Tchýně! Jak vycházíte se snachou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
895
23.9.23 07:02

@a12 a ještě si pamatuju jednu kamarádku (sama má syna a dceru) a když se mi a manželovi narodilo malé, tak měla každou navštěvu takové ty řeč typu no pověz, co zlého ti dělají rodiče atd…z toho taky člověk kvete, a hned jsem si říkala, že teda chudáci budoucí snacha/zeť (potažmo i její děti, které v budoucnu bzdou rodiči)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
23.9.23 07:23
@Helen001 píše:
@a12 a ještě si pamatuju jednu kamarádku (sama má syna a dceru) a když se mi a manželovi narodilo malé, tak měla každou navštěvu takové ty řeč typu no pověz, co zlého ti dělají rodiče atd…z toho taky člověk kvete, a hned jsem si říkala, že teda chudáci budoucí snacha/zeť (potažmo i její děti, které v budoucnu bzdou rodiči)

Jo, podobný řeči vedou babičky s oblibou, nebo se na něco chtěj zeptat třeba tebe, ale ptaj se toho dítěte, který ani neumí mluvit :mrgreen: třeba neplakala si u paní doktorky? Byla si statečná? Atd. 3mesicnimu miminu :mrgreen: a samozřejmě očekávaj odpověď od rodičů :lol: asi u známý, která ti to řekne jednou za rok to přejdeš, ale s babickama bysme se asi mohli bavit normálně :lol: ja kdybych věděla, že třeba měla auto v servisu, tak k tomu auto taky nepřijdu a neptám se ho jestli uz se mu dobře jezdí a nečekala bych odpověď od ní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 07:49
@a12 píše:
Jo, podobný řeči vedou babičky s oblibou, nebo se na něco chtěj zeptat třeba tebe, ale ptaj se toho dítěte, který ani neumí mluvit :mrgreen: třeba neplakala si u paní doktorky? Byla si statečná? Atd. 3mesicnimu miminu :mrgreen: a samozřejmě očekávaj odpověď od rodičů :lol: asi u známý, která ti to řekne jednou za rok to přejdeš, ale s babickama bysme se asi mohli bavit normálně :lol: ja kdybych věděla, že třeba měla auto v servisu, tak k tomu auto taky nepřijdu a neptám se ho jestli uz se mu dobře jezdí a nečekala bych odpověď od ní :mrgreen:

To auto mě pobavilo. :D I když se taky ptám zvířete, jak se vyspinkalo a jestli má hlad. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80255
23.9.23 07:56

@a12 Tak to je to poslední, co by mě trápilo. Prostě si povídá. Je to stejné, jako když takovému miminku povídá, že bude u ní, protože maminka má práci, podívej, maminka píše, a tatínek opravuje. Třeba. Děti to uklidňuje. Zaujme. Mají to, co chtějí, pozornost. Zvykají si na babičku, na zvuk jejího hlasu. Nikomu to neubližuje. Všimněte si, že ten tón řeči je prostě jiný, takový broukavy.
Jako babička vám řeknu jedno - my ty vaše děti fakt milujeme. Když se narodí dítě, tak je to zázrak. A je nejkrásnější a nejlepší na světě. A teď si představte, že ten zázrak má dítě, to je přímo neuvěřitelný div, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
23.9.23 07:58
@broskvová zmrzlina píše:
To auto mě pobavilo. :D I když se taky ptám zvířete, jak se vyspinkalo a jestli má hlad. :D

Ale nečekáš, že ti odpoví třeba soused, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
23.9.23 08:00
@inkakřivák píše:
@a12 Tak to je to poslední, co by mě trápilo. Prostě si povídá. Je to stejné, jako když takovému miminku povídá, že bude u ní, protože maminka má práci, podívej, maminka píše, a tatínek opravuje. Třeba. Děti to uklidňuje. Zaujme. Mají to, co chtějí, pozornost. Zvykají si na babičku, na zvuk jejího hlasu. Nikomu to neubližuje. Všimněte si, že ten tón řeči je prostě jiný, takový broukavy.
Jako babička vám řeknu jedno - my ty vaše děti fakt milujeme. Když se narodí dítě, tak je to zázrak. A je nejkrásnější a nejlepší na světě. A teď si představte, že ten zázrak má dítě, to je přímo neuvěřitelný div, jo?

Ale jo, tohle ja beru a nic proti tomu nemám, mám namysli to, když se chce zeptat nás, očekává odpověď, ale ptá se toho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 08:08
@a12 píše:
Ale nečekáš, že ti odpoví třeba soused, ne? :mrgreen:

:lol: :lol: To je děsivá představa. :mrgreen: “Hezky jsem se vyspinkal a dal bych si granulky.”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
23.9.23 08:21
@broskvová zmrzlina píše: :lol: :lol: To je děsivá představa. :mrgreen: “Hezky jsem se vyspinkal a dal bych si granulky.”
:mrgreen: :mrgreen:
Tohle mluvení se zvířata atd. Je normální, i s těma detma, máma když je sama doma s miminem, tak si s nim taky povídá, to je jasný. Ale jsou to takový blbosti..
Když se babička mimina ptá, jestli se dobře vyspinkalo, tak asi neočekává odpověď od nikoho. Ale jsou právě otázky, který jsou mířený na toho rodiče, ale otázka je položena tomu miminu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
23.9.23 08:26

@a12 No já nevím, ale já když takhle na nějaké malé mimino či zvíře mluvím, / jsem se teď přistihla, že to dělám taky, když o tom tak přemýšlím :mrgreen: /, tak nečekám odpověď žádnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
23.9.23 08:34
@Monchichik píše:
@a12 No já nevím, ale já když takhle na nějaké malé mimino či zvíře mluvím, / jsem se teď přistihla, že to dělám taky, když o tom tak přemýšlím :mrgreen: /, tak nečekám odpověď žádnou…

Proto píšu, že nemluvím o otázka jak ses vyspinkalo? Ale o něčem podstatnějším co chce ta babička vědět. Psala jsem, že takhle si s dítětem povídá každá maminka, to je jasný, že celý den doma nemlci, protože je s miminem, který ji neodpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 09:59
@a12 píše: :mrgreen: :mrgreen:
Tohle mluvení se zvířata atd. Je normální, i s těma detma, máma když je sama doma s miminem, tak si s nim taky povídá, to je jasný. Ale jsou to takový blbosti..
Když se babička mimina ptá, jestli se dobře vyspinkalo, tak asi neočekává odpověď od nikoho. Ale jsou právě otázky, který jsou mířený na toho rodiče, ale otázka je položena tomu miminu.

Jj, chápeme se, ale baví mě to rozvíjet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
23.9.23 10:06

@a12 Tak to neznám…já když něco chci vědět, tak se zeptám… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 10:09
@Monchichik píše:
@a12 Tak to neznám…já když něco chci vědět, tak se zeptám… :mrgreen:

Bohužel dost lidí to má jinak. :nevim: Máma je schopná mě sprdnout, že jsem něco ne/udělala, přestože mi to JASNĚ NAZNAČOVALA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
23.9.23 10:13

@broskvová zmrzlina jo, tak to máš těžký :mrgreen:…já se sprdnout nenechám a na mě se neřve…to naprosto nesnáším… :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
23.9.23 10:17
@Monchichik píše:
@a12 Tak to neznám…já když něco chci vědět, tak se zeptám… :mrgreen:

Jj, běžně se to tak právě dělá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit