Stavěl někdo dům?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1937
28.1.13 09:38
@gaborka18 píše:
A ještě mě napadlo, že fotky na netu a v časopisech dost zkreslují, člověk když vidí ty pěkné vizualizace, tak mu to přijde, že je tam dost místa, ale opak je pravdou…

Tak, myslím, že úplně nejmenší baráček nemáte :mrgreen: Taky plánujeme kuchyň s obývákem o ploše 45m2, přijde mi, že je to ideální velikost spoloečenského prostoru. Člověk tam tráví většinu času. Tak se ptám, stačí to? :mrgreen: Pokojíčky plánujeme menší. Pro děti tak cca 10 m2×2, ložnici 14 m2. Prostě obývák na úkor pokojů. Někde se kompromis udělat musí, když nemůžeme stavět vilu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.1.13 09:48

Jo jo, obývák je vyhovující, samozřejmě, kdyby byl domeček o metr větší na každou stranu, nic by se nestalo, ale to už bychom nebyli na ohlášení, ale na povolení a to jsme nechtěli a zase je to i o financích… ale fakt to stačí… přesně jak píšeš, my taky všechno děláme v obýváku… děti si sem natahají hračky, večer se pak uklidí, já je mám pořád na očích… třeba u tchýně a švagrové je obývák zakázaná zóna… u tchýně jsme většinou v kuchyni a ke švagrové když dojdeme tak jsme tedy v obýváku, ale oni tam normálně nechodí… já si to prostě nedovedu představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
28.1.13 10:01

@gaborka18 tak tohle si taky opravdu nedokážu představit. Nechodit do obýváku :lol:
To je přesně ono, potřebujeme se vejít do ohlášky…Akorát máme problém, nakreslili jsme si půdorys sami a ty ceny za individuální projekt :roll: :roll: :roll: Musíme obeslat projektanty a vybrat dle cenové nabídky. Jsem takhle pročítala diskuze, psal tam týpek, který si taky postavil individual. První nabídka projektu byla za 50.000,–, druhá za 45 a třetí za 18 8o Ten poslední mu to tedy udělal, barák stojí a všechno v poho.
Psala jsi, že jste dělali nějaké změny v projektu od Gservisu. Účtovali si nějaké peníze navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
28.1.13 10:22

Kalisto: asi jde oto, jaké změny, my jsme například zrušili špajz. V projektu jsme to pak zakreslili sami a napsali do zprávy ke kolaudaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
28.1.13 10:28

@Saxana22 jj, vím, že se to odvíjí od „velikostí“ změny. Drobné změny si člověk může udělat sám, jak píšeš. Ptám se pro zajímavost, Gservis je obecně dražší, co se úprav v projektu týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.1.13 11:16

Ne nechtěli za to nic, ale my jsme tam jen ubrali venkovní krb a posunuli ten vnitřní z boku zdi do rohu a pak jsme zrušili záchod a udělali větší šatnu… pak už jsme si měnili i velikost oken, ale to už jsme jen škrtli v projektu a dopsali změnu sami… a jak jsme to postavili, tak jsme do roka dodělávali předsíň, protože byla tak malinká, že když se otevřeli vchodové dveře, nebylo si možné pověsit bundy na věšák, tak jsme ji zvětšili… když jsme to dělali, tak nám to nepřišlo… ale vědět to dřív, tak tu předsíň udělám uplně jinak a byla by jedna velká otevřená předsíň i s šatnou dohromady… a ušetřili bychom 1 okno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
28.1.13 11:27

Gaborka: my taky budeme dodělávat předsíňku… tedy měla být hotova dle muže do vánoc, ale neřekl do kterých :mrgreen: To mají celkem nedomyšlený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
28.1.13 13:22

Předsíň budeme mít 6,5 m2, snad bude stačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.1.13 13:53

@Kallistó ono spíš záleží jak se budou otvírat dveře, kde je okno a kde budou úložné prostory… pak když přijdete všichni domů, tak aby jste se tam nepomlátili… u nás musel vždycky někdo čekat venku než se ostatní svlíkli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
28.1.13 14:12

@gaborka18 usuzuji z toho, že momentálně v bytě, kde bydlíme, máme stejně velkou předsíň a bohatě to stačí. V baráku tam budou jen dvoje dveře, kdežto teď tam máme dveří 5 :roll: Celá rodina se tam vejde, naštěstí to už máme odzkoušené :palec:
Jinak právě co jsem tak koukala, tak ve většině typových baráků mají žalostně malé předsíně :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.1.13 14:23

@Kallistó tak to je jiná… jo a co se týká toho projektu, tak můj bratr dal za individ. projekt 60.t… a to nemá nic tak extra… my jsme s manželem o tom diskutovali a spíš bychom vzali typový projekt co je hodně podobný tomu domku co bychom chtěli a pak bychom to dali k nějakému projektantovi, jen na doupravení a usazení do pozemku a na přípojky… a mělo by to i tak být levnější… ale ty ceny těch projektantů jsou taky něco… ale kdo hledá, najde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.1.13 14:26

Jo holky a co se týká toho bydlení a spaní v patře nebo v přízemí… tak nám a pár sousedům se stalo, že jsme všichni chrupkali v patře a dole v přízemí nám chodili zloději… u nás naštěstí toho moc nevzali, měli jsme v kuchyni zavřeného psa, ale sousedům prý chodili i kolem postele… takže jestli patro nebo jen přízemní domek, je to absolutně jedno… na mě to lehce padá, jen když jsem doma s dětma přes noc sama, jinak se nebojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
28.1.13 15:39
@gaborka18 píše:
Jo holky a co se týká toho bydlení a spaní v patře nebo v přízemí… tak nám a pár sousedům se stalo, že jsme všichni chrupkali v patře a dole v přízemí nám chodili zloději… u nás naštěstí toho moc nevzali, měli jsme v kuchyni zavřeného psa, ale sousedům prý chodili i kolem postele… takže jestli patro nebo jen přízemní domek, je to absolutně jedno… na mě to lehce padá, jen když jsem doma s dětma přes noc sama, jinak se nebojím…

Asi máš pravdu, je to jen nějaký nesmyslný pocit, ale opravdu se cítím líp, když spím v patře, nevím proč. Není to nijak hrozné, nemám fóbii ze spaní v přízemí, jde jen o zvyk asi :mrgreen: A sama v baráku se bojím tak jako tak, je jedno jestli je patrový či přízemní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
29.1.13 12:48

Ahoj, my s manželem jsme taky stavěli dům svépomocí. Bydleli jsme zhruba za 2 roky, ale ani po 3 letech nemáme úplně hotovo. Ušetřit se dá hodně a na rozdíl od firmy si svůj barák neokradeš, takže vše máš poctivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí