Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chtela bych se zeptat, jestli ovocne stavy urcene od 4. mesice miminku redite nebo se davaji nezredene. Nemuzu to nikde najit, tak dekuji za radu-
Monca
Ahoj Mončo,
já ředím veškeré šťávy, které Lucince dávám. Dostává je od 7. měsíce a ještě teď jí je ředím cca 1(šťáva):2,5(voda). Zvykla si na to a pokud jí dám neředěnou, tak to nechce moc pít. Je to lepší, protože se tolik nenaučí na to sladké a taky je toho víc. Třeba Kubík se neředěný vypít snad ani nedá. ![]()
Diky za odpoved, jak velkou stavu kupujes, ja jsem koupila od Hami od 4m a to mi prijde, ze je tak 150ml a to mi prijde na 2,5l. vody dost rozredene, tak jestli mas nejake velke nebo to takhle redis ?
Monca
Ze začátku jsem taky kupovala Hami. To ředění je 1 díl šťávy a cca 2,5 dílu vody ne 2,5 litru. Někdy dám vody míň a někdy víc, podle toho jak se strefím, protože Lucinka už pije z těch lahviček od Jupíků a ty nemají míru.
Do 3dcl lahviček jsem nalila necelou deci šťávy a dolila to vodou. Myslím, že to nemusíš měřit přesně na mililitry.
Já to ředím taky proto, že nechce pít vodu (tu pije jen v noci po vyčištění zoubků) a tak by vypila velké množství džusů a zbytečně tloustla.
Ahoj,
no s tím tloustnutím po ovocných štávách bych si hlavu nelámala. Náš kluk pije ovocné šťávy (Hami, Hipp, Frutek, Kubík) od čtyřech měsíců zá:,–(ně neředěné (ředěné plival) a rozhodně mu nehrozí, že by si tím skazil postavu. A to má splávek opravdu vytrénovaný …
Ono to spíš leze do peněz, protože čím je mimís větší, tím toho víc vyžunká. Náš kluk v letních vedrech kromě čajíčků klidně porazil i čtyři lahvičky štáviček denně.
Já bych nic neředila, jen ať si drobek pochutná!
Evča
Pozor na velke mnozstvi neredenych stavicek - muzou totiz zpusobovat koprivky a alergie. V priruckach o vyzive prtousu jsem cetla, ze stavy se maji davat v maximalnim mnozstvi 150 ml denne. My stavy redime, tzn. ze napr. Kubika mame na dva dny a Hami na jeden. Redim je cca 1:2 a nedavam nikdy vic nez tech deci a pul denne.
Ahoj, ředit min. půl na půl doporučují a pediatři. Pro tak malé mimčo je to přeci jen dost silné pití a zaplácneš mu tím zbytečně žaludek a také to zatěžuje ledviny. Náš pediatr zastává názor, že by děti měly pít hlavně vodu až pak neslazené čaje popř. ředěné šťávičky. Já malé 7m dělám bylinný čaj a postupně si na něj zvykla (zatím pije málo, je ještě hodně kojená). Šťávičky určitě budu hodně ředit a hledat nedoslazované cukrem. Lucka