Naschvály rodiny ze strany přítele

Anonymní
12.9.23 14:42

Naschvály rodiny ze strany přítele

Ahoj,
mám takový dotaz, stalo se už někdy někomu, že by si nesedl s partnerovou rodinou a ty se ho snažili zbavit?.. :zed:
Jsme spolu s přítelem více jak dva roky, společně bydlíme od začátku a nyní rok ve vlastním domě. Máme celkem klidný vztah až na pár větších hádek cca rok zpět (přítel více hrotí věci a ja občas též) sporem hádek je většinou náš pes..takže nic vážného :roll:
Ale k věci.. S jeho rodinou mě seznámil hned asi po měsíci vztahu, všechno bylo nebo se zdálo v pořádku. Nicméně já jsem byla zvyklá, že když jsou Vánoce nebo něčí narozeniny, tak jim podat ruku popřát nebo koupit maličkost. První Vánoce jsem pochopila, že se mnou nepočítali, nebyli jsme spolu tak dlouho.. postupně jsem, ale asi pochopila, že jim zřejmě vadím. :think: Přede mnou se tvářili jakoby nic, ale zvali přítele samostatně na oběd nebo mi nebyli schopni ani podat ruku na narozeniny a byli tam ten den.. což už mi přišlo zarážející.. Postupně se to začlo stupňovat i různými výroky ať už od jeho rodičů nebo prarodičů např. neměli jsme hotové topení a byla možnost jít k mým rodičům, kde je místo (jeho matka si mě vzala stranou a řekla mi, že on je chudák a půjde k nim v zimě aby nezmrzl), pak jsem dostávala různé nevyžádané rady jak víc musím pracovat apod a “vychovávat “ psa od jeho babičky. Nutno říct, že od 18 let bydlím sama pracuji a ještě dodělávám školu. Nyní je mi 23 a příteli 30..
Postupně mě k nim přestal i brát, tak jsem pochopila, že si to asi nepřejí a neřešila jsem to.. Ale bohužel přítel se taky vždy po návštěvě začal chovat divně, jak když ho navádí 8o.. Řešila jsem to s nim xkrat, bohužel vždy řekne, že to není pravda.. Vše se nejvíc pokazilo letos v létě, kdy měl oslavu 30 a jeho rodiče si mě tam nepřáli.. Potom následovala událost, kdy si přítel hrál se psem a ten ho nechtěně “cvakl”.. bohužel přítel hned vše strká na soc. Sítě, kde má i rodinu.. :think:
Zde mu to začla komentovat jeho babička, že by hned šel z domu případně oba.. a napsala její pes a ani nenapsala moje jméno.. pani je 80 let, tak jsem to moc nechtěla komentovat.. avšak moje kamaradka toho měla dost a trochu se do ni pustila a však slušně.
Já jsem tam napsala, že ona s námi nežije a že ten pes by to jen tak neudělal.. Bohužel to spustilo lavinu tím stylem, že mi tam napsala, že přítel si přál abych se odstěhovala (ano pravda jednou mi to před rokem a půl řekl v hádce) ale nikdy víc.. a ona komentovala tím, že bych měla odejít, že ona sama s její povahou by se necítila dobře, někde kde ji nechtějí. Apod.. poté se přidal nastávající švagr, který mi tam začal nadávat do rozmazlenych parchantů.. ( přitom ho rodiče několikrát taky pomlouvali i před námi).. Bohužel tohle se zvrhlo u nás doma v hádku, jelikož já jsem řekla, že si samozřejmě nenechám s**t na hlavu… nutno říci, že momentálně má pritelova sestra svatbu a já nejsem pozvána, jelikož mě nepovažují za jeho přítelkyni. A na pozvánce stálo vyloženě zveme Tě. :lol:
Omlouvám se za takový sloh, ale absolutně nevím jak s takovou situací naložit. Z mých přátel toto nikdo moc nechápe.. moje rodina se k příteli chová slušně

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36009
12.9.23 14:47

A ten barák je na hypotéku na vás oba? Obávám se, že 30 letého mamánka nepředěláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 14:50

@pikola Ano je. On není tak úplně mamanek, sám taky odešel v 18 a vždycky si dělal, co chtěl. V ničem je moc neposlouchá.. ale jak dojde na tohle, přijde mi, že se spíš boji jich všech aby ho nezavrhli nebo něco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.9.23 14:53

Tohle mi přijde jako absolutní nevyspělost a neschopnost se osamostatnit od rodiny… :( Má se tě zastat, přes to nejede vlak. Dospělý vztah by měl být na prvním místě…

A proč myslíš, že jim tak vadíš? Jak vnímali nějaké jeho předchozí vztahy, pokud nějaké byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.9.23 14:54
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám takový dotaz, stalo se už někdy někomu, že by si nesedl s partnerovou rodinou a ty se ho snažili zbavit?.. :zed:
Jsme spolu s přítelem více jak dva roky, společně bydlíme od začátku a nyní rok ve vlastním domě. Máme celkem klidný vztah až na pár větších hádek cca rok zpět (přítel více hrotí věci a ja občas též) sporem hádek je většinou náš pes..takže nic vážného :roll:
Ale k věci.. S jeho rodinou mě seznámil hned asi po měsíci vztahu, všechno bylo nebo se zdálo v pořádku. Nicméně já jsem byla zvyklá, že když jsou Vánoce nebo něčí narozeniny, tak jim podat ruku popřát nebo koupit maličkost. První Vánoce jsem pochopila, že se mnou nepočítali, nebyli jsme spolu tak dlouho.. postupně jsem, ale asi pochopila, že jim zřejmě vadím. :think: Přede mnou se tvářili jakoby nic, ale zvali přítele samostatně na oběd nebo mi nebyli schopni ani podat ruku na narozeniny a byli tam ten den.. což už mi přišlo zarážející.. Postupně se to začlo stupňovat i různými výroky ať už od jeho rodičů nebo prarodičů např. neměli jsme hotové topení a byla možnost jít k mým rodičům, kde je místo (jeho matka si mě vzala stranou a řekla mi, že on je chudák a půjde k nim v zimě aby nezmrzl), pak jsem dostávala různé nevyžádané rady jak víc musím pracovat apod a “vychovávat “ psa od jeho babičky. Nutno říct, že od 18 let bydlím sama pracuji a ještě dodělávám školu. Nyní je mi 23 a příteli 30..
Postupně mě k nim přestal i brát, tak jsem pochopila, že si to asi nepřejí a neřešila jsem to.. Ale bohužel přítel se taky vždy po návštěvě začal chovat divně, jak když ho navádí 8o.. Řešila jsem to s nim xkrat, bohužel vždy řekne, že to není pravda.. Vše se nejvíc pokazilo letos v létě, kdy měl oslavu 30 a jeho rodiče si mě tam nepřáli.. Potom následovala událost, kdy si přítel hrál se psem a ten ho nechtěně “cvakl”.. bohužel přítel hned vše strká na soc. Sítě, kde má i rodinu.. :think:
Zde mu to začla komentovat jeho babička, že by hned šel z domu případně oba.. a napsala její pes a ani nenapsala moje jméno.. pani je 80 let, tak jsem to moc nechtěla komentovat.. avšak moje kamaradka toho měla dost a trochu se do ni pustila a však slušně.
Já jsem tam napsala, že ona s námi nežije a že ten pes by to jen tak neudělal.. Bohužel to spustilo lavinu tím stylem, že mi tam napsala, že přítel si přál abych se odstěhovala (ano pravda jednou mi to před rokem a půl řekl v hádce) ale nikdy víc.. a ona komentovala tím, že bych měla odejít, že ona sama s její povahou by se necítila dobře, někde kde ji nechtějí. Apod.. poté se přidal nastávající švagr, který mi tam začal nadávat do rozmazlenych parchantů..( přitom ho rodiče několikrát taky pomlouvali i před námi).. Bohužel tohle se zvrhlo u nás doma v hádku, jelikož já jsem řekla, že si samozřejmě nenechám st na hlavu… nutno říci, že momentálně má **pritelova sestra svatbu a já nejsem pozvána, jelikož mě nepovažují za jeho přítelkyni. A na pozvánce stálo vyloženě zveme Tě. :lol:
Omlouvám se za takový sloh, ale absolutně nevím jak s takovou situací naložit. Z mých přátel toto nikdo moc nechápe.. moje rodina se k příteli chová slušně

a tvůj přítel na toto reaguje jak? tiše mlčí, souhlasí a neudělá nic? :think: opravdu si myslíš, že by se někdo takový o tebe a vaše budoucí dítko postaral? zastal se vás? v době nemoci o vás pečoval? Úplně nechápu, proč s ním vlastně jsi, vždyť pokud se tě nezastane, tak vlastně s nimi v tomto souhlasí, to ti nevadí? toto není láska, vždy u něj bude jeho rodina na prvním místě, ty až někde vzadu než ho rodina přesvědčí, že se má s tebou rozejít :think: vem nohy na ramena a hlavně, ale hlavně si s ním nepořizuj dítě!! by jste byly chudáci oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
12.9.23 14:55

Chápu z toho pouze tolik, že on je mamánek a kdyby si vás alespoň trochu vážil, tak by se vás zastal a rodině by naznačil, že jste partneři a buďto oba, a nebo že tam nemusí chodit ani on. Evidentně je u něho rodina víc, jak vy. Ale nevím, co s tím dělat, aby to pochopil. Asi nejlépe mu to říct na rovinu. Každopádně, dokud tento stav potrvá, nebudete ve vztahu šťastná a takový život nestojí za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 14:57

@jasmina9 právě to je to co mě zaráží, jelikož on od rodiny odešel v 18 a ve 20 už měl první byt na hypotéku a nikdy nic od nich nepotřeboval/nechtěl. Vždy si vše zařídil sám, návštěvy taky nejsou tak časté :think:
Popravdě vůbec nevím, možná kvůli mému původu jsem na půl z rodiny od kolotočářů, ale vyrůstala jsem úplně normálně, chodila do školy, nejezdila nikde apod..
o předchozích vztazích moc nevím, jenom od kamarádů a tam se jeden zmínil, že mu taky jeho rodiče přijdou zvláštní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 14:59

@LadaSva zatím šťastná jsem se vším. Až na tohle, snažím se to vypouštět. Ale samozřejmě vím, že do budoucna by mi to vadilo. I vzhledem k tomu, že už jsme kolikrát řešili svatbu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 15:03

@Keyllah on se o mně stará dobře i o domácnost dokonce i když jsem nemocná. Když potřebuji něco zařídit, udělat není problém. Dokonce mi sám od sebe vozí i jídlo do práce nebo kolikrát za mnou přijede jen tak..a děla pro mě hodně hezkých věcí ;) že si to kolikrát ani nezasloužím.
Dítě u nás není v plánu vzhledem k mým komplikacím zatím.
Zástava se mě v hodně věcech, nikdy s tím nebyl pravě problém.. až teď poslední dobou.. a on většinou řekne, že se s nima nechce hádat.. což ja chápu, jelikož moji rodiče když taky není po jejich tak mě hned burcuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.9.23 15:06
@Luxinne píše:
@Keyllah on se o mně stará dobře i o domácnost dokonce i když jsem nemocná. Když potřebuji něco zařídit, udělat není problém. Dokonce mi sám od sebe vozí i jídlo do práce nebo kolikrát za mnou přijede jen tak..a děla pro mě hodně hezkých věcí ;) že si to kolikrát ani nezasloužím.
Dítě u nás není v plánu vzhledem k mým komplikacím zatím.
Zástava se mě v hodně věcech, nikdy s tím nebyl pravě problém.. až teď poslední dobou.. a on většinou řekne, že se s nima nechce hádat.. což ja chápu, jelikož moji rodiče když taky není po jejich tak mě hned burcuji

Takže nechal švagra, aby ti dál nadával a na oslavě 30tin jsi nebyla, protože si tě tam neprosadil? :think: promiň, takto si já lásku fakt nepředstavuju, to není chlap do života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.9.23 15:08
@Luxinne píše:
@LadaSva zatím šťastná jsem se vším. Až na tohle, snažím se to vypouštět. Ale samozřejmě vím, že do budoucna by mi to vadilo. I vzhledem k tomu, že už jsme kolikrát řešili svatbu apod.

Tak když víš, že ti to v budoucnu bude vadit, proč to neřešíte? jeho rodina dostává každým dnem navrch a čas hraje proti tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
12.9.23 15:08

Tak od někoho takového už bych dávno zdrhla. Nechápu jak tohle někdo může mít zapotřebí. Snad naivně nečekáš že se to časem změní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 15:09

@Keyllah nenechal samozřejmě se ozval, to jsem asi zapomněla zmínit. Oslavu 30 mu dělali jeho rodiče u nich doma, jelikož to tam má tak ve zvyku celá jejich rodina. Když jsem mu to řekla, tak řekl, že mě tam chtěl. Ale nakonec v tomhle jsem byla ráda, že jsem tam nebyla. Protože zase koukat se na otravene ksichty taky nechci :D mě spíš vadí jejich chování vůči mě.. samozřejmě vím, že lidi nezměním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.9.23 15:10

Holka a proč jim nevyhovíte? S tímhle vás štěstí rozhodně nečeká! Sbalte sebe i psa a hurá do náruče, která vás bude oba dva rozmazlovat. Ti lidé vás nezačnou mít rádi a on ten boj předem vzdal. V budoucnu to bude jen a jen horší.

@Anonymní píše:
Ahoj,
Já jsem tam napsala, že ona s námi nežije a že ten pes by to jen tak neudělal.. Bohužel to spustilo lavinu tím stylem, že mi tam napsala, že přítel si přál abych se odstěhovala (ano pravda jednou mi to před rokem a půl řekl v hádce) ale nikdy víc.. a ona komentovala tím, že bych měla odejít, že ona sama s její povahou by se necítila dobře, někde kde ji nechtějí. Apod.. poté se přidal nastávající švagr, který mi tam začal nadávat do rozmazlenych parchantů.. ( přitom ho rodiče několikrát taky pomlouvali i před námi).. Bohužel tohle se zvrhlo u nás doma v hádku, jelikož já jsem řekla, že si samozřejmě nenechám s**t na hlavu… nutno říci, že momentálně má pritelova sestra svatbu a já nejsem pozvána, jelikož mě nepovažují za jeho přítelkyni. A na pozvánce stálo vyloženě zveme Tě. :lol:
Omlouvám se za takový sloh, ale absolutně nevím jak s takovou situací naložit. Z mých přátel toto nikdo moc nechápe.. moje rodina se k příteli chová slušně

Příspěvek upraven 12.09.23 v 15:11

• Citovat
  • Upravit
50
12.9.23 15:11

@medvidka tak já mu to nedávám za vinu, jelikož se mě několikrát zastal. Ale jinak je to normální vztah, nejlepší co jsem kdy měla.. bohužel to začlo z jejich strany nějakou nenávisti :nevim: a snažím se spis řešit to, jak to řešit hlavně s nimi celkově nebo aby byl alespoň klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová