Stavba RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
martinased
8.8.11 16:06

to jsem vzala jako materiál :-) jsem to měla rozepsat. Komplet barák před kolaudačkou, bez vybavení.

• Citovat
  • Upravit
10709
8.8.11 17:02
martinased píše:
to jsem vzala jako materiál :-) jsem to měla rozepsat. Komplet barák před kolaudačkou, bez vybavení.
:palec: No, tak to je teda dobrý :-) A co máte za topení? Jaký třeba podlahy? To máte tedy opravdu nízkonákladový domek… jak že veliký?

Taky budeme dělat všechno sami, kromě střechy a usazení oken, 6+1 do 150m2, ale počítáme, že těch 1.5mega na to padne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.8.11 19:44

Tak to jste mě teda moc potěšily,když se to dá zvládnout do 1,5 mil. To je fakt super. Třeba bratranec asi před 6 lety koupil starý domek za 800 000 a postupně se celkem dostal na 4 mil (i s malou zahradou)a to je velikostně 3+1 + někdy v budoucnu lze dodělat podkroví a ted se tluče do hlavy,že to zrovna nezboural. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.11 20:38

Tak my bungalov 4+1, garážové stání, vestavěné skříně ale jinak nic vevnitř extra - 3 mil. (něco svépomocí, něco firma). Pozemek stál půl mega.
Nejdražší jsou okna, topení, střecha a pak vevnitř podlahy (koberce, plovoučky - nasčítá se to).
My se prostě níž nedostali a to nemáme ještě plot. :think:

• Citovat
  • Upravit
10709
8.8.11 20:49
Anonymní píše:
Tak my bungalov 4+1, garážové stání, vestavěné skříně ale jinak nic vevnitř extra - 3 mil. (něco svépomocí, něco firma). Pozemek stál půl mega.
Nejdražší jsou okna, topení, střecha a pak vevnitř podlahy (koberce, plovoučky - nasčítá se to).
My se prostě níž nedostali a to nemáme ještě plot. :think:

tak bez plotu se zatím dá žít :-) Hlavně, jestli už bydlíte a neplatíte hypo i nájem naráz :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
8.8.11 20:53
lekeska píše:
Tak to jste mě teda moc potěšily,když se to dá zvládnout do 1,5 mil. To je fakt super. Třeba bratranec asi před 6 lety koupil starý domek za 800 000 a postupně se celkem dostal na 4 mil (i s malou zahradou)a to je velikostně 3+1 + někdy v budoucnu lze dodělat podkroví a ted se tluče do hlavy,že to zrovna nezboural. 8-o

jako opravovat starý ani za boha! přesně, jak píšeš… pořád můžeš něco opravovat a do něčeho vrážet peníze a nikdy nebude hotovo podle tvých představ :-?

Ségra bydlí v chalupě, na krásným místě, v nádherným klídku… taky uvažovali o koupi, že opraví… ale to by museli celý zbořit a postavit nový, aby byli spokojený. A tolik, kolik si majitel řekl, je docela dost vzhledem k tomu, že by to bylo na demolici :-(
Jako místo prvotřídní, ale bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
9.8.11 12:37

Martinased, nic ve zlým, ale to jste na ten materiál rozebrali barák sousedům, ne? :lol: Nechci rejpat - netuším, z čeho jste stavěli ani jak máte domek velkej, já jen že za cenu vašeho matroše máme my možná tak akorát cihly na hrubou stavbu (5+1, ale je fakt, že úplně podsklepený)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
9.8.11 12:49
daaaja píše:
Martinased, nic ve zlým, ale to jste na ten materiál rozebrali barák sousedům, ne? :lol: Nechci rejpat - netuším, z čeho jste stavěli ani jak máte domek velkej, já jen že za cenu vašeho matroše máme my možná tak akorát cihly na hrubou stavbu (5+1, ale je fakt, že úplně podsklepený)

no, mně se to teda taky zdá dost nereálný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.11 22:17
martinased píše:
Ahoj,pokud je to hodně svépomocí, tak se to dá do mega. My měli základovou desku 280 tis, materiál 350, střecha 320. Ale fakt záleží, co všechno si budete dělat sami a co zadáte firmě. My měli přes firmu střechu a základovku.

a co okna, dveře,komín, podlahy fasáda zateplení koupelna omítky, elektřina přípojky kuchyň topení......to jsou teprve palby…

máme nízký domek cca 114 m2 s podkrovím které ale nevyužíváme ( chtěli jsme bungalov, ale v územním planu,, je dáno, že se tady musí stavět dům s podkrovím…
cena bez pozemku cca 2 300 000 a to jsme měli řemeslníky jen na krovy a elektřinu. jinak vše sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
13.8.11 08:51
s-l-u-n-í-č-k-o píše:
martinased píše:
Ahoj,pokud je to hodně svépomocí, tak se to dá do mega. My měli základovou desku 280 tis, materiál 350, střecha 320. Ale fakt záleží, co všechno si budete dělat sami a co zadáte firmě. My měli přes firmu střechu a základovku.

a co okna, dveře,komín, podlahy fasáda zateplení koupelna omítky, elektřina přípojky kuchyň topení......to jsou teprve palby…

máme nízký domek cca 114 m2 s podkrovím které ale nevyužíváme ( chtěli jsme bungalov, ale v územním planu,, je dáno, že se tady musí stavět dům s podkrovím…
cena bez pozemku cca 2 300 000 a to jsme měli řemeslníky jen na krovy a elektřinu. jinak vše sami
:mrgreen: :mrgreen: naprostý souhlas, my máme to samý akorát 120 m2. my bydleli bez kolaudace možná rok a půl a v poho. Ale pak pozor - my měli od obce a stavebního úřadu nařizíno, že ke kolaudaci musí být plot a paní pak chtěla ještě dlažbu, aby si neumazala botičky až půjde kolaudovat :cert: :cert: takže samozřejmě veškerý investice vevnitř se stoply a ze všeho musela být dlažba a plot. Nakonec prudila, že namáme na schodišti madlo :cert: tak je tam provizorně daný, ona zkolaudovala a těším se až bude zima a půjde pryč, protože mi to tam překáží :cert:

ještě mě napadlo, jestli Martinased nekolaudovala jen třeba se 2 místnostmi - někde to tak je, záleží na tom stavebním úřadě :-)

Jo a naši sousedi - bláhoví (dneska už to vidí) půjčili si 800 000 s tím, že to zvládnou do mega postavit (soused je zedník a živí se tím+kupa známých co se stavbám věnují) a sotva nahazuje - to nemá topení, podlahy, nic..šetří kde se dá - starý střešní okna, starý umyvadla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.11 21:11
Jo a naši sousedi - bláhoví (dneska už to vidí) půjčili si 800 000 s tím, že to zvládnou do mega postavit (soused je zedník a živí se tím+kupa známých co se stavbám věnují) a sotva nahazuje - to nemá topení, podlahy, nic..šetří kde se dá - starý střešní okna, starý umyvadla..

jojo to je nejhorší co u stavby může nastat. podcenit rozpočet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
2.4.14 13:26

@eseta :1,6 milionu? A mohla by jste mi napsat kolik vas vse zhrube stalo. Chceme ted stavit neco podobneho a taky chceme aby to vyslo okolo 1,5 min bez pozemku. Hruba zatim vychazi na 750 tis asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.14 08:37

Stavba domu

Dobré ráno,
s manželem uvažujeme, že bychom se vrhli do stavby domu. Chci se zeptat na kolik vás vyšla stavba domu, včetně pozemku a zažízení. Jak velký máte dům a pozemek?
Taky přemýšlíme jestli by jsme zvládli platit hypotéku. Vlastníme dva byty o vel. 3+1 a jeden by jsme chtěli prodat. Našetřeno máme cca 200tis. Náš měsíční příjem je 33tis. čístého. Šli by jste v našem případě do stavby domu z hlediska finanční stránky? Moc děkuji :hug:
Prosím o zachování anonymity, zatím je to jen úvaha a chodí sem dost známých, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
59
12.6.14 08:43
@Anonymní píše:
Dobré ráno,
s manželem uvažujeme, že bychom se vrhli do stavby domu. Chci se zeptat na kolik vás vyšla stavba domu, včetně pozemku a zažízení. Jak velký máte dům a pozemek?
Taky přemýšlíme jestli by jsme zvládli platit hypotéku. Vlastníme dva byty o vel. 3+1 a jeden by jsme chtěli prodat. Našetřeno máme cca 200tis. Náš měsíční příjem je 33tis. čístého. Šli by jste v našem případě do stavby domu z hlediska finanční stránky? Moc děkuji :hug:
Prosím o zachování anonymity, zatím je to jen úvaha a chodí sem dost známých, děkuji :kytka:

Ahoj, tak cena pozemku závisí na tom jak velký pozemek v jaké lokalitě byste si přáli, nás to vyšlo cca 400 tis. a stavba domu samotného s pergolou na auta dům o zastavěné ploše 160m2, dvoupodlažní 2 300 000, stavěli jsme ale úplně sami bez stavební firmy i bez využití živnostníků prostě naše rodina. Trvalo nám to 2 roky, s tím, že jsme na stavbě byly všechny víkendy, všechny svátky a každý den po práci. Bylo to hodně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
15.6.14 16:11

Tak ono taky záleží jak to máte ze známýma. Dělá to hodně. Od mojeho bratranec koupil jakousi zbořeninu dal za to ani ne 250 tisíc ale pozemek libovej a velkej :mrgreen: No a v práci si pučil a tatru a další stroje za 2 víkendy to bylo dole. A cena jen benzín a nějáký blbosti. Každej z nás si zabagroval byla docela sranda :mrgreen: a dál bych mohla pokračovat. Okna měl od kámoše co má firmu z okna, takže cena taky prima. Má podle mě super barak za necelý 2 mega a materiál rozhodně není žádnej šunt ba naopak. No a pak máme nový sousedy, kteří opravujou barák snad už 2 rok a ještě tam nebydlej a už tam prej nechali přes 3 mega :think:. Opravdu záleží na šikovnosti a taky na rodině nebo známých kolik z nich nebude mít plnou hubu keců
a přídá k ruku k dílu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1