Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ty peníze jsou právě pro mě méně cenné než muž takže než aby byl pořád i několik let pryč(je teda nešikovnej ani by to nezvládnul
)tak jsme si radši nechali postavit ale opět jsem musela dát velký pozor při výběru firmy atd.. a trvalo mi jen 3 roky než sem sehnala někoho kdo staví dobře,kvalitně rychle.V září sem koupila hrubou stavbu a v květnu už bude vše hotové(necháváme přez zimu vymrznout)
Zárubně budeme mít dřevěné a vše nové.Jen rozpočet na kuchyn mi leží na stole za 300 000
které už samozřejmě nemám,tak budu muset slevnit.
Podlahy 60-80 000,Koupelna jedna 25000 a druhá 50 000.Elektro,postele,dětský pokoj,obývák dalších 200 000.Plot a upravy terénu 100 000 a tak je to se všim.Pořád to skáče a skáče a kam až to vyskáče samozřejmě záleží na nás a na možnostech,ale počítám s tím že do konce života už mi to vybavení zustane a podlahy a prostě vše,takže zase šetřit nemužem aby jsme pak za 10 let nemuseli vše dělat a kupovat znovu ![]()
Anonymní píše:
A ještě by neškodilo dodat že chlap teda neznal soboty neděle,z práce rovnou na stavbu,do toho se nám narodilo mimino.Pamatuju si jako dnes že když pro nás jel do porodnice vyzdíval zrovna štít.Pustili nás o den dřív a on z toho byl celej špatnej protože to neměl v plánu
Kdo má peníze tak at si dobře rozmyslí jestli není lepší si to nechat postavit.Je to časově a fyzicky velký zápřah a NIKDO kdo to nezažil si to předem opravdu neumí představit.Mám na mysli to jak tu někdo zmínil jako etapy - třeba hrubou stavbu - domluvit s nějakou partou zedníku cenu,ale pořád kontrolovat kontrolovat..
Pak omítky - zas nechat nacenit,a hlavně předem domluvit co vše je v ceně a co už ne!Jen tak se předejde pozdějším dohadům.
jinak** kamča** dík za pochvalu
Souhlasím. Nedovedu si dneska představit stavět, když mám děti. Muž vstával brzy ráno,a by mohl se co nejdřív urvat z práce a jet na stavbu. Já měla pracovní dobu bohužel takovou, že jsem dřív vždycky nemohla (spíš téměř nikdy), takže jsem sedla na kolo a jela na stavbu. Před setměním jsem opět sedla na kolo a jela domů, abych uvařila. Dorazil manžel, najedl se, slepě se usadil na gauč, kde poté usnul. A takhle to šlo dva tři roky.
Takže bacha na to. Ušetřit jo, ale aby jste si kvůli tomu nerozbili manželství! Ono to vypadá jednoduše, ale za čas ty budeš vyčítat, že on není doma a nepomůže a nic ho nezajímá a onm bude vyčítat tobě, že naopak pomoc potřebuje on! ![]()
No nás to prostě bavilo
základy jsme dělali spolu (samosebou jsme najali bagristu) a lepší fitko jsem nezažila
Musely se udělat pasy, rozvody pro sítě, vyštěrkovat a vypískovat, na nic nezapomenout
Největší mazec bylo, když nám začali najíždět mixy s betonem a my si blbci neobjednali dost kámošů na pomoc s rozhrnováním betonu a dělali jsme ve třech za 1. den cca 8 kubíků.
Prostě super relax, když jste kancelářská krysa, já se v tu dobu cítila fakt skvěle a ještě jsem ušetřila za to fitko
.
Bohužel poslední 2 roky jsem furt těhotná nebo kojím a hlídám malé mimino, takže už nemůžu tolik máknout, přítel býval furt v háji=na stavbě, holt s dětma je stavět blbý, to souhlasím.
My než začali, tak jsme nejvíc řešili, koho si najmeme jako stavebního dozora a dopadlo to tak, že dozoruje přítel. Vždycky ale musí vědět co a jak, takže dopředu nastuduje, prokonzultuje s „odbornými“ kámoši co staví a když najal řemeslníky, tak většinou na stavbě byl a např. lepil izolace, nebo dělal něco jiného a zároveň kontroloval. Teď už teda bydlíme, práce je furt mraky, ráda bych pořádně mákla na zahradě, ale bojím se kvůli těhu, tak snad na jaře taky trochu pohnu s terasou a chodníčky.
Úplně chápu vaši situaci. S přítelem bydlíme ještě každý u svých rodičů a už se to prostě nedá. Ne, že bych s nimi měla nějaké problémy, ale člověk si to chce zařídit všechno podle svých představ.:)
Když jsme zvažovali možnosti, připadá nám, že stejně musíme čekat až budeme mít něco našetřeno. Jsme oba z vesnice, ale na domek určitě mít nebudeme, takže spíš byt a pak někdy v budoucnu dům.
Tak hodně sil při stavbě. ![]()
bt-cz píše: Úplně chápu vaši situaci. S přítelem bydlíme ještě každý u svých rodičů a už se to prostě nedá. Ne, že bych s nimi měla nějaké problémy, ale člověk si to chce zařídit všechno podle svých představ.:)
Když jsme zvažovali možnosti, připadá nám, že stejně musíme čekat až budeme mít něco našetřeno. Jsme oba z vesnice, ale na domek určitě mít nebudeme, takže spíš byt a pak někdy v budoucnu dům.
Tak hodně sil při stavbě.
A ještě by neškodilo dodat že chlap teda neznal soboty neděle,z práce rovnou na stavbu,do toho se nám narodilo mimino.Pamatuju si jako dnes že když pro nás jel do porodnice vyzdíval zrovna štít.Pustili nás o den dřív a on z toho byl celej špatnej protože to neměl v plánu
Kdo má peníze tak at si dobře rozmyslí jestli není lepší si to nechat postavit.Je to časově a fyzicky velký zápřah a NIKDO kdo to nezažil si to předem opravdu neumí představit.Mám na mysli to jak tu někdo zmínil jako etapy - třeba hrubou stavbu - domluvit s nějakou partou zedníku cenu,ale pořád kontrolovat kontrolovat..
Pak omítky - zas nechat nacenit,a hlavně předem domluvit co vše je v ceně a co už ne!Jen tak se předejde pozdějším dohadům.
jinak** kamča** dík za pochvalu