Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luxinne píše:
@Keyllah nenechal samozřejmě se ozval, to jsem asi zapomněla zmínit. Oslavu 30 mu dělali jeho rodiče u nich doma, jelikož to tam má tak ve zvyku celá jejich rodina. Když jsem mu to řekla, tak řekl, že mě tam chtěl. Ale nakonec v tomhle jsem byla ráda, že jsem tam nebyla.Protože zase koukat se na otravene ksichty taky nechcimě spíš vadí jejich chování vůči mě.. samozřejmě vím, že lidi nezměním
takže se ozval, ale neuděl nic a oslavil to bez tebe
a to ti vážně stačí? jen slova, ale skutek utek. Oni se nezmění a on se tě opravdu nezastane. Taháš kratší a vždy budeš.
@medvidka píše:
Tak od někoho takového už bych dávno zdrhla. Nechápu jak tohle někdo může mít zapotřebí.Snad naivně nečekáš že se to časem změní
tak ono se to časem bude měnit, rodina přitvrdí, protože on se jí nezastane. Až začnou nahlas mluvit o svatbě, to bude teprve tóčo…
Tohle je váš nejlepší vztah? Pojďte si pro pohlazení, chudinko malá.
@Luxinne píše:
@medvidka tak já mu to nedávám za vinu, jelikož se mě několikrát zastal. Ale jinak je to normální vztah, nejlepší co jsem kdy měla.. bohužel to začlo z jejich strany nějakou nenávistia snažím se spis řešit to, jak to řešit hlavně s nimi celkově nebo aby byl alespoň klid
@Prostě Vodnář protože jsem s ním šťastná a miluji ho a děla pro mě dost hezkých věci.. jen teď se tohle zvrtlo. Ja osobně bych proti svým rodičům taky nešla, ale zas vím, že toto by si oni nedovolili.
A stejně i kdybychom se rozešli, tak ja určitě zůstanu nějakou chvíli ještě bydlet s ním, protože najít bydlení se psem není úplně jednoduché a finančně taky ne ![]()
Ale rozcházet se nechceme ani jeden, to jsme probírali..
@Luxinne píše:
@medvidka tak já mu to nedávám za vinu, jelikož se mě několikrát zastal.Ale jinak je to normální vztah, nejlepší co jsem kdy měla.. bohužel to začlo z jejich strany nějakou nenávistia snažím se spis řešit to, jak to řešit hlavně s nimi celkově nebo aby byl alespoň klid
a jsem u jádra problému. NE, NENÍ to normální vztah, ale ty si myslíš, že na lepší nemáš a v tom je problém. Omlouváš ho, protože bez něj by jsi byla sama. Faktem je, že stejně neuvěříš, ikdyž ti to tu všichni napíší. To tě taky nezarazí? když ti tu všichni dospělí napíší, že to fakt není v pořádku? ale pojedeš si dál svou, jak je skvělej, jak tě miluje a jak se tě zastává
bohužel, asi to bude muset ještě hodně bolet než pochopíš…a snad v tom už nebude dítě, které za nic nemůže.
@Prostě Vodnář ano je. Jelikož se ke mně chová hezky. Vyslechne mě a děla pro me první poslední jinak.. a stará se o mně. Zase rodiče si nikdo nevybere, snažím se jen přijít na to, jak s nimi vyjít tak aby byl klid. Problém je to, že s nimi se ani nedá mluvit.
@Keyllah tady abych to ujasnila, ja žádný děti nechci. A všichni z mých přátel zase vidí rozchod jako blbost včetně moji rodiny. Neomlouvam ani jeho a už vůbec ne je. Jen rodinu si nikdo nevybíráme? Jen říkám že on se jinak chová hezky. A sama vím, jaké to je když rodiče neschvaluji partnera.
@Luxinne píše:
@Prostě Vodnář ano je. Jelikož se ke mně chová hezky. Vyslechne mě a děla pro me první poslední jinak.. a stará se o mně. Zase rodiče si nikdo nevybere, snažím se jen přijít na to, jak s nimi vyjít tak aby byl klid. Problém je to, že s nimi se ani nedá mluvit.
ty opravdu vidíš jedinou chybu v jeho rodině??
ne v jeho chování? tak pak jsou asi všechny rady k ničemu. Jen by tě mohlo zarazit, proč jsou všechny stejné a jen ty pořád jedeš svou…
@Luxinne píše:
@Keyllah tady abych to ujasnila, ja žádný děti nechci. A všichni z mých přátel zase vidí rozchod jako blbost včetně moji rodiny. Neomlouvam ani jeho a už vůbec ne je. Jen rodinu si nikdo nevybíráme? Jen říkám že on se jinak chová hezky. A sama vím, jaké to je když rodiče neschvaluji partnera.
pak nechápu smysl diskuze. Všichni ti to tu napsali, ale ty to víš líp, tak proč toto? na druhou stranu, ty sis ho vybrala, chceš být s ním, tak ok, nebude trápit jinou. Tvoje volba. Jen mi to přijde líto, ale když jsi spokojená a řešit to nechceš, pak ok.
@Keyllah vidím tam chybu, ale to ze se nechce hádat se svými rodiči taky chápu. Ja bych si to ke svým rodičům taky nedovolila. Sám jim několikrát řekl, že je to naše věc, ale nic víc
@Luxinne píše:
@Keyllah vidím tam chybu, ale to ze se nechce hádat se svými rodiči taky chápu.Ja bych si to ke svým rodičům taky nedovolila. Sám jim několikrát řekl, že je to naše věc, ale nic víc
tak ať se nehádá a nechá je, aby ti ubližovali. Hlavně že je přece jinak tak skvělej.
@Keyllah Tak na tohle má každý vlastní názor. Ja mám mě svým rodičům úctu, takže bych si nedovolila se s nimi nikdy hádat. A jak říkám řekl jim, že to s nima řešit nebude že žije se mnou… ja se tady ovšem spíš ptala na to jestli se někomu tohle stalo s rodinou a jak to řešili a ne na přítele.
@Luxinne píše:
@Keyllah Tak na tohle má každý vlastní názor. Ja mám mě svým rodičům úctu, takže bych si nedovolila se s nimi nikdy hádat. A jak říkám řekl jim, že to s nima řešit nebude že žije se mnou… ja se tady ovšem spíš ptala na to jestli se někomu tohle stalo s rodinou a jak to řešili a ne na přítele.
Ale ty nerozumíš tomu, že bez jeho zastání a toho, že si tě šoupne na první misto nad svou rodinu (kde jako partnerka máš být), se to prostě nevyřeší? On se tě nezastane proto, že jsi pro něj níž jak oni, chápeš?
@Barevné klubíčko píše:
Ale ty nerozumíš tomu, že bez jeho zastání a toho, že si tě šoupne na první misto nad svou rodinu (kde jako partnerka máš být), se to prostě nevyřeší? On se tě nezastane proto, že jsi pro něj níž jak oni, chápeš?
nechápe a nechce pochopit. Je to její nejlepší vztah a myslí, že na víc nemá. To bude v budoucnu hodně bolet, ale musí si tím projít, protože teď si nepřipustí, že on jí vlastně až tak nemiluje a dovolí, aby jí oni ubližovali…
Jste spolu 2 roky, mate věkový rozdíl 7 let, ty jsi si toho prožila poměrně dost s byla jsi nucena se o sebe postarat. Jak je na tom v tomto přítel?
Vypadá to ze se i snažíš věci řešit a komunikovat.
Naopak přítel zatím drží basu s rodinou, což na jednu stranu není úplně špatně na stranu druhou to vztahu asi neprospívá.
Asi by bylo fajn si sednout a promluvit si o tom co ve vztahu chcete a co ne.
Proč to říkám. Řešit rodinné spory je asi ten nejtěžší úkol….. Ty ani nikdo jiny nemůže za to ze si s někým nesedne. Co ale slyším je to ze se snažíš. Ale ze tě v tom přítel moc nepodporuje.
Z me vlastni zkušenosti nejvíc pomůže když si dotyčný svoji rodinu srovná. Tím nemyslím tebe ale tvého partnera jelikož to je jeho rodina.
Pokud to budeš řešit ty nikam to nepovede. Samozřejmě je určitě ok se ozvat pokud tě někdo bude napadat a bránit se. V tom by ti mel byt opět nápomocen přítel.
Co se týče babicky a jejího hysterického výlevu. V jejím věku je normální že na cokoliv bude reagovat negativněji než je obvyklé.
Chce to zachovat chladnou hlavu. Obrnit se trpělivostí. A bud mít podporu v partnerovi a ostatní mít u pr….a nebo tam za nimi nejezdit. Co tě láká na společnosti kde tě nechtějí?