Stavěl někdo dům?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
470
24.1.13 11:25

Stavěl někdo dům?

Ahoj holky,

za nějaký čas chceme s manželem začít stavět dům. Mysleli jsme si, že bychom ho stavěli svépomocí s mým tátou. Samozřejmě takové ty větší věci jako střecha, topení, elektrika a tak bychom nechali firmě. Máme v plánu takový menší domek 4+1. Pustila jste se do toho taky některá s manželem? Na kolik zhruba vás stavba vyšla? Jak to všechno probíhalo? Děkuji za odp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
375
24.1.13 11:33

Ahoj tak to je super téma, my začneme hned jak skončí mrazy. Zatím řešíme tu administrativu okolo. Nechali jsme si udělat projekt na 6+1, přízemí a obytné podkroví, zastavěná plocha asi 140M2.
Přítel kalkuluje materiál tak na 3 miliony, z velké části to chce dělat svépomocí. Práce by prý stála tak milion navíc..
A tvrdí, že bychom to mohli zvládnout tak do 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
24.1.13 11:33

Ahoj, ano, stavěli jsme, každá cihla mi prošla rukama. Máme dům dvojpodlaždní (polovina dvojdomku), s rovnou střechou. Trvalo to asi pět let, protože mi na to nikdo nechtěl dát úvěr, takže jsme to lepili po kouskách. Na druhou stranu jsme to zvládli bez hypotéky a myslím, že jsme ušetřili klidně dva miliony. Zase firma by to měla za rok. Takhle jsme do stavby vrazili každou vydělanou korunu a těch pět let na stavbě trávili každou volnou chvíli, žádná dovolená, nic.

Tak nevím, jestli jsem pomohla. Navíc je to už skoro dvacet let.
Každopádně si toho člověk víc váží, když mu každý kus materiálu projde rukama.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
24.1.13 11:34

@Valerie83

Tak to gratuluju. Tak pak piš jak vám to všechno jde. My jsme jen 3 a tak by nám 4+1 opravdu stačil. Kolik je vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
24.1.13 11:36

@Jirina

Ano, to máš pravdu. To si všeho pak člověk hnedka víc váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
24.1.13 11:37

Pustila! je to běh na dlouhou trať, ale dá se to! dělali jsme zdi (ytong) - na tom nic není, já nanášela to lepidlo, kterým se to slepuje, manžel nosil kvádry ytongu a už to 2 roky stojí a dobrý ;), dělali jsme si zateplení, koupelny dlaždičky, plovoučku, příčky, sándrokarton an stropy, budeme si umisťovat dveře atd. takže dá se to, ale stavíme to už 2 roky, jde to pomalu a taky jsme 3× předělávali rozpočet… takže hodně štěstí a pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
24.1.13 11:39
@luci.hor píše:
@Valerie83Tak to gratuluju. Tak pak piš jak vám to všechno jde. My jsme jen 3 a tak by nám 4+1 opravdu stačil. Kolik je vás?

prosím tě my jsme teprve 2 :lol: tři budeme za pár měsíců..
No mně by taky stačilo nějaké 3+1 nebo 4+1, ale přítel si nedá říct no.
Je mi jasný, že o to budou větší náklady na vytápění atd., ale nic s ním nehne.
a jak máte velký pozemek? My asi 880m2, kousek za Prahou, naštěstí na vlaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
24.1.13 11:42

@luci.hor my začínáme stavět, čekáme jen na poslední věc ve stavebním povolení. Přítel má stavební firmu a postavil už X baráků. V březnu by začal a pokud všechno půjde jak má, tak říjen - listopad by jsme mohli bydlet. Ale organizuje všechno už přes půl roku, elektrikáře, oknaře, střechu už domlouvá teď aby potom nebyly zbytečný prostoje. Jo a ještě jedna docela důležitá věc… protože staví domy asi 10 let, tak má své dodavatele cihel, oken, betonu, dřeva atd a tím pádem má lepší ceny než „obyčejný“ zákazník. Doporučovala bych, abyste si předem obtelefonovali dodavatele a chtěli cenové nabídky. Je to třeba hodina práce u netu, ale můžete hodně ušetřit. Pak vzít nejnižší cenovou nabídku, jít někam jinam a říct jim ti a ti by nám to dali za tolik a tolik. Oni vám to třeba ještě o 1000,– zlevní. Ono se řekne, kvůli 1000…ale když se to takhle udělá na pěti věcech. :nevim: To je tak všechno z toho co slýchám doma, odborné věci nevím. :D Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
24.1.13 11:42

Ahoj, my stavěli tak napůl svépomocí, napůl s firmou. Zákl. desku, přípojky, práce uvnitř, elektro, vodu,.. vse uvnitr jsme si delali sami. Firma udelala jen hrubou stavbu a strechu. Za rok a pul jsme to dokoncili a ted uz asi rok bydlime. Nejhorsi bylo to papirovani kolem a pak ta organizace vseho. Neumim si predstavit stavet to cele svepomoci :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
24.1.13 11:43

Ahoj, začali jsme s manželem a s tatínken stavět léto 2010… mohu za sebe říct že to bylo velice náročné, každý večer jsme padali hubama do peřin. Materiál jsme hodně scháněli přes net kde je levnější. Ve stavebninach nám dali i nějakou slevu když jsme jim přinesli stavební povolení. Máme přízemek 4+1, patrový jsem nechtěla, ten stavěl bratr tak jsem i viděla rozdíl cen, ať už betonové stropy, v patře nějaká koupelna, obklady, dlažby atd. Nechali jsme si dělat krov, střechu, odpady a topení. Na každou tvárnici jsem si šahla a to nepočítam natřený celý krov, palubky na pobití a jiné kraviny které už dnes nikdo nevidí. V lednu 2011 bylo venku snad -20 a my už tahali kabely na eletriku, byla velká spotřeba rumu přes zimu ale jelo se furt. Bydlíme od listopadu 2011, stále tu máme moc práce, loni jsme dělali hradbu, letos nás čeká fasáda a možná chodníky, nejhorší je že todle už se tahne z výplat a to je horor. Když budu počítat fasádu tak nás to stálo cca. 1,6mil, máme cca 125m2 obytné plochy. Jooo zatim jsme jen 2, takže 1 děcák mam jako jen pro sebe, žehlim tam atd. a druhý pokoj bude mít obyvatele snad v červenci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
24.1.13 11:45

Ještě dodam záleží co si taky představuješ za vybavení, já teda chtěla novou kuchyň takže ta stála i se spotřebičema 120tis. Nemáme vestavěné skříně, nemáme v obýváku kamenné obložení a plazmu 150 uhlopříčka, sedačku máme taky pár let starou a můžu říct že hrubá stavba se finančně dá ale potom ty dodělávky vevnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
24.1.13 11:51

My jsme se do toho taky pustili. Pomalu celý rok nám teda trvalo vyřízení papírů. No a loni na jaře se do toho manžel pustil a teď je hotová hrubá stavba se střechou :-) Vše si dělal sám, je zedník a obkladač, takže placení práce prakticky odpadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
24.1.13 11:55
@Irinka0210 píše:
My jsme se do toho taky pustili. Pomalu celý rok nám teda trvalo vyřízení papírů. No a loni na jaře se do toho manžel pustil a teď je hotová hrubá stavba se střechou :-) Vše si dělal sám, je zedník a obkladač, takže placení práce prakticky odpadá

Tak to je super, gratuluju, máš opravdu šikovnýho manžela.
A on to dělal i přes týden nebo jen o víkendech a o dovolený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
24.1.13 11:55

@Anix
No třeba kuchyň mám ted v bytě novou, tu bych si tam vzala. Stála nás 175 tis a tu bych tady rozhodně nenechala. Vybavení bysme měli asi všechno. To bych kupovala minimálně. Spíš mi šlo o tu stavbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
24.1.13 11:56

My už to máme za sebou. bydlíme v novém 5 let. když jsme se stěhovali tak jsme v tom byli cca za 2 mil.ted jsme za 3.manžel ma svoji firmu tak většinu sam nebo lidi z firmy a rodiny.tedy všem jsme platili. dneska vypomoc zadara se už neděla :mrgreen:

mame obytnych cca 130m2 4+1 + šatna, jedna koupelna a 1 wc. naprosta spokojenost. kdyby jste chtěli dam foto pro představu. baraček mame podkrovni. chtěli jsme přizemní, ale památkáři nam ho zakázali :cert:

a jinak stále vylepšujeme a předěláváme, ale to je můj problém. musím pořád něco budovat :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí