Nemusím partnerovu rodinu

26.9.23 18:04

Nemusím partnerovu rodinu.

Vždy sem si myslela, ze vztah je o dvou lidech a ne o více a ze záleží na tom, jestli si hlavně to dva rozumí.

Příspěvek upraven 26.09.23 v 19:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Birds
26.9.23 18:19

No jo, ale nemůžeš ho přesvědčovat o tom, že si má myslet něco jiného. Jestli to má postavené takhle, tak je to prostě jeho stanovisko a holt ber, nebo nech být.

Já vím. Mě se to taky nelíbí, tahle úvaha. Ale vypadá to, že mu na jeho rodině dost záleží. Se svou rodinou vyrůstal, kdežto tebe zná pár let (?).

Tak si představ situace, kdy spolu budete absolvovat třeba oslavy, návštěvy, pozvání, nebo s nimi budeš muset z nějakého důvodu být několik hodin sama. Partnera máš sice ráda, ale jeho rodinu ne - tak jak potom budou tyhle situace vypadat? Takže samozřejmě, že mu záleží na tom, abyste se měli vzájemně rádi nebo se aspoň přátelsky tolerovali. Ano, vztah sice tvoříte hlavně vy dva, na druhou stranu ale nebudete žít ve vzduchoprázdnu a chtě nechtě budeš muset jeho rodinu potkávat.

Jestli to lze postavit jako podmínku vztahu…no lze. Co by ne.
To ale neznamená, že na to musíš přistoupit. Nikdo tě nenutí s tímhle mužem být.

Jeho priority znáš, teď je to o prioritách na tvojí straně.

Příspěvek upraven 26.09.23 v 18:22

• Citovat
  • Upravit
34473
26.9.23 18:21

Mě to přijde logické. Každý není zvědavý na dohady v rodině. K partnerovi jeho rodina patří, asi mu na ni záleží, tak buď to tak přijmeš nebo půjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
26.9.23 18:25
@neznámá8419 píše:
Přítel mi řekl, ze pokud nebudu vycházet s jeho nejbližšími, nebudeme fungovat ani my dva. Co si o tom myslíte? Vždy sem si myslela, ze vztah je o dvou lidech a ne o více a ze záleží na tom, jestli si hlavně ti dva rozumí.

situaci dost zjednodušuje, když spolu všichni vychází a nejsou ve při.
asi se tvému příteli nechce být mezi dvěma mlýnskými kameny, chápu ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
26.9.23 18:27

Tak záleží jaký má vztah s tou rodinou, částečně ho chápu, můj muž třeba část moji rodiny úplně nemusi a nějaké společné akce bojkotuje a pak je těžké si vybírat s kým budu trávit čas, precejenom ten partner není jediná osoba na světě :nevim: takže když má se svými rodici hezky vztah a tráví s nimi čas, bude dělat akorat zlo, když ty je nebudeš mít rada, nebo je aspoň nějak slušně snášet :nevim: někdo holt pro partnera nechce odriznout zbytek rodiny. Taky bych s muzem nebyla, kdyby aspon ty úplně nejbližší nedokázal respektovat a chovat se k nim slušně a občas snaset jejich přítomnost. Taky si neumím představit, ze bych nevychazela s manzelovo rodinou, :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24866
26.9.23 18:30

Jak jste spolu dlouho? ty jsi nějak nesnášenlivá? nebo ti oni vadí? hele, nežijeme ve vzduchoprázdnu, přátelé a rodina jsou kolem nás, je fajn dobře - nebo aspoň slušně vycházet.. a v některých rodinách jsou vztahy úzké, že se často vídají, navštěvují a tak…
taky jsem zírala v prvním manželství, jak krásně vycházejí a jak často jsou spolu, jezdila jsem s nimi skoro každý víkend na chatu (s jeho rodiči i ségrou, která už měla dvě děti a manžela), bylo to moc fajn a měli jsme se rádi, je to hezké, když s partnerovou rodinou vyjdeš.. zažila jsem i chladné vztahy, taky to jde, ale chápu, že kdo to má postavené na častém styku, tak je pro něj tohle prostě důležité…(a ne, nemusí to být vůbec mamánek, prostě tak ty rodiny žijí a jsou tak zvyklí a berou to jako normální, že jsou často spolu třeba…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
26.9.23 18:41
@neznámá8419 píše:
Přítel mi řekl, ze pokud nebudu vycházet s jeho nejbližšími, nebudeme fungovat ani my dva. Co si o tom myslíte? Vždy sem si myslela, ze vztah je o dvou lidech a ne o více a ze záleží na tom, jestli si hlavně ti dva rozumí.

Novy partner/ka umi rodinne vztahy dobre znicit. Takze ho chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
26.9.23 19:36

Tak měli by si rozumět i v tomto jestli je pro ně důležitá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
26.9.23 19:43

Tvého přítele chápu. Přece jednou třeba budete svoji, budete rodina, a aby mezi tebou a jeho rodinou panovala zlá krev? Promiň ale byla by to škoda. A proč je nemusíš? Přece se s nimi nemusíš extra kamarádíčkovat, setkávat se každou neděli u oběda.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
26.9.23 19:46

Ten dotaz mi zni, jako kdyby slo o umele generovanou diskuzi. Ale znacne odflaknutou - zadne konkretni priklady, nic. Taze to taky odflaknu: pro nekoho to problem je, pro nekoho ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
26.9.23 21:01

Ano vztah je o dvou lidech, ale žití už tolik ne. Každý má se svou rodinou vlastní vztahy ať už jsou dobré nebo ne a na každého z nás mají svůj vliv, který si neseme i do těch vztahů. Samozřejmě někdo, kdo má dobré vztahy ve své rodině si přeje, aby byl jeho partner/ka přijat rodinou a naopak. Přijde mi to zcela logické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
28.9.23 09:14

Máš vždycky na výběr. Můžeš je mít ráda a najít v nich lidí, co ti nějakým způsobem obohatí život. Můžeš je nemuset, pak budeš absolvovat ze slušnosti pouze kulatiny a kontakty, které se od synovy partnerky obecně očekávají. A můžeš s nimi mít takový vzájemný nesoulad, že budete všichni rádi, že se vůbec neuvidíte.
Já to měla takové, že se nás snažili dirigovat, omezovat, museli všechno vědět, mazali med kolem pusy, vnucovali pomoc, o kterou jsem nestála, byli u vybírání věci do bytu, nebo nám je rovnou kupovali sami. I kdybych se s nimi neviděla, můj muž by mi k nim odcházel sám a denně s nimi aspoň telefonoval, radil se s nimi o všem, tak bych si moc nepomohla. Já si myslela, že jsem se vdala, abych měla svou rodinu, byl to omyl, bylo mi dovoleno stát se součástí rodiny jejich. Asi by to bylo mnohem snazší, kdyby ke mně zaujali negativní postoj, jako že bych jim nebyla dost dobrá a nestáli o kontakty. Ovšem, to jejich by syn na nich nesměl být tak těžce závislý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.10.23 03:26

Lednička

Dobré ráno i když je vlastně ještě noc. Nemúžu spát, protože mi od večera neustále zvoní alarm u lednice. Budí mě to. Snažila jsem se to řešit sama, ale bez úspěchu. Prosím zda by mi někdo nedal radu co mám dělat. Lednice není stará je už po záruce. Philco - NO FROST kombinovaná mrazák dole.Moc děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová