Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle me ne.
Ale i tady se najde hodne pripadu, kdy doslo k otehotneni den pred zacatkem cyklu, x dni po ovulaci apod.
Jestli se stává, že někdo otěhotní pět dní po ovulaci? Ne.
Jestli se stává, že je ovulace jindy, než tvrdí kalendář? Běžně.
Pokud jsi si ovulaci jista (ne podle nejakeho kalendare), tak to mozne neni. Pokud je ovulace jindy, tak to mozne je.
@Lobelka28 kalendář je pouze informativní, ale po ovulaci otěhotnět nelze, to by si snad měla vědět.
@Lobelka28 5 dní před ovulaci ano, ale 5 dní po ovulaci ne. Vajíčko má životnost jen nějakých 24h. Ale ovulaci si musíš pozjistit jinak (ovulacnim testem, měřit bazální teplotu, bolest vaječníku…), kalendář dává jen odhad zpravidla v půlce cyklu a každá to máme jinak.
Ahojte, nevím co si myslet, proto si jdu pro radu
dělám si ovulační testy (dnes první měsíc).. Mám 6 dní do MS a myslím si, že ovulace je až dnes, ale nejsem si jistá, jestli to není jen mokrým testem
myslíte, že by to mohlo být i těhotenství?
Děkuji!
Tak MS zatím nedorazila, ale jelikož ji mám nepravidelnou, tak se není čemu divit
silnější bolesti v podbřišku ( jiné než před a při MS ) a mírně bolesti pod prsy, test jsem zatím nedělala ![]()
@Lobelka28 píše:
Tak MS zatím nedorazila, ale jelikož ji mám nepravidelnou, tak se není čemu divitsilnější bolesti v podbřišku ( jiné než před a při MS ) a mírně bolesti pod prsy, test jsem zatím nedělala
A jak dlouho máš zpoždění?
@Lobelka28 píše:
@Pufii zatim jen 4 dny ale u mě je normální i týden
To já už bych testovala. ![]()
@Lobelka28 píše:
@Pufii dnes mi přítel doveze teta tak hned ráno na to skočím
Držím palce! ![]()
Dobrý den všem ☺️
S přítelem jsme konečně se rozhodli mít dítě, a tak se 24.4 vypustil do mě 2×… Ale podle kalendáře mám 5 dní po ovulaci, je tam nějaká možnost otěhotnění? už jednou jsem potratila, ale bylo to neplánované, i tak jsem to těžce nesla… Teď bych si dělala kolem 13-14 dne.
Všem moc děkuji za odpovědi