Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Helen001 píše:
@Pidulka1991 aha, to je nějaká novinka? Asi jsem to zaspalato se omlouvám
Vím to díky jedne diskuzi, kde si zakladatelka musela taky založit další nick ![]()
@Lux1812 tak buď teda bude stát jen při tobě a za svým názorem nebo fakt to budeš mít těžké. To jsou právě takové „malé“ útoky rodiny (viz nepozvání na oslavu, negratulace, nepodání ruky, útoky po soc. sítích…) a když se to nahromadí, tak to bouchne jako Vesuv.
@Luxinne píše:
@Keyllah jenže mě nikdo netýrá a to je velký rozdíl mezi tímhle.
Jenže ja nechci aby to s nima řešil jinak než domluvou. A hlavně jsem se ptala, lidi co s tímto mají zkušenosti, jak to řešili.
A pro mě to kecy nejsou. U nás neexistuje si na rodiče otevřít jen pusu nebo nebo něco jak už to dnes bývá zvykem. Nebavit se s vlastními rodiči jen protože mají jiný názor nebo že ja jim nesedla, to mi prijde moc, protože ja bych si to ke svým rodičům nedovolila.
Že ti je 15, viď. A to myslím pro tvoje vlastní dobro ![]()
@Keyllah píše:
však ok, máš co chceš a víc mít nebudeš. Mě by takový chlap nestačil a hodně ženským tady, ale tak každé zboží má svého kupce a ty máš laťku zatraceně nízko. Ale evidentně si to musíš odžít, protože jsi jak zaseknutá deska. Co na tom, že ti tady napíší všichni opak, ty to víš nejlíp, tak ok. Užj si to. Napřed mi tě bylo líto, ale asi to potřebuješ…
Potřebuje ![]()
@Helen001 no to ja právě bouchla
ale samozřejmě slušně. On jim to už řekl, že kvůli nim se fakt rozchod konat nebude.
Jen mi přijde směšný, že vlastně jim vadím jen kvůli tomu, kdo jsem (rasový původ) a že bych z něj tahala peníze
což ja nemám zapotřebí.
Ale ja už to sledovala predtim, jak komentují co si kupuji atd.
@OpportunityNox no ja zase neuznávám, pokud někdo je sprostý na rodiče
to je podle mě hrozny taky. A ja mám vedle sebe někoho, kdo se ke mne chová hezky tak jen kvůli par lidem se s nim fakt nerozejdu. A laťku nízko nemám, jen když jsem viděla co se na mě lepí za typy okolo 23-25 že bydlí doma nebo holky mlátí nebo vyžadují sex a když není tak je zle, tak to fakt ne. To ten můj nic takového nedělá
@Lux1812 píše:
@Da12 my máme oba stejnou povahu, protože ja chci byt taky vždy za dobře.
Teď z něj vypadlo, že už to s nimi řešil osobně.
Jednou už jsem to s nima řešila i já a nestala jsem jim za odpověď.
Důvodem je prý zjištění mého původu a že si na to lidi ukazuji. Další je prý to, že jsem měsíc nechodila do práce( což pravdou je, nastupovala jsem jinam). A jim to prý vadí, že by mě měl živit apod. Což se nikdy nestalo.. Řekl jim, že chceme klid a rozhodne nic řešit nikde veřejně. A že kvůli nim od sebe nepujdeme.
Já žádné rozchody s rodinou neschvaluji ani já bych to neudělala.
To není o povaze.
@OpportunityNox u mně ano. Ja se snažím byt se všemi za dobře vždy. A kor s rodiči ač se mi kolikrát nelíbí, co říkají, respektuji to. A myslím si svoje
@OpportunityNox není mi 15. Navíc mám štěstí že teď moje matka souhlasí i ja s těmi co napsali, ať se s nimi proste nestykam. Což je asi nejlepší řešení. My dva spolu chceme být. O všem jsme si promluvili, koneckoncu ja je nepotřebuji. A je mi 24
@smile_xxx to jsem zde psala několikrát, děti nechceme. On se nešel bavit, šel tam z donuceni a za hodinu byl doma. A nadšený nebyl.
Peníze? Ja nemám o peníze nouzi. Mám svých dost.
Kdybyste to četla, psala jsem zde, že jsme dnes spolu mluvili a vypadlo z něj, že už to s nimi řešil osobně. A že už vím, co jim vadí
@OpportunityNox píše: Že ti je 15, viď. A to myslím pro tvoje vlastní dobro
To je ta direktivní výchova z toho se těžko vymaní.
@Pidulka1991 ja nevidím na svoji výchově nic špatného. Děti mají poslouchat rodiče. A děti si nemají co dovolovat na rodiče. A jelikož jsem z úplně jiného prostředí jiné kultury apod, tak je jasné, že to bude úplně jinak.
@Lux1812 píše:
@Pidulka1991 ja nevidím na svoji výchově nic špatného. Děti mají poslouchat rodiče. A děti si nemají co dovolovat na rodiče. A jelikož jsem z úplně jiného prostředí jiné kultury apod, tak je jasné, že to bude úplně jinak.
Heleď, ono to chce mít hlavně vlastní rozum. Rozum, respekt k nim i k sobě samému. Moje tchyně je taky dejme tomu „světského původu“ a zkoušela na manžela (čtyřicátníka), že je její hov.. o a může si říkat, co uzná za vhodné. Dost zírala, když jí řekl „prr, mámo, takhle tedy ne“. Slušnost a respekt musí být oboustranný.
@Luxinne píše:
@SimonNu no hodně komentů bylo na můj vzhled a to, že mám hodně oblečení atd… ale snad tohle nemusí jít až to takových situaci
Jinak řečeno dbáte o svůj vzhled. A to opravdu někdo nemusí dávat
strašně záleží na tom jak jsou vyspělí ale vzhledem k tomu jak se chovají ….
Zkuste se nad tím zamyslet trochu z povzdálí a vypsat si věci ve kterých si nerozumíte a pak to třeba zapadne do sebe…..