Šťavnatá hovězí roláda?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Anonymní
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.18 08:34
Stavnata rolada?

Ahoj rada bych udelala slavnostni veceri hovezi roladu, nikdy jsem ji nedelala a trochu se bojim ze bude nic moc a sucha, prosim poradite mi nejaky dobry recept? Diky

Reakce:
mumisek79
Extra třída :D 12068 příspěvků 26.07.18 10:28
@Anonymní píše:
Ahoj rada bych udelala slavnostni veceri hovezi roladu, nikdy jsem ji nedelala a trochu se bojim ze bude nic moc a sucha, prosim poradite mi nejaky dobry recept? Diky

A co udělat kuřecí je štěňatá a výborná…
Vykostim kuře (když jsem líná koupím) posílám popepřím a pak dle chuti - anglická, šunka a sýr čekat (používám nejradeji) nebo můžeš udělat třeba se spenatem atd
Jako přílohu rýži nebo br.kasi
Jestli chceš hovězí upec hovězí lička- já pecu na přírodno jen se solí- maso očistit nakrájíme na kostky a pecu 2 Až 3 hodky s mírným podlevanim Nakonec přidám ještě máslo a servíruju s br.kasi - je to vynikající stavnate a maso z licek je měkké jak dort FAKT můžeš krájet lzici Dobrou chut

mumisek79
Extra třída :D 12068 příspěvků 26.07.18 10:29
@Anonymní píše:
Ahoj rada bych udelala slavnostni veceri hovezi roladu, nikdy jsem ji nedelala a trochu se bojim ze bude nic moc a sucha, prosim poradite mi nejaky dobry recept? Diky

A co udělat kuřecí je štěňatá a výborná…
Vykostim kuře (když jsem líná koupím) posílám popepřím a pak dle chuti - anglická, šunka a sýr čekat (používám nejradeji) nebo můžeš udělat třeba se spenatem atd
Jako přílohu rýži nebo br.kasi
Jestli chceš hovězí upec hovězí lička- já pecu na přírodno jen se solí- maso očistit nakrájíme na kostky a pecu 2 Až 3 hodky s mírným podlevanim Nakonec přidám ještě máslo a servíruju s br.kasi - je to vynikající stavnate a maso z licek je měkké jak dort FAKT můžeš krájet lzici Dobrou chut

mumisek79
Extra třída :D 12068 příspěvků 26.07.18 10:29

Čedar!!! Grrr

Alexandra.R
Povídálka 46 příspěvků 26.07.18 15:31

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím, potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na něj slaninu. Na cibulce udělám řidší (ne suchá) míchaná vejce a těmi maso naplním. Roládu dám nasucho do trouby rozehřáté na 200 stupňů, aby se maso zatáhlo. Pak podleju vodou, přiklopím a dusím při zhruba 170 stupních. Do pekáče přidám 2-3 nahrubo pokrájené a dozlatova opečené cibule a 2 stroužky česneku - jen nožem rozmáčknuté. Peču doměkka a pak maso vyjmu a výpek i s cibulí propasíruju přes síto a přidám kousek másla. Vznikne výborná šťáva k bramborám. Ale také raději dělám z kuřecího, je jemnější, jen vynechám tu hořčici. Ale musí to být kuře celé a vykoštené, jen z prsou by to bylo moc suchý.

Alexandra.R
Povídálka 46 příspěvků 26.07.18 15:49
@Alexandra.R píše:
Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím, potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na něj slaninu. Na cibulce udělám řidší (ne suchá) míchaná vejce a těmi maso naplním. Roládu dám nasucho do trouby rozehřáté na 200 stupňů, aby se maso zatáhlo. Pak podleju vodou, přiklopím a dusím při zhruba 170 stupních. Do pekáče přidám 2-3 nahrubo pokrájené a dozlatova opečené cibule a 2 stroužky česneku - jen nožem rozmáčknuté. Peču doměkka a pak maso vyjmu a výpek i s cibulí propasíruju přes síto a přidám kousek másla. Vznikne výborná šťáva k bramborám. Ale také raději dělám z kuřecího, je jemnější, jen vynechám tu hořčici. Ale musí to být kuře celé a vykoštené, jen z prsou by to bylo moc suchý.

Ještě jsem zapomněla dodat, že k té kuřecí nepřidávám do pekáče ani česnek, ani cibuli. Je výborná k bramborám, kaši i k rýži.

Hanka-L
Ukecaná baba ;) 2168 příspěvků 9 inzerátů 26.07.18 19:20
@Alexandra.R píše:
Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím, potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na něj slaninu. Na cibulce udělám řidší (ne suchá) míchaná vejce a těmi maso naplním. Roládu dám nasucho do trouby rozehřáté na 200 stupňů, aby se maso zatáhlo. Pak podleju vodou, přiklopím a dusím při zhruba 170 stupních. Do pekáče přidám 2-3 nahrubo pokrájené a dozlatova opečené cibule a 2 stroužky česneku - jen nožem rozmáčknuté. Peču doměkka a pak maso vyjmu a výpek i s cibulí propasíruju přes síto a přidám kousek másla. Vznikne výborná šťáva k bramborám. Ale také raději dělám z kuřecího, je jemnější, jen vynechám tu hořčici. Ale musí to být kuře celé a vykoštené, jen z prsou by to bylo moc suchý.

Mňam :jazyk: sice nejsem zakladatelka, ale znamenám si ;) díky za recept :kytka:

Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Tělocvik děti nebaví a pohybová gramotnost klesá. V čem je problém?

Studie Mezinárodní zdravotnické organizace potvrdila, že za posledních 13 let... číst dále >

Nejčastější chyby při usazování dětí do autasedačky

Téměř denně cestuje většina rodičů se svými dětmi autem. Snad žádný z nich by... číst dále >

Články z Expres.cz

Došly prachy? Bývalá miss Houdová bude kněžka, vzniká tady Guru Jára syndrom

Nevíte, co dál se svým životem, a zároveň si na něj potřebujete vydělat? Zdá... číst dále >

Průšvih s gentlemanem: Hanzlíkův film do kin přilákal méně lidí než Lego příběh!

Herecké obsazení v čele s Jaromírem Hanzlíkem a Lucií Vondráčkovou slibovalo... číst dále >

Články z Ona Dnes

Sedm tipů, jak vyřešit manželské neshody

Pokud spolu lidé umějí komunikovat, nemusí rozpory končit házením talířů nebo... číst dále >

Pohádky jsou švindl, říká psychiatr Radkin Honzák

Pohádky a Vánoce k sobě patří jako kapr a šupiny. Radkin Honzák však říká, že... číst dále >