Stavebnice Magformers

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.11.15 20:57

Také mne tahle stavebnice zaujala, ale neumím si to nějak představit bez těch návodu, geometrie mi nikdy nesla…možná ještě plášť krychle bych dala dohromady, ale rakety a koule…to stavite skutečně bez návodu ty pláště? Pak zvednete do výšky a máte raketu? Nebo sestavuje jako stavebnici? Dají se někde návody sehnat? Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
8.11.15 22:36

Žádné návody kluci nemají, to by je asi ani nebavilo :-)

Pro 1,5 mi to přijde brzy, ale časem do toho doroste ;-) Já kupovala ve 3 letech. Teď mají 4,5… asi koupím nějaký ten Pikant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
9.11.15 08:38

Tak jsem nakonec Pikant nebrala. Po zvážení všech pro a proti jsem brala jednotlivé díly. Čtvrtkruhy, oblouky. Nějaká kola, velké obdélníky, trojúhelníky. Asi 20 dílků - a 1400,– v háji :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
9.11.15 15:52

@Medvídek Kulicka Tak ony si děti ze začátku stavějí třeba vozidla, později si sami vytváří různé složitosti. Já si před rokem nedovedla představit, že něco složím, chtěla jsem návody, ale opravdu potřeba nejsou :lol: Pokud se budeš chtít pustit do velmi složitých konstrukcí, můžeš dle videa, které mají různě na netu.
@sovicka1 Loni jsem klukovi kupovala universal box a pár drobností(vrtule, kola navíc),letos jsem vzala RC sadu a těším se, až si bude moct jezdit s výtvorem, který postaví na ovládání…Ceny strašné, ale baví ho to, tak lepší než 10 blbostí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.11.17 16:38

Holky obnovuji a dotaz - kluk ma teď sadu neon, líbí se mu, Vánoce za dveřmi, tak se mi ulevilo, ze nemusím nic vymyslet. Jenže ouha - tech sad je nějak moc a já se v tom ztracim. Kterou byste volily pro triletaka? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
2.11.17 18:06

@Tichošlápek Čtyřletý synovec (a hlavně jeho tatínek) je hotový z podvozku na ovládání - můžou stavět auta a pak s nimi jezdit po domě. Tuším, že ten podvozek se jmenuje RC Bugy, ale je to dost drahé. Každopádně bych koupila nějaká kolečka (třeba Wow set), pro tříletého kluka mi přijde hezká i sada stavebních strojů (Power Construction) - tu jsem měla předvybranou, ale nakonec jsem to zavrhla, protože obdobná auta už má syn v Duplu, jeřáb ve vláčkodráze apod.
A jestli chceš šetřit a nezáleží ti na originálu, tak bych šla do náhražek na Aliexpressu, tam jsou fakt ty ceny úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
2.11.17 21:23

Taky bych koupila set koleček na ovládání. A jinak je to podle mého jedno, jaké dílky koupíš. Základem je dostatek čtverců a trojúhelníků. A dílky se dají koupit i jednotlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
10.11.17 19:01

Jestli můžu doporučit kupte na Alliexpress. Mnohem levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
4.12.17 17:44

Co myslíte, má ještě cenu kupovat Magformers pro děti ve věku 3,5,7 a 9 let? Odevšad slyším jen samou chválu, ale za větší sadu (kterou bych pro čtyři děti musela pořídit) jsou to strašné pálky, tak kdybychom to měli mít jen na rok či dva, tak by to nemělo cenu. :think: Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.12.17 17:48

@katsha Moje dcerka z ni moc nadsena nebyla. Ale asi jsme ji to dali moc brzy, byly ji teprve 3 roky a obecne krome Lego Duplo si v te dobe nestavela nic. Ted jsou ji 4 roky a uz to sama obcas vytahne a stavi. Obecne si ale myslim, ze vic z toho maji uzitek kluci. Muj 8m synek uz to ozuzlava a nahodne se mu to secvaka k sobe a je z toho uplne nadsenej. Mame mensi sadu, ze ktere jde postavit auto (ruzne typy) a je tam jeden clovicek. Ten dcerku bavi nejvic, protoze se na te sedacce hybe. Navic se to da skladat i jen jako 2D podle barevnych predloh na prilozenych papirech. PS: Da se to koupit v Cine levneji, ale nevim, jestli je to uplne to stejne. My mame original, tak nemam s cim porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
4.12.17 18:01

@katsha u nás si s touto stavebnicí nehraje jenom nejstarší ;) Jinak všechny ostatní děti si ji vytáhnou a půl dne o nich nevím ;) A pro mladší děti určitě ještě pár let vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
4.12.17 18:08

Tak já vzhledem ke kladným referencím objednala Magformers z Ali, není to špatné, ale originál je originál (máme taky už větší sadu). Materiál mi přijde trochu jiný, magnety menší, navíc většinou mají sady doplněné o nějaké destičky (které bych zas tak moc nepotřebovala), posílají to bez obalu, jen v krabici. Za tu cenu to asi i jde..ještě uvidíme, jak budou pak držet při sobě. Šlo to z Číny lehce přes měsíc. Jinak děti 3 a 6 si s tím hrají často, málo co je zaujme a s Legem to je nejoblíbenější stavebnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
5.12.17 10:52

My mame deti 6, 3 a necele dva roky a hraji si s tim vsichni. Je pravda, ze toho mame opravdu dost a tim i moznosti staveni jsou velike. Casto bereme celou bednu na navstevy a o detech opravdu nevime a stavi i starsi deti. Mame originaly, zaceli jsme tim jejich boxem univerzal plus a pak uz dokupovali jak jednotlice kosticky, tak sady. Mame tank, plazive priserky, tu sadu power gear, pak nejake auta a i jsme dokupovali kolecka jak normalni, tak moto. Letos dostanou jeste dalsi sadu, praly si ji. Ja chapu, ze pro nekoho je to financne narocne, ale da se to dokupovat po cely rok nejen na Vanoce a je to jedna z hracek, ktera je temer nerozbitna a prezije x deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.12.17 09:43

Tak dávám pro porovnání, červené origo, oranžové Ali. Drží dobře, když si s nimi hrají, rozdíl nevidím. Při zkoumání mají trochu jinak dělanou „komůrku“ na magnet, ale magnety vypadají stejně velké. Jsou bez zápachu, jak dlouho vydrží jsem zvědavá, ale nepřijde mi, že by na nich bylo něco ke zničení, pokud to celé tedy nerozlomí. Jak jsem psala výš, za tu cenu to je asi dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
27.12.17 13:38

@Helli.78 vzhledem k tomu, kolik rodin s detmi v CR zije s prijmy na hranici chudoby, tak je pro ne jiste slozite dat za jednu stavebnici 2,5 tisice. Staci se zacist do diskuzi na facebooku pod sponzorovanymi odkazy stavebnice Magformers a mozna by te prekvapilo, kolik lidi zde pise, ze je pro ne stavebnice financne nedostupna. O tom, ze je to stavebnice pekna a deti rozvijejici neni pochyb, nicmene opravdu patri k tem drazsim. Kdyz tak pocitam, tak dobrych 18 tisic, mozna i vic v ni mame a to nemam pocit, ze bychom meli zbytecne moc komponentu, proste tak akorat, aby si ze 3 deti postavilo kazde to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí