Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
martinased píše:
to jsem vzala jako materiáljsem to měla rozepsat. Komplet barák před kolaudačkou, bez vybavení.
Taky budeme dělat všechno sami, kromě střechy a usazení oken, 6+1 do 150m2, ale počítáme, že těch 1.5mega na to padne…
Tak to jste mě teda moc potěšily,když se to dá zvládnout do 1,5 mil. To je fakt super. Třeba bratranec asi před 6 lety koupil starý domek za 800 000 a postupně se celkem dostal na 4 mil (i s malou zahradou)a to je velikostně 3+1 + někdy v budoucnu lze dodělat podkroví a ted se tluče do hlavy,že to zrovna nezboural. ![]()
Tak my bungalov 4+1, garážové stání, vestavěné skříně ale jinak nic vevnitř extra - 3 mil. (něco svépomocí, něco firma). Pozemek stál půl mega.
Nejdražší jsou okna, topení, střecha a pak vevnitř podlahy (koberce, plovoučky - nasčítá se to).
My se prostě níž nedostali a to nemáme ještě plot. ![]()
Anonymní píše:
Tak my bungalov 4+1, garážové stání, vestavěné skříně ale jinak nic vevnitř extra - 3 mil. (něco svépomocí, něco firma). Pozemek stál půl mega.
Nejdražší jsou okna, topení, střecha a pak vevnitř podlahy (koberce, plovoučky - nasčítá se to).
My se prostě níž nedostali a to nemáme ještě plot.
tak bez plotu se zatím dá žít
Hlavně, jestli už bydlíte a neplatíte hypo i nájem naráz ![]()
lekeska píše:
Tak to jste mě teda moc potěšily,když se to dá zvládnout do 1,5 mil. To je fakt super. Třeba bratranec asi před 6 lety koupil starý domek za 800 000 a postupně se celkem dostal na 4 mil (i s malou zahradou)a to je velikostně 3+1 + někdy v budoucnu lze dodělat podkroví a ted se tluče do hlavy,že to zrovna nezboural.
jako opravovat starý ani za boha! přesně, jak píšeš… pořád můžeš něco opravovat a do něčeho vrážet peníze a nikdy nebude hotovo podle tvých představ ![]()
Ségra bydlí v chalupě, na krásným místě, v nádherným klídku… taky uvažovali o koupi, že opraví… ale to by museli celý zbořit a postavit nový, aby byli spokojený. A tolik, kolik si majitel řekl, je docela dost vzhledem k tomu, že by to bylo na demolici ![]()
Jako místo prvotřídní, ale bohužel
Martinased, nic ve zlým, ale to jste na ten materiál rozebrali barák sousedům, ne?
Nechci rejpat - netuším, z čeho jste stavěli ani jak máte domek velkej, já jen že za cenu vašeho matroše máme my možná tak akorát cihly na hrubou stavbu (5+1, ale je fakt, že úplně podsklepený)
daaaja píše:
Martinased, nic ve zlým, ale to jste na ten materiál rozebrali barák sousedům, ne?Nechci rejpat - netuším, z čeho jste stavěli ani jak máte domek velkej, já jen že za cenu vašeho matroše máme my možná tak akorát cihly na hrubou stavbu (5+1, ale je fakt, že úplně podsklepený)
no, mně se to teda taky zdá dost nereálný ![]()
martinased píše:
Ahoj,pokud je to hodně svépomocí, tak se to dá do mega. My měli základovou desku 280 tis, materiál 350, střecha 320. Ale fakt záleží, co všechno si budete dělat sami a co zadáte firmě. My měli přes firmu střechu a základovku.
a co okna, dveře,komín, podlahy fasáda zateplení koupelna omítky, elektřina přípojky kuchyň topení......to jsou teprve palby…
máme nízký domek cca 114 m2 s podkrovím které ale nevyužíváme ( chtěli jsme bungalov, ale v územním planu,, je dáno, že se tady musí stavět dům s podkrovím…
cena bez pozemku cca 2 300 000 a to jsme měli řemeslníky jen na krovy a elektřinu. jinak vše sami
s-l-u-n-í-č-k-o píše:martinased píše:
Ahoj,pokud je to hodně svépomocí, tak se to dá do mega. My měli základovou desku 280 tis, materiál 350, střecha 320. Ale fakt záleží, co všechno si budete dělat sami a co zadáte firmě. My měli přes firmu střechu a základovku.a co okna, dveře,komín, podlahy fasáda zateplení koupelna omítky, elektřina přípojky kuchyň topení......to jsou teprve palby…
máme nízký domek cca 114 m2 s podkrovím které ale nevyužíváme ( chtěli jsme bungalov, ale v územním planu,, je dáno, že se tady musí stavět dům s podkrovím…
cena bez pozemku cca 2 300 000 a to jsme měli řemeslníky jen na krovy a elektřinu. jinak vše sami
ještě mě napadlo, jestli Martinased nekolaudovala jen třeba se 2 místnostmi - někde to tak je, záleží na tom stavebním úřadě ![]()
Jo a naši sousedi - bláhoví (dneska už to vidí) půjčili si 800 000 s tím, že to zvládnou do mega postavit (soused je zedník a živí se tím+kupa známých co se stavbám věnují) a sotva nahazuje - to nemá topení, podlahy, nic..šetří kde se dá - starý střešní okna, starý umyvadla..
Jo a naši sousedi - bláhoví (dneska už to vidí) půjčili si 800 000 s tím, že to zvládnou do mega postavit (soused je zedník a živí se tím+kupa známých co se stavbám věnují) a sotva nahazuje - to nemá topení, podlahy, nic..šetří kde se dá - starý střešní okna, starý umyvadla..
jojo to je nejhorší co u stavby může nastat. podcenit rozpočet ![]()
@eseta :1,6 milionu? A mohla by jste mi napsat kolik vas vse zhrube stalo. Chceme ted stavit neco podobneho a taky chceme aby to vyslo okolo 1,5 min bez pozemku. Hruba zatim vychazi na 750 tis asi.
Dobré ráno,
s manželem uvažujeme, že bychom se vrhli do stavby domu. Chci se zeptat na kolik vás vyšla stavba domu, včetně pozemku a zažízení. Jak velký máte dům a pozemek?
Taky přemýšlíme jestli by jsme zvládli platit hypotéku. Vlastníme dva byty o vel. 3+1 a jeden by jsme chtěli prodat. Našetřeno máme cca 200tis. Náš měsíční příjem je 33tis. čístého. Šli by jste v našem případě do stavby domu z hlediska finanční stránky? Moc děkuji ![]()
Prosím o zachování anonymity, zatím je to jen úvaha a chodí sem dost známých, děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno,
s manželem uvažujeme, že bychom se vrhli do stavby domu. Chci se zeptat na kolik vás vyšla stavba domu, včetně pozemku a zažízení. Jak velký máte dům a pozemek?
Taky přemýšlíme jestli by jsme zvládli platit hypotéku. Vlastníme dva byty o vel. 3+1 a jeden by jsme chtěli prodat. Našetřeno máme cca 200tis. Náš měsíční příjem je 33tis. čístého. Šli by jste v našem případě do stavby domu z hlediska finanční stránky? Moc děkuji
Prosím o zachování anonymity, zatím je to jen úvaha a chodí sem dost známých, děkuji
Ahoj, tak cena pozemku závisí na tom jak velký pozemek v jaké lokalitě byste si přáli, nás to vyšlo cca 400 tis. a stavba domu samotného s pergolou na auta dům o zastavěné ploše 160m2, dvoupodlažní 2 300 000, stavěli jsme ale úplně sami bez stavební firmy i bez využití živnostníků prostě naše rodina. Trvalo nám to 2 roky, s tím, že jsme na stavbě byly všechny víkendy, všechny svátky a každý den po práci. Bylo to hodně náročné.
Tak ono taky záleží jak to máte ze známýma. Dělá to hodně. Od mojeho bratranec koupil jakousi zbořeninu dal za to ani ne 250 tisíc ale pozemek libovej a velkej
No a v práci si pučil a tatru a další stroje za 2 víkendy to bylo dole. A cena jen benzín a nějáký blbosti. Každej z nás si zabagroval byla docela sranda
a dál bych mohla pokračovat. Okna měl od kámoše co má firmu z okna, takže cena taky prima. Má podle mě super barak za necelý 2 mega a materiál rozhodně není žádnej šunt ba naopak. No a pak máme nový sousedy, kteří opravujou barák snad už 2 rok a ještě tam nebydlej a už tam prej nechali přes 3 mega
. Opravdu záleží na šikovnosti a taky na rodině nebo známých kolik z nich nebude mít plnou hubu keců
a přídá k ruku k dílu ![]()
to jsem vzala jako materiál
jsem to měla rozepsat. Komplet barák před kolaudačkou, bez vybavení.