Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Valerie83 Vždycky, když byla práce, tak byl v práci a jinak dělal na baráku, tak nějak na střídačku, ale neděle většinou míval volné. Je OSVČ, takže si ten čas může plánovat podle sebe.
Nás to čeká teď na jaře, jak skončej mrazy.. teda ještě čekáme na stav. povolení ale mělo by to dopadnout, budem stavět svépomocí přízemní domek cca 130m2, doufám že to do dvou let zmáknem aby se dalo nějak bydlet.. třošku se toho bojím. Máme malou dceru a ještě nás v létě čeká svatba, no letošek bude pernej ![]()
@mamartina píše:
Nás to čeká teď na jaře, jak skončej mrazy.. teda ještě čekáme na stav. povolení ale mělo by to dopadnout, budem stavět svépomocí přízemní domek cca 130m2, doufám že to do dvou let zmáknem aby se dalo nějak bydlet.. třošku se toho bojím. Máme malou dceru a ještě nás v létě čeká svatba, no letošek bude pernej
Nám den před svatbou přivezli topení a 2 dny po svatbě jsem lezla s hořákem po baráku a lepili jsme ipu na podlahy… ![]()
@Anix já už to taky vidím že to bude podobnej mazec
pomalu budu tahat přítele ze stavby k oltáři ![]()
Baráček je z katalogu G-servis, že? Je pěkný tak jsem na něj kolikrát koukala ale jestli můžu doporučit nechce si udělat klasický krov, ať máte půdu jako „skladiště“ nenechávejte si ten zbýjený krov se co dává na všechny přizemní baráky. Já mam např. teďka na půdě uskovaný sezení z terasy, lyže, hadry a helmy na moto a je to prostor k nezaplacení.
Já nepracovala od čtvrtka, to jsem si jela pro šaty a řekla jsem že ne a manžel myslim už v pátek rezignoval, v sobotu svatba, v pondělí vrátit šaty a v úterý hurááá na barák.
Po zkušenostech lze říct asi totok:„Buď Vás stavba spojí nebo rozdělí.“ Bez dostatečné rezervy po dostavbě bych do toho nikdy nešla. Pevné nervy, všechno dvakrát prověřuj a proměřuj - výběrové řízení na cokoli co nebudete dělat vy, to ušetří hodně peněz. Taky je to hodně ježdění a schánění a lítání. Jo tvárnice něco váží, tak namaž záda a posilni bicáky ![]()
HODNĚ ŠTĚSTÍ
Máme to za sebou, půl napůl s firmou. A jsem ráda, že už nemusím řešit spoustu věcí. S manželem nás to stmelilo, první výkop byl 16. 2. 2008, 1.11. 2008 se nám narodila dcera, 30.5. 2009 jsme se stěhovali, takže tenhle rok a půl byl naprostý masakr, ale zvládli jsme to… v době stěhování tedy nebylo hotové vše, ale bydlet se dalo, neměli jsme dveře, dodělanou vrchní koupelnu, části plovouček, linku, prostě takový holodům ![]()
Jinak taky máme domeček od g-servis. A s tou půdou je to pravda, dáváme tam spoustu věcí + máme i půdu pod stáním venku.
@Anix já jsem na mateřské, ale i tak to bude fofr, každou volnou chvilku budem muset vytěžit, svatbu budem mít taky v sobotu, v neděli bude dojezd po kalbě a pak zas hezky dělat
mám s toho všeho už teď nervy ale zas se hrozně těším. teď si to nějak neumím představit že bude domeček ale jak se to rozjede tak už mi to snad dojde ![]()
@circus A to uz se nemusi nechat ta zaklani deska „nechat sednout“?
Ahojka,
Mamartina, držím palce. Ale pozor až dostanete stavební povolení, tak stejně musíte počkat ještě 30 dní než kopnete do země, až to nabude právní moci.
Prostě samý zdržovačky…
My dostali povolení vloni v dubnu a v červnu jsme začali dělat základovou desku. Tedy skoro vše dělal manžel sám (je vyučený zedník), akorát základy nám vykopal bagřikem známý. + tedy střechu, okna, dveře a elektřinu a vodu nám dělal někdo jiný, jinak vše manžel opravdu sám. A teď máme hrubou stavbu pod střechou s okny a dveřmi. Teď bohužel stojím, když jsou ty mrazy. Až povolí, začne manžel nahazovat už zdi.
![]()
Hrubí stavba nás stála v průměru 70.000,– základová deska, cihly porotherm na barák 140.000,–, střecha komplet 150.000,– okna a dveře 60.000,–, voda 5.000,– natažení trubek po baráku, elektřinu cenu zatím nevíme…
To je asi vše zatím. ![]()
Základovou desku jsme nechávali zrát asi 3 neděle potom na ní už manža stavěl základy domu. Ale tím, že máme jen přízemní, tak nemusel čekat dýl…
@Vlaďka28 děkujem, já doufám že to ted začátkem února dostanem a v březnu když to půjde začnem
bagřík má přítele děda takže to se hodí, pak jeho strejda má zkušenosti se stavbou tak ten nám hodně píchne, a pak tchán má firmu na okna takže i to bodne, co nejvíc chcem dělat sami tak snad to půjde ![]()