Šťavnatá hovězí roláda?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.18 08:34
Stavnata rolada?

Ahoj rada bych udelala slavnostni veceri hovezi roladu, nikdy jsem ji nedelala a trochu se bojim ze bude nic moc a sucha, prosim poradite mi nejaky dobry recept? Diky

Reakce:
 
mumisek79
Extra třída :D 12048 příspěvků 26.07.18 10:28
@Anonymní píše:
Ahoj rada bych udelala slavnostni veceri hovezi roladu, nikdy jsem ji nedelala a trochu se bojim ze bude nic moc a sucha, prosim poradite mi nejaky dobry recept? Diky

A co udělat kuřecí je štěňatá a výborná…
Vykostim kuře (když jsem líná koupím) posílám popepřím a pak dle chuti - anglická, šunka a sýr čekat (používám nejradeji) nebo můžeš udělat třeba se spenatem atd
Jako přílohu rýži nebo br.kasi
Jestli chceš hovězí upec hovězí lička- já pecu na přírodno jen se solí- maso očistit nakrájíme na kostky a pecu 2 Až 3 hodky s mírným podlevanim Nakonec přidám ještě máslo a servíruju s br.kasi - je to vynikající stavnate a maso z licek je měkké jak dort FAKT můžeš krájet lzici Dobrou chut

 
mumisek79
Extra třída :D 12048 příspěvků 26.07.18 10:29
@Anonymní píše:
Ahoj rada bych udelala slavnostni veceri hovezi roladu, nikdy jsem ji nedelala a trochu se bojim ze bude nic moc a sucha, prosim poradite mi nejaky dobry recept? Diky

A co udělat kuřecí je štěňatá a výborná…
Vykostim kuře (když jsem líná koupím) posílám popepřím a pak dle chuti - anglická, šunka a sýr čekat (používám nejradeji) nebo můžeš udělat třeba se spenatem atd
Jako přílohu rýži nebo br.kasi
Jestli chceš hovězí upec hovězí lička- já pecu na přírodno jen se solí- maso očistit nakrájíme na kostky a pecu 2 Až 3 hodky s mírným podlevanim Nakonec přidám ještě máslo a servíruju s br.kasi - je to vynikající stavnate a maso z licek je měkké jak dort FAKT můžeš krájet lzici Dobrou chut

 
mumisek79
Extra třída :D 12048 příspěvků 26.07.18 10:29

Čedar!!! Grrr

 
Alexandra.R
Povídálka 29 příspěvků 26.07.18 15:31

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím, potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na něj slaninu. Na cibulce udělám řidší (ne suchá) míchaná vejce a těmi maso naplním. Roládu dám nasucho do trouby rozehřáté na 200 stupňů, aby se maso zatáhlo. Pak podleju vodou, přiklopím a dusím při zhruba 170 stupních. Do pekáče přidám 2-3 nahrubo pokrájené a dozlatova opečené cibule a 2 stroužky česneku - jen nožem rozmáčknuté. Peču doměkka a pak maso vyjmu a výpek i s cibulí propasíruju přes síto a přidám kousek másla. Vznikne výborná šťáva k bramborám. Ale také raději dělám z kuřecího, je jemnější, jen vynechám tu hořčici. Ale musí to být kuře celé a vykoštené, jen z prsou by to bylo moc suchý.

 
Alexandra.R
Povídálka 29 příspěvků 26.07.18 15:49
@Alexandra.R píše:
Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím, potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na něj slaninu. Na cibulce udělám řidší (ne suchá) míchaná vejce a těmi maso naplním. Roládu dám nasucho do trouby rozehřáté na 200 stupňů, aby se maso zatáhlo. Pak podleju vodou, přiklopím a dusím při zhruba 170 stupních. Do pekáče přidám 2-3 nahrubo pokrájené a dozlatova opečené cibule a 2 stroužky česneku - jen nožem rozmáčknuté. Peču doměkka a pak maso vyjmu a výpek i s cibulí propasíruju přes síto a přidám kousek másla. Vznikne výborná šťáva k bramborám. Ale také raději dělám z kuřecího, je jemnější, jen vynechám tu hořčici. Ale musí to být kuře celé a vykoštené, jen z prsou by to bylo moc suchý.

Ještě jsem zapomněla dodat, že k té kuřecí nepřidávám do pekáče ani česnek, ani cibuli. Je výborná k bramborám, kaši i k rýži.

 
Hanka-L
Ukecaná baba ;) 2078 příspěvků 9 inzerátů 26.07.18 19:20
@Alexandra.R píše:
Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím, potřu plnotučnou hořčicí a pokladu na něj slaninu. Na cibulce udělám řidší (ne suchá) míchaná vejce a těmi maso naplním. Roládu dám nasucho do trouby rozehřáté na 200 stupňů, aby se maso zatáhlo. Pak podleju vodou, přiklopím a dusím při zhruba 170 stupních. Do pekáče přidám 2-3 nahrubo pokrájené a dozlatova opečené cibule a 2 stroužky česneku - jen nožem rozmáčknuté. Peču doměkka a pak maso vyjmu a výpek i s cibulí propasíruju přes síto a přidám kousek másla. Vznikne výborná šťáva k bramborám. Ale také raději dělám z kuřecího, je jemnější, jen vynechám tu hořčici. Ale musí to být kuře celé a vykoštené, jen z prsou by to bylo moc suchý.

Mňam :jazyk: sice nejsem zakladatelka, ale znamenám si ;) díky za recept :kytka:

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu
Reklama

Poslední články

Nádherná proměna: Kuchyně se díky odborníkům stala skutečným srdcem domova

Paní Jana si ve svém životě prožila mnoho těžkých chvil. Příběh dvakrát... číst dále >

Podzimní čtení: Tyhle knihy vás v klidu nenechají

Podzim je ideální na to uvařit si čaj (nebo nalít dvojku červeného), zavrtat... číst dále >

Články z Expres.cz

Okamurův hřích: „Spojil ses s nimi, už tě nebudeme volit,“ píší mu naštvaní voliči

Jeho voliči ho poslouchají na slovo a ve všem s ním souhlasí, teď se ale i ti... číst dále >

Plekanec se sice vrátil, aby rodina byla spolu, syny ale nechal v Kanadě

Vracím se do Čech, abych mohl být se svými syny, tak se dají parafrázovat... číst dále >

Články z Ona Dnes

Život Livie Klausové ovlivnil pobyt v dětském domově i smrt otce

Zatímco Václav Klaus byl jako prezident jedněmi obdivován a druhými... číst dále >

RETRO: Jak se cvičilo za socialismu. Televizní hopsání i spartakiády

Sexy vykrojené trikoty, pletené návleky, čelenky a nadšené poskakování... číst dále >