Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kallisto, my tedy nestavíme úplněcelý dům, je to přístavba ke starému… Ale já o něm mluvím jako o novém domě, protože v přístavbě bude vše mimo dětských pokojů, které budou ve starém domě. Takže máme půdorys nového 14×6,15m. Takže docela velký…no jako dům. ![]()
Tak vam sem holky dam trošku vzpominek na leto
.tu pergolu už mame protaženou až za markyzu. a už planujeme prace na leto ![]()
@mucinka2 máte to moc hezký. Koukám, že jsi šikovná kytkařka
Budeme stavět taky 4+1, zatím jsme na vážkách, jestli bungalov, nebo podkrovní. Docela mám strach z rozpočtu, stavět budeme svépomocí. Kolik vás to vše orientačně stálo?
@Kallistó takhle,jak to vidiš i s bazenem tak 3 miliony. svépomoci. když jsme se sthovali tak jsme v tom byli asi za 2.pak to začlo zahrada, chodniky, terasa, garaá. ted pergola.no mylsim, že to bude i přez 3.ale jak píšu to jsou věci, ktere jsme dělali postupně.
taky jsme chtěli bungalov, ten nam tu zakazali a nakonec jsem rada, že mam ložnici v patře. asi bych se bala
![]()
každopadně mame vybrany další dum, to už bungalov, ale dlouhy obdelnik, sedlovou střechu. manžel by do toho šel hned, jenže mě se už nechce. hlavně kvuli zahradě, je fakt krasna, a pěkně jsem se na ni nadřela, každej kamen jsem měla v ruce.ja a bagr ![]()
@mucinka2 jooo, obdélník se sedlovou střechou máme taky vybraný…a musím říct, že z bungalovu jsem stejně nesvá jako ty…ten pocit, spát v přízemí…přemýšlím, jestli se nebudu bát ![]()
Jinak doufám, že se vejdeme do 2 mil. s obytnou plochou do 120 m2 ![]()
@Kallistó to by se vejdete, zaleží, jak budete naročny na fasadu, okna a podobně, koupelny a tak.my davali vše v nedstandartu. tím, že jsme si to dělali převažně sami tak jsme si to mohli dovolit.ale jak jsem psala, minimalně milion byly dodělavky, chodniky, terasy, garaž(dřevěna),plot a podobně. ty terasy nas staly hodně, ale to už zaleží na vas. počítej s tim, že za 2 mil.to nebude uplně hotovy, ale vnitřky určitě a budete bydlet ![]()
@Kallistó to by se vejdete, zaleží, jak budete naročny na fasadu, okna a podobně, koupelny a tak.my davali vše v nedstandartu. tím, že jsme si to dělali převažně sami tak jsme si to mohli dovolit.ale jak jsem psala, minimalně milion byly dodělavky, chodniky, terasy, garaž(dřevěna),plot a podobně. ty terasy nas staly hodně, ale to už zaleží na vas. počítej s tim, že za 2 mil.to nebude uplně hotovy, ale vnitřky určitě a budete bydlet ![]()
@mucinka2 no právě, my moc skromní nejsme…Vymysleli jsme si celý prosklený roh 2×4 m dlouhý posuvný francouzský okna. Ale umíme ušetřit na materiálu, tzn. skoro za nákupku, tak se doufám vejdeme i s kuchyní.
@Kallistó ta to jste na tom stejně. no a my to měli bez kuchyně. měli jsme asi 3 roky starou tak jsme si ji sem vzali a ted budeme dělat novou.taky trošku rozmar, no ![]()
tak počítej s tim, že třeba se nastěhujete a nebude fasada a okoli, ale to si postupně dodělate ![]()
@mucinka2 to taky doufám
To kolem se dodělá za pochodu, hlavně ať se dá bydlet ![]()
@Kallistó přesně tak. hlavně bydlet.ja byla tak natěšena, že jsem chodila i po blatě a pak jsem nadavala, že to taham do baraku
nestihalo se to, no ![]()
ale ted jsem spokojena a neměnila bych za nic. ![]()
Tak my jsme se rozhodli pro domeček v červnu 2009, od GS servisu nám do měsíce přišel projekt, první víkend v září se kopli základy a na konci září byla vylitá deska, do zimy stála hrubá (ytong lambda-zateplený), přes zimu nám udělali tesaři a pokrývači střechu s okapama, jak už tu zaznělo, udělat pořádný trámy, ať se tam dá ta půda dobře využít a dobře tam chodit, přes zimu jsme si vybrali kuchyň, obklady, zajistili okna a dveře… jak mrazy povolili, tak firma dala okna a vch. dveře, manžel tahal elektrické rozvody… známý zedník obložil koupelnu, záchody a kuchyň, do podlahy nám firma udělala el. topné kabely a mohli jsme dělat podlahy, jenže ty dlouho schnuly, omítky ve vnitř jsme si dělali sami a pak na podlahu jsme nechali dát lina, protože nás tlačil čas, v srpnu 2010 jsme tam měli na terase svatbu… den před svatbou nám montovali interiérové dveře, já byla na mrtvici, všude bordel… ale my už byli sice provizorně, ale byli nastěhovaný od července 2010… domeček je přízemní 150m, brali jsme si hypotéku a mysleli, že nám zbyde ještě na garáže a fasády a tak… prd… a to jsme šetřili kde se dalo, kdo nám kde dal jakou slevu, akci a tak… třeba pytel lepidla na ytong jsme měli za 1,– základovka stála asi 70.000,–, střecha 150.000,–, okna 130.000,–, kuchyň se spotřebiči 230.000,– koupelna 100.000,– interiérové dveře 70.000,– a topení 130.000,– projekt jsme si malinko upravili a rozpočet v projektu byl asi 3mil. fasádu máme jen na hrubo, podbytí jsme dělali až po roce, plot je velmi provizorní, tráva zasetá jen na kousku, ale to už musíme jak se postupně na něco našetří… bydlet se tu dá i tak dobře, ale kam se člověk podívá, tak vidí plno práce… ale my z toho máme pak radost, že jsme zase něco udělali… že člověka bolí celý tělo, že je vyřízený, ale má to svoje podle svých představ a udělal si to svýma rukama…
A ještě mě napadlo, že fotky na netu a v časopisech dost zkreslují, člověk když vidí ty pěkné vizualizace, tak mu to přijde, že je tam dost místa, ale opak je pravdou…