Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dendiss píše:
No tak v tvem pripade bych chtela urcite bliz k tve mamce
Mně to taky tak vychází dost jasně.
Za mě je ideálně někam doprostřed. Ve vašem případě ke tvým rodičům
No, popsala jsi to moc hezky, přesně tak, aby ti tady všichni odkývali, že se máte přestěhovat podle tvých představ… ![]()
@Janli píše:
No, popsala jsi to moc hezky, přesně tak, aby ti tady všichni odkývali, že se máte přestěhovat podle tvých představ…
Přesně to mě napadlo jako první ![]()
Kdyby byla tchyně taková, jak popisuješ, a oba s manželem byste po každé její návštěvě byli vycuclí, tak by jeho ani nenapadlo vás stěhovat blíž k ní
Tady ti diskuze nepomůže, musíš si to vykomunikovat s chlapem, to za tebe neuděláme ![]()
Děkuji za názory, stěhujeme se kvůli práci a prostředí, spíš to vidím blíž k těm mým rodičům…jak píšete, ještě to vykomunikovat s chlapem.
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, stěhujeme se kvůli práci a prostředí, spíš to vidím blíž k těm mým rodičům…jak píšete, ještě to vykomunikovat s chlapem.
A on si přeje blíž ke své rodině?
Dobrý večer,
raději anonym, máme v plánu se s manželem a dětmi stěhovat blíž k našim původním rodinám (naši rodiče/prarodiče našich dětí), akorát teď zvažujeme možnosti - strašně se mi líbí okolí cca 15min MHD od mých rodičů, máma ještě pracuje (bude ještě cca 1-2roky v pracovním procesu, pak regulérně důchod), v okolí mám kamarády, jsou tam hory, místa, kam zajít a znám to tam, manželovi se zase líbí a lakají ho oblasti, kde vyrůstal on (možnosti cca 15-40min od jeho rodičů, kteří jsou oba v důchodu), ale je to taková ta „placka“ - manželova máma je (jak sám tvrdí, i mí rodiče, další kamarádi, kteří tchýni viděli, a nakonec i já sama) docela vlezlá a otravná, nerespektuje soukromí, nevnímá, co, říkají ostatní…jde o to, kdybychom se přestěhovali blíž k manželovým rodičům, tchýně by u nás byla pečená vařená a nakvartýrovaná stále u nás, styl - a já měla bnáhodou cestu kolem (manželův bratr a sestra se už několikrát stěhovali - v dospělosti, když už pracovali a byli svobodní - tam a zpět a zase pryč, protože je tchýně, jak říkali „nenechala volně dýchat“- chápu, že v domě rodičů platí jejich pravidla, a ale aby jim třeba určovala, co budou snídat?!
a když už bydleli zasekaždý jinde, tak se stávalo, že tchýně právě měla „cestu kolem“ a když už tam je, tak se pozve na návštěvu)…ke srovnání, zas moje matka se sama nezve na navštěvy, ale je
klidně ochotná pohlídat, u tchýně mám právě obavy, že u nás bude pořád. I nyní stačilo, že si přivlastňovala náš byt (opravdu po její návštěvě jsme kolikrát vycuclí jak horníci, kteří fárali tunu uhlí).
Jak byste to volili vy - blíž k vašim nebo manželovým rodičům (ti druzí by to měli pak cca 40min autem/1,5hod mhd) nebo jaké máte zkušenosti ohledně stěhování do blízkosti rodičů? Děkuji.