Chybějící nehet

Radina
4.10.04 11:14

Chybějící nehet

maminky, mám takový specifický dotaz. Naše maličká se narodila bez nehtíku na ukazováčku levé ruky. v jednom místě jí vyrůstá takový „drápek“ - kousek nehtíku a vyrůstá kolmo z nehtového lůžka. V porodnici mi řekli, že se s tím ještě nesetkali, pediatrička také o tom nic neví. Máte některá z vás s něčím podobným zkušenost? Nevím na koho se mám obrátit, zda nechat ten drápek raději strhnout (když vyroste nad úroveň okolní kůže, viklá se na všechny strany a mám pocit, že je to pro Betku bolestivé - asi tak jako větší záděra). Rozhodně si myslím, že by pro ni bylo lepší zbytek nehtíku odstranit, jenom nevím kam mám jít? Někde jsem slyšela o transplantacích nehtového lůžka, ale na internetu jsem zatím nic nenašla, ani nevím koho se mám zeptat, když se k tomu pediatrička staví tak, že ještě raději budeme čekat co to udělá. Za každou radu vám budu moc vděčná
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.10.04 18:53

Ahoj Radino,
s tímhle nemám žádné zkušenosti. Na Tvém místě bych asi obcházela jiné dětské doktory (nemůže Ti vaše pediatrička aspoň někoho informovanějšího poradit?) a doufala, že některý poradí. Tedy pokud se nenajde někdo rovnou zde na emiminu. Přeji hodně štěstí, snad se to vyřeší.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.10.04 19:52

Ahoj Radko,
rozhodně bych to konzultovala s některým z kožních lékařů. Nehty patří pod kožní. Nebo pak s dětskou chirurgií. Ty by ten nehtík odstraňovali.
Ovšem připrav se, že co doktor to jiný názor.
Pa a hodně úspěchů přeje Štěpík

• Citovat
  • Upravit
1622
4.10.04 20:13

Ahoj, já jsem si loni rozmixovala ukazovák levé ruky. To, co tam po nehtu zbylo mi samozřejmě během ošetření na ambulanci strhali a sdělili mi, že nový zřejmě nenaroste. Poté jsem chodila dalších cca 8 měsíců k různým chirurgům kvůli komplikacím. Měla jsem dotazy typu: kdybych byla multimilionář, existovala by šance domoci se nového nehtu? Všichni mi sdělili, že by se muselo transplantovat nehtové lůžko, a to prý nelze. Tak nevím. Také mi všichni doporučovali zařízení, které se specializuje na plastickou chirurgii rukou a je ve Vysokém nad Jizerou. Tam by si snad měli s problémem tvojí holčičky vědět rady. Přeju vám hodně štěstí.
Ahoj Esterka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
4.10.04 20:18

Ahoj,
také nemám takovou zkušenost, zjevně je to ojedinělý případ.
Být na tvém místě, tak bych zkusila specializovaná pracoviště - dětskou nemocnici, především PLASTICKOU chirurgii… Na úvod zkus třeba i mailový kontakt, abys našla toho, kdo bude ochoten a především schopen se podobnému případu věnovat. Třeba i nehtík vyfotit a poslat obrázek…
Transplantace by se týkala nejspíš přenosu nehtového lůžka z prstíku na nožičce na ručičku. „Drápek“ nejspíš bude odstraněn. Nehtík z nožičky by určitě posloužil do budoucna aspoň jako ploška, na kterou si bude moci mladá slečna nalepit umělý nehet.
Nebo jen necháte odstranit vadný nehtík a transplantaci necháte být..
Rozmysli si taky načasování jakéhokoli chirurgického zákroku. Nepochybně ať se už bude s nehtíkem dělat cokoli, bude holčička v celkové anestezii. Můj syn měl nad okem malou kuličku, s jejímž odstraněním jsem čekala do doby, kdy byl v dostatečné míře ochoten pozřít jinou stravu než mateřské mléko (cca po roce věku), ale asi bychom to zvládli i podstatně dřív. Jenže jemu ta kulička nevadila tak jako vám asi překáží nehtík.
Strhnutí nehtíku by bylo asi jen dočasné řešení. Po nějaké době by vyrostl znova a zákrok byste museli opakovat.
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky