Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@glorča píše:
MAGFORMERS RC BUGGY a LED dílky
Ahoj, mám dotaz, uvažuji letos synovi pod stromek dokoupit k universal boxu ještě stavebnici Magformers RC buggy, máte někdo? Jezdí postavená autíčka dobře? Co ovladač, je také takový pevný a skoro nerozbitný jako ty stavebnicové dílky? Syn už to nerozbije, ale dcerka(má 2 roky)občas s něčím sekne. Také mě zaujala ta LED svítící kostka, máte někdo? Prodávají ji i zvlášť, tak jsem si říkala, že to nemusí být špatné, osvětlit si nějaký výtvor…Pokud ji někdo vlastníte, jak dlouho dokáže po nabití svítit?
Koupili jste nakonec stavebnici s RC kolečky a LED díl? Syn by tyhle dvě věci chtěl také, ale nevíme, zda to stojí za to. Nerozpadají se vsechna ta autíčka, kdyz se to rozjede, do neceho narazí? Není to poruchové? LED díl jsme předběžně zavrhli s tim, ze jde nahradit jakymkoliv svetylkem na baterky… Ale možná dělá nějaké lepší efekty, nevím. Děkuji!
@Lucynka_v Ahoj, syn má téhle stavebnice hodně, hrozně ho bavila, i teď si ji když má dlouhou chvíli vytáhne a hraje si s ní (je mu 9 let),dostával nějaké sady a dílky k narozkám i k vánocům. U nás se dílky na elektriku (nebo baterie) moc neosvědčily, nejvíce ho zkrátka bavilo a baví jen stavět. Ale k otázce: LED díl máme, ten svítí dobře, syn ho občas využívá jako třeba motor k raketě nebo prostě světlo. Elektrický podvozek ho bavil chvilku, autíčka bůhvíjak nedrží, když narazí, moc nevydrží, takže u nás moc úspěch neslavil. Nevím, zda mají nějaké nové díly, ale s podvozky, co máme my, nejde zatáčet, jezdilo to pomalu…Ještě kdysi dostal sadu na stavbu tanků, neboť pořád se pokoušel stavět tanky, ale taky nic moc, robot taky ne…Ale je pravda, že syn moc autíčkový nebyl, zato stavitel ano, takže co bude vyhovovat vám, těžko říct, třeba by byl zrovna tvůj syn nadšený… ![]()