Náměsíčný mimísek

48
3.10.04 20:48

náměsíčný mimísek

Ahoj holky,
tak nevim, ale asi máme doma náměsíčnou osmiměsiční Zuzanku.
V noci leze po postýlce a spí, včera se nám dokonce podařilo ji přistihnout jak se ve spaní po:,–(ila a začala tleska a přitom se usmívala, položili jsme ji zpět na zádíčka a bez jakého koliv vyrušení chrundala dál, a dokonce snad ani nezaregistrovala, že jsme ji položili.
Tak si říkám jestli je to normální, děje se to téměř každou noc.
máte s tím prosím některá zkušenost??????????
Prosím o radu či jakou koukoliv pomoc, co s tím???
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.10.04 21:34

Ahoj,
starší syn byl dlouhou dobu náměsíčný, teď je mu skoro 15 a už dlouho jsme ho nepřistihli spícího-chodícího. Nepamatuji si, kdy přesně to začalo, ale určitě už v hodně nízkém věku. Jen jsem ještě nevěděla, že je vlastně „náměsíčný“, když lezl v noci po postýlce, „mluvil“ (= co dělají mimina, broukají ze spaní?) apod. Mnohem výraznější to všechno bylo až ve větším věku, kdy už skutečně chodil… Myslím, že úplněk na to vliv nemá (i to se dozvíš), ale určitě velký vliv mělo jeho duševní rozpoložení! Silný prožitek apod. Mluvil, křičel (hodně často měl špatné sny), snažil se například projít zdí a neprobudily ho ani rány o zeď. Někdy to bylo opravdu dost drsné - hlavně, když prožíval nějaký děsný sen (např. že spadl ze skály a uthla se mu noha - křičel hrůzou a nešlo ho probrat). Ráno si nikdy nic nepamatoval a byl vždy překvapený, co všechno dělal. Většinou pomohlo, vzít ho k sobě do postele a on potom klidně usnul - když byl ještě malý. Samozřejmě jako starší dítě už s námi moc spát nechtěl, tak jsem se ho snažila uložit do jeho postele, chvíli s ním ležela a teprve, když zase klidně spal, tak jsme se vrátila do té své. Okno u něj v pokoji mělo pojistku, na schodech jsme měli bezpečnostní vrátka. Všude, kam jel jsme na to upozorňovali, ale většinou „utekl“… Např. na táboře ho odchytili ve tři ráno odcházejícího směrem k lesu. Po návratu byl naštvaný, že má věčně špinavý spacák - jak v noci courá bos a neutře si nohy… Radili jsme se všudemožně, ale nic moc jsme se nedozvěděli. Nakonec ho to snad přešlo. Teď máme 15 měsíců starou dceru a s obavami sleduji, jak v noci leze po postýlce, dělá ze spaní „jak dělá pejsek“ atd… Doufám, že to dělají všechny děti, když se jim něco zdá a nebude následovat bráchu! Přeju klidné noci a věřím, že obě máme jen holky se živými sny :-))
Ahoj
 Zuzana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.10.04 21:43

Ahoj, tohle přesně dělala naše dcera a vydrželo jí to dost dlouho. Někdy jsme z toho byli pěkně vyděšení - mluvila a brečela a jako větší asi 3letá chodila po pokoji. Bývalo dost náročné jí uklidnit, nic moc nepomáhalo, víceméně jsme to nechali být. Nakonec z toho vyrostla (snad!!!) - teď její 17 a v noci ji nekontrolujeme.

• Citovat
  • Upravit
659
4.10.04 12:02

Ahoj,
dobře to znám, já byla náměsíčná taky (dodnes občas blbnu ze spaní) a moje jedna dcera je taky. Už jako maličká povídala, křičela, pak i chodila. Jednou jsme ji chytli před domem (jako 3 letou), téměř spadla do bazénu. Od té doby zamykám dveře, ve svém pokoji nemá kliku na balkonových dveřích a v noci vylítávám, když ji slyším courat. Většinou ji ovedu zpět do postele (chatím za ramena a nemluvím) a ráno nic neví.
Kdysi byla se mnou moje mamča u psychologa - co s tím. Dali mi prý tabletky, abych nepsala tak tvrdě. Ale já jsem potom nespala téměř vůbec, tak mě raději dál hlídali:-)). Náměsíční bývají hodně senzitivní lidé, občas pomůže regrese.
Každopádně doporučuji omezit možná rizika pádu atp., přístup k oknu, dveřím!!! Vím, o čem mluvím, můj synovec se zabil pádem z okna (ve 14letech), když „šel čůrat“ a místo dveří si otevřel okno u postele.
Pajdule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.10.04 16:14

Ahojky holky. Mám asi podobné problémy jako vy. Mám 4 letou holčičku a taky prožívá zážitky ze dne dost chaoticky. Dříve ze spaní hodně křičela a nešlo ji probudit. Ale teď jsme ve stádiu, kdy vstane a chodí a povídá apod. Taky zamykám dveře a v noci spím lehce a kdykoliv uslyším ťapání nožiček, tak ji jdu nasměrovat do poslete a lehnu k ní dokud zase nezabere. Někdy ji poslouchat a sledovat je k smíchu, ale ty prvotní křiky byly dost nepříjemné. Takže já vím, že jakmile za den prožije něco zajímavého a vzrušujícího, tak mě čeká dlouhá noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.10.04 18:38

Moc vím děkuju za popsání Vašich zkušeností, jen doufám, že to brzy zmizí a nebude nás to trápít třeba do čtyřech let jak psala jedna z vás.
Zuzance je osm měsíců a tak zatim nechodí a ani nemá možnost se v noci sama pohybovat po bytě, doufam, že něž tu možnost dostane její náměsíčnost zkončí :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
2.8.12 09:49

Ahoj lidičky otvírám opět toto téma, protože mám strach. Strach o své dítě, ale i o zbytek rodiny. Dcerka 7let… je náměsíčná. Ale v těchto chvílích je zlá a strašidelná. Bojím se o její zdraví, leze po vejškách a např. stojí na palandě a hraje si s bílou plenkou ve vzduchu, vidět jí mladší dcerka, která s ní spí v pokoji, tak by se strachy zbláznila. Jindy jde ke mě do ložnice a zůstane stát u postele a kouká na mě zlým pohledem 10 cm od mé tváře. Bojím se, že nám jednou ublíží. Nikdy neví co se v noci dělo. Dr to neřeší. Přes den je to klidné, snaživé, vnímavé dítko… bezproblémové. Moc jí miluju, ale bojím se. Jak tomu zabránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
2.8.12 10:02

Jezis to musi byt hrozne! Ja bych se pokadila strachy kdybych se vzbudila a nekdo na me z par centimetru koukal strasidelnym pohledem. Zajdete si za ho eopatem, jestli mas nejakeho dobreo v okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
2.8.12 10:04

A jak je zla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
2.8.12 10:35

Ty jo…tak teď mi opravdu běhá mráz po zádech.

Mě stačí, když si malá ve spaní sedne a zůstane sedět (zároveň u toho spí) a já když se probudím, tak se toho taky leknu (má přiraženou postýlku u naší postele). A to oproti tvé holčičce opravdu nic není!!! To musí být hrozný! jsem zvědavá, co ti ostatní poradí :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
2.8.12 10:50

Brrrrrrrrrrr… úplně mi přeběhnul mráz po zádech 8o

No, tak to jsem ti moc neporadila co? :mrgreen: Promiň… asi bych zkusila toho homeopata :nevim: Prostě něco… tohle je fakt děsivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.8.12 10:52

Moje sestřenka to mívá taky (nyní asi 25let) a má to od pár měsíců až doteď. Chodí po domě, jde si třeba čistit zuby, ale jsou i chvilky, kdy se postaví k posteli rodičů a prostě na ně kouká upřeným pohledem… taky bych se asi zbláznila strachy. Má mladší sestru a ta na ni vždy v noci houkala ať si laskavě lehne a spí a ona jí zdatně oponovala, že vůbec nespí, že je vzhůru, tak ať na ní neřve, ale samozřejmě, že spala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
2.8.12 11:01

Muj chlap je taky namesicnej, mel jako dite uraz hlavy po padu na kole a od te doby to ma. Ted uz to neni tak hrozne, ale nekdy jsme se treba rano probudily a po celem dome byla rozhazena cerstve posecena trava ze vcerejska. Proste sel v noci dokonce ven a sbiral travu kterou nasledne rozhazoval po dome. Je to na palici. Clovek ma strach ze nekde treba vypadne. Radim zabezpeci poradne okna a zamkni dvere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
2.8.12 11:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
2.8.12 11:45

Ahojka toto bych resila docela rychle, homeopatie mi prijde jako velmi vhodny prostredek, zkus popatrat, zdali nekdo ve vasich rodinach tim taky netrpel, pak by se daly take vyzkouset Rodine konstelace..
nevim odkud jsi, kdybys chtela kontakt na homeopata, vznes otazku do diskuse homeopatcke leceni ceohokiv, staci kraj a nekdo dobry se najde :-)

preji at se to brzy uklidny s bezproblemovym vysledkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí