Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Psylocke píše:
Na téma vztah s tchýní je tu spoustu diskuzí. Většinou jsou dost negativní. Ale mě by zajímaly názory tchýní na jejich snachy. Jaké jsou vaše snachy a jak je vnímáte, jak se k vám chovají? Já jsem zatím pouze snacha a ještě dlouho budu, ale mám dva syny, tak mě to taky čeká. Myslím si, že i když je tchýně sebelepší, tak to má fakt hodně těžký.
moje teta říkala mojí mamce, když bratranec měl 12 let!, že jí žádná snacha nebude dost dobrá, že to ví už teď ![]()
bratranec čekal dítě s o 5 let starší servírkou a jeho matka a jeho sestra je rozeštvaly, servírka není dost dobrá partie, on má sš
@Psylocke píše:
Na téma vztah s tchýní je tu spoustu diskuzí. Většinou jsou dost negativní. Ale mě by zajímaly názory tchýní na jejich snachy. Jaké jsou vaše snachy a jak je vnímáte, jak se k vám chovají? Já jsem zatím pouze snacha a ještě dlouho budu, ale mám dva syny, tak mě to taky čeká. Myslím si, že i když je tchýně sebelepší, tak to má fakt hodně těžký.
Zapojím se teda i když nejsem tchyně. Ale takhle černě bych to úplně neviděla. Z okolí je hezky vidět, že když fajn ženská vychová fajn syna a se snachou se snaží vybudovat dobrý vztah. Tak je velká šance, že to klapne! Jasné může být snacha kravka. Ale fajn chlap, který to má v hlavě srovnané po takové málokdy sáhne. Vím o několika tchyních, které mají se snachama bezvadný vztah.
No bohužel hodně tchyní to má tak, že snacha je v lepším případě inkubátor a v horším soupeřka či dokonce vetřelec. To se potom nelze divit, že ty snachy se chovají jak se chovají.
Tchýně ještě nejsem, ale se svou tchyní vycházím dobře, i můj muž s mojí mámou ![]()
Já se skoro tchyní vycházím skvěle. A myslím, že i ona mě má ráda. Občas si jenom tak voláme. A hlavně vidím, že mě mají tchánovci o dost radši, než přítelovu bejvalku. Taky k nim jezdíme mnohem častěji a já se netvářím, že mě návštěva u nich strašně obtěžuje.
Mojí ex tchyni jsem si teď vybrala do práce za kolegyni. Dny, co spolu trávíme v práci jsou fajn, je sranda. Takže já si stěžovat nemůžu. A myslím, že si ani žádná nikdy nestěžovala na mě. ![]()
Jako snacha… tchyně byla fajn a byt trochu jednoduchá dalo se s ni mluvit a vycházet… jakmile se ji narodilo první vnouče tak ji je.blo a dre to. Sry ale 15m kojene batole fakt nebudu nikde nechavat na týden na hlidani.
@Psylocke Třeba moje dospěla dcera měla 4roky potenciální tchýni se kterou moc nevychazala. Pani zajímalo jen jak krasne má vyprane prádlo, plné hrnce a porad se starala jen o to co její syn jedl, jestli má vyzehlene tricko. Když k nim přišla, tak hned něco přirovnávála apod. Teď má dcera 2roky jiného přítele, který má skvělou maminku a vycházejí spolu úplně v pohodě, byly i na společně dovolené. Takže je to různé, za mě, hlavni je nechat mladé žít po svém.. ![]()
@Psylocke píše:
A tvoje tchýně to s tebou má fakt těžký? Co jí provádíš?
@Psylocke píše:
Tak bez na i60 nebo tak nejak se to forum pro seiory jmenuje…vetsinou je tam takova ta klasika „malo uklizi, malo vari, je lina, diva se na serialy a ma mycku, vali se na materske, to ja uz jsem mela dite u babicek a ne hlidat jim nebudu, mne taky nikdo nehlidal…“
Jak se do lesa vola…
Ja se svou tchýni vycházím lépe než se svoji mamkou 😊 sveruju se ji se vším, jsme spis kamarádky 😊 chodíme samy spolu na kafe, víno atd
mam štěstí
není to takový typ tchyně, co by se vnucovala, nebo se do něčeho srala, proste až budem chtít poradit, zeptame se sami a až se budeme chtít vidět, řekneme si sami
takže tak 😊 jinak můj muž s moji mamkou vychází taky dobře ![]()
@Sisika9 píše:Řekla bych, že to se mnou nemá těžký. Já s ní jo. Ale neřikám, že to je nějak strašný. Jen je potřeba jí pořád určovat hranice. Je taková přehnaně pečovatelská a manipulativní. Můj manžel není schopnej se pořádně rozhodnout a nic moc naplánovat. A už vím proč, protože mu to prostě vždycky naplánovala a řekla ona. Já jsem takovej trochu bohém a nemám ráda, když mi někdo něco plánuje a diktuje a ani to nechci říkat ostatním. Ráda diskutuji a respektuji názory druhých, tchyně má na některé věci takové dost zastaralé a „tradiční“ názory. No donutila mě, abych se razantně vyhradila proti jejím nátlakům. Je mi to nepříjemný.
A tvoje tchýně to s tebou má fakt těžký? Co jí provádíš?
Já bych řekla, že spolu vycházíme v pohodě…je fajn, myslím, že si syn vybral dobře
..super jsou i její rodiče, navštěvujeme se…do ničeho jim nemluvíme, i když já se občas musím držet
…nebo si o tom promluvíme jak to vidíme my a jak oni…ale je to na nich…jsem ráda, že mám v rodině ženský element, protože mám jen syny…když se mi třeba něco nelíbí nebo bych udělala něco jinak, tak si vždycky vzpomenu na mojí tchyni a řeknu si, že je to jeho volba, jejich život a je to
ať si dělají svoje chyby jako my…
Ze strany snachy - se svou tchyní vycházím lépe jak se svojí mamkou. Je otevřená, tolerantní, nekonfliktní, klidná, je osobní/vztahová koučka, takže mi vždy dokáže skvěle poradit. Trávíme spolu dost času, protože spolu máme spoustu zvířat, jezdíme na agility závody, na koní akce apod. Je to moje druhá máma ![]()
Velmi dobře. Mám v ní dceru, stejně jako v zeťovi syna. Jezdíme spolu na dovolené, navštěvuje se aspoň jednou týdně, pomáháme si, klidně spolu vyrážíme na kafe, travime u nich štědrý večer. Pohoda. Musí být snaha na obou stranach. Momentálně jsme na dovolené s jejími rodiči a všemi našimi vnoučaty.