kasel. Za dalsi den a pul vyrazka a pak ji hrozne otekl hrtan - nejdriv chraptela, behem par minut ztratila hlas a plivala sliny a za chvilku se zacala dusit. Ani nemela stekavy kasel. Domaci CRP test negativni. A takto mela 4 dny minimalne 6× denne zachvat laryngitidy, leky zabraly vzdy jen na chvilku.

Nebyt duseni, tak k lekari nejdeme. Kvuli duseni jsme sly - test na chripku, covid i streptest negativni, CRP 1,7, vyter z krku negativni. A kdyz jsem se pak dcery ptala, kde ji ten krk boli, tak v oblasti hrtanu. Na mandlich vubec. Pry ji nikdy nebolel na mandlich. Ted je to mesic od zacatku nemoci a hrtan ji stale boli.

To me hrozne prekvapilo, ja naopak neznam bolest v krku v oblasti hrtanu. A je pravda, ze kdyz jsem se dcery ptala kdysi driv, tak ji tak bolel hrtan. Tak to jen tak, ze je mozna dobre zjistit, kde ten krk boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5219
11.3.25 19:02

Ja to ted mela dva dny taky. Tak jsem cucala Orofar a ono to odeslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
12.3.25 02:54

Může jít o angínu nebo kvasinkovou infekci, i bez zarudnutí. Pokud ji to bolí už třetí den, raději zajdi k lékaři, může být potřeba stěr z krku. Bílé povlaky mohou znamenat i virovou infekci nebo jen zbytky jídla.

• Citovat
  • Upravit
47
12.3.25 10:04
@ruzzicka píše: Více

včera jsem zašla do lékárny pro přesnější streptest, byl negativní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí