Stěhování a původní rodiny

Anonymní
1.10.23 22:52

Stěhování a původní rodiny

Dobrý večer,

raději anonym, máme v plánu se s manželem a dětmi stěhovat blíž k našim původním rodinám (naši rodiče/prarodiče našich dětí), akorát teď zvažujeme možnosti - strašně se mi líbí okolí cca 15min MHD od mých rodičů, máma ještě pracuje (bude ještě cca 1-2roky v pracovním procesu, pak regulérně důchod), v okolí mám kamarády, jsou tam hory, místa, kam zajít a znám to tam, manželovi se zase líbí a lakají ho oblasti, kde vyrůstal on (možnosti cca 15-40min od jeho rodičů, kteří jsou oba v důchodu), ale je to taková ta „placka“ - manželova máma je (jak sám tvrdí, i mí rodiče, další kamarádi, kteří tchýni viděli, a nakonec i já sama) docela vlezlá a otravná, nerespektuje soukromí, nevnímá, co, říkají ostatní…jde o to, kdybychom se přestěhovali blíž k manželovým rodičům, tchýně by u nás byla pečená vařená a nakvartýrovaná stále u nás, styl - a já měla bnáhodou cestu kolem (manželův bratr a sestra se už několikrát stěhovali - v dospělosti, když už pracovali a byli svobodní - tam a zpět a zase pryč, protože je tchýně, jak říkali „nenechala volně dýchat“- chápu, že v domě rodičů platí jejich pravidla, a ale aby jim třeba určovala, co budou snídat?! :think: a když už bydleli zasekaždý jinde, tak se stávalo, že tchýně právě měla „cestu kolem“ a když už tam je, tak se pozve na návštěvu)…ke srovnání, zas moje matka se sama nezve na navštěvy, ale je
klidně ochotná pohlídat, u tchýně mám právě obavy, že u nás bude pořád. I nyní stačilo, že si přivlastňovala náš byt (opravdu po její návštěvě jsme kolikrát vycuclí jak horníci, kteří fárali tunu uhlí).
Jak byste to volili vy - blíž k vašim nebo manželovým rodičům (ti druzí by to měli pak cca 40min autem/1,5hod mhd) nebo jaké máte zkušenosti ohledně stěhování do blízkosti rodičů? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
1.10.23 23:02

No tak v tvem pripade bych chtela urcite bliz k tve mamce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17211
1.10.23 23:42
@Dendiss píše:
No tak v tvem pripade bych chtela urcite bliz k tve mamce

Mně to taky tak vychází dost jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.10.23 23:46

Za mě je ideálně někam doprostřed. Ve vašem případě ke tvým rodičům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.10.23 00:19

No, popsala jsi to moc hezky, přesně tak, aby ti tady všichni odkývali, že se máte přestěhovat podle tvých představ… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14626
2.10.23 06:48

Odstěhujte se někam úplně jinam daleko od obou tchyni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.10.23 07:33
@Janli píše:
No, popsala jsi to moc hezky, přesně tak, aby ti tady všichni odkývali, že se máte přestěhovat podle tvých představ… :mrgreen:

Přesně to mě napadlo jako první :mrgreen:
Kdyby byla tchyně taková, jak popisuješ, a oba s manželem byste po každé její návštěvě byli vycuclí, tak by jeho ani nenapadlo vás stěhovat blíž k ní ;) Tady ti diskuze nepomůže, musíš si to vykomunikovat s chlapem, to za tebe neuděláme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
2.10.23 09:16

Urcite co nejblize tchyni, abych mela o cem psat na emimino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 12:16

Děkuji za názory, stěhujeme se kvůli práci a prostředí, spíš to vidím blíž k těm mým rodičům…jak píšete, ještě to vykomunikovat s chlapem.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.10.23 12:17
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, stěhujeme se kvůli práci a prostředí, spíš to vidím blíž k těm mým rodičům…jak píšete, ještě to vykomunikovat s chlapem.

A on si přeje blíž ke své rodině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová