Tchýně! Jak vycházíte se snachou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.9.23 20:20
@Anonymní píše:
Ja si nevolám ani s vlastníma rodičema, jako svým způsobem mě to obtěžuje :oops: nebaví mě to. Ale já jsem introvert a prostě mám ráda svůj klid a společnost nevyhledavam. Natož lidí, kteří mi uplne nesedí a nemám si s nima co říct.

Taky to tak mám a před každým plánovaným hovorem mám stažený žaludek. I když tam asi bude mít vliv naše ne-vždy-růžová historie. Na druhou stranu jsou mi tyhle pocity blbý/líto a jen se modlím v takový vztah s potomkem, že mu nebude telefonát s námi podobným způsobem zatěžko. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
149526
19.9.23 20:28
@hospodki píše:
Bohužel smutný fakt. Určitě ženská zakazuje chlapovi aby volal vlastním rodičům. Jako já jsem ta kdo sdílí fotky děti, aby alespoň nějak byli v obraze, ale nevolám a volat nebudu. A taky jsem to paradoxně já kdo říká, ze bychom tam měli zajet, ze už jsme tam dlouho nebyli, připomínám narizeniny a svátky, pro nákupu prihodim třeba kytku do košíku jen tak nebo donutím chlapa koupit kytku ikdyz ty narozeniny byly už před měsícem jen jsme se neviděli…

Je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
19.9.23 21:36

@Anna766 to je uplne stejny i obracene; dve tretiny diskuzi o tchynich by tu neexistovaly, kdyby se zakladatelky poradne podivaly, kdeze je ten problem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18733
19.9.23 21:39
@Capretta píše:
@Anna766 to je uplne stejny i obracene; dve tretiny diskuzi o tchynich by tu neexistovaly, kdyby se zakladatelky poradne podivaly, kdeze je ten problem :mrgreen:

Takže chlap :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.23 21:56

Ja teda s tchyni vychazim dobre, da li se to tak rict. Nemame teda pratelsky vztah, u nas to zas skripe mezi ni a manzelem, takze jsou vztahy chladne, ale co se tyce me a ji, tak se k sobe chovame s respektem a uctou. A nikdy jsme nemely spolu problem. Rekla bych, ze ona me ma rada a ja proste beru, ze je to pribuzna deti a porodila manzela. A ocenuji, ze nikdy neresila, jaka jsem nebo nejsem, jak vypada nase domacnost nebo jak vychovavam deti. A ja to mam stejne, i kdyz neni vubec typ, co by mi sedel, nemam potrebu do ni rypat.

Nicmene moje mamka je typicka protivna tchyne a fakt si nemyslim, ze by ji nejaky zeť nebo snacha neco provadeli :nevim: Mam dva o hodne starsi bratry (vekove jsem bliz jejich detem nez k nim), takze jsem zive zazila ty pomluvy, kdyz si brachove nasli partnerky, ktere si nasledne brali. Mamka na nich nikdy nenechala nit suchou. Blbe vychovavaly, mely doma bordel, nehodily se k brachum a tak. Fakt to bylo silene. Jedna svagrova na tom jednu dobu nebyla zdravotne dobre a to se ty drby jeste zhorsily, jak je lina a jenom skuhra (jako tvl, jak kdyby za to mohla). Stejne kritickym okem hodnoti i jejich deti.

No decka brachu uz jsou davno dospele, ja uz mam taky rodinu, bydlime od sebe daleko, vidame se jednou za cas a ja v podstate mam o nich vetsinu informaci od mamky. Takze si vzdycky predstavuji, jak hrozne žijí. Naposled jsme se potkali na rodinne oslave a uplne jsem si klepala na celo. Krome toho, ze si oba udrzuji stabilni a hezka manzelstvi, tak maji uplne super deti, chytre, nadane, spolecenske. Fakt jsem nechapala, co porad mamka resi. A jakkoli ji mam rada a jinak je v pohode, tak tohle asi nikdy nepochopim.

No a meho manzela taky nesnasi, i kdyz ji nikdy nic neudelal. Nastesti jak bydlime hodne daleko, tak minimalne netusim, co o nas kde vyklada a kdyz prijedou na navstevu, tak si manzel radsi zaridi praci a moc se nevidaji :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.23 22:47
@Capretta píše:
@Anna766 to je uplne stejny i obracene; dve tretiny diskuzi o tchynich by tu neexistovaly, kdyby se zakladatelky poradne podivaly, kdeze je ten problem :mrgreen:

On je problém taky v tom, že mezi námi jsou i introverti, kteří prostě nějakej pravidelnej kontakt nevyhledavaj a snasej špatně a když pak máš tchyni organizátorku s trošku manipulativnima sklonama, tak pro tu snachu je to fakt těžký, ja fakt trpim :nevim: spoustu věcí prostě nedávám, ale musím s ní trávit víkendy, musim s ni čas od času na výlet, musela jsem ji strpet na dovolený.. Víš, s ženskou, která se přizpůsobí tobě, respektive tvy rodině, dokážeš vyjít líp.. Ale když jedeš na první pořádnou dovolenou s detma a máš tam tchyni, která ma potřebu organizovat čas, tak to je prostě peklo. Ještě když se sama pozve a říct ne je blby :roll: vlastně tohle je asi jediná věc, kvůli který se s chlapem pohadame. On to na jednu stranu chápe, taky je introvert a taky ho to nebaví.. Ale je to jeho máma, která to s nim prostě umí. A ona je vlastně ten chudák.

• Citovat
  • Upravit
21537
20.9.23 09:16
@Anna766 píše:
Ale beze srandy, tohle je fakt. To je pro synky omluv, nevolají, nemají čas, a vůbec oni na to nejsou, ale špatná je snacha že sakra nezvedne ten telefon a neozve se. Chápete to někdo?

Tchyne je proste nadrizena, ktere je treba lezt do zadku. Synek je chovny, snacha tazny.
Ja to chapu zcela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80258
20.9.23 13:42

Takže zase diskuze na téma ubohé snachy, bestie tchyně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
22.9.23 22:03

@Capretta
@inkakřivák
Ten problém je v lidech a jejich vlastnostech, to že je to zrovna tchýně/snacha, je „jen“ dodatek - akorát ženské jsou holt rivalky a drbny, tak drbou, v současnosti na soc. sítích, dřív třeba osobně, když se potkaly v krámě nebo na dětském hřišti. Prostě nemusí se tady řešit např. Tchýně (snacha) je generál/nerespektuje/vynucuje si hlídání/nechce hlídat/organizuje nás apod, ale třeba to lidé mohou pojmenovat jinak, např. Vadí mi generál/nerespektující člověk atd…akorát v té rodině to holt víc vadí, tam člověk obyčejně jen tak neuteče a tak se ta negativa a negativní chování druheho jedince na toho prvního valí a valí. Řekla bych, že celkově je většina tchýní a snach v pohodě, ten zbytek jsou prostě povahově „vadní“ jedinci, kteří jsou zrovna tchýní/snachou/bratrem/sestrou/rodičem/švagrem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80258
22.9.23 22:16

@Helen001 Co jsem četla, tak podle průzkumu vychází spolu cca 70% snach a tchyní. Tak se snažím tomu průzkumu věřit. To jen zde na emiminu to vypadá takto šíleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
22.9.23 22:52
@Helen001 píše:
@Capretta
@inkakřivák
Ten problém je v lidech a jejich vlastnostech, to že je to zrovna tchýně/snacha, je „jen“ dodatek - akorát ženské jsou holt rivalky a drbny, tak drbou, v současnosti na soc. sítích, dřív třeba osobně, když se potkaly v krámě nebo na dětském hřišti. Prostě nemusí se tady řešit např. Tchýně (snacha) je generál/nerespektuje/vynucuje si hlídání/nechce hlídat/organizuje nás apod, ale třeba to lidé mohou pojmenovat jinak, např. Vadí mi generál/nerespektující člověk atd…akorát v té rodině to holt víc vadí, tam člověk obyčejně jen tak neuteče a tak se ta negativa a negativní chování druheho jedince na toho prvního valí a valí. Řekla bych, že celkově je většina tchýní a snach v pohodě, ten zbytek jsou prostě povahově „vadní“ jedinci, kteří jsou zrovna tchýní/snachou/bratrem/sestrou/rodičem/švagrem apod.

Jo, taky mám v práci kolegyni, která mi svou povahou vadí. V podstatě je fajn, je s ni sranda, da se s ní bavit, ale je to přesně ten generál a občas ji taky nedávám a strašně mi leze na nervy jak vlastně neví co chce, jednou je to dobre takhle, zítra zas opačně protože se ji to tak zrovna hodí :lol: ale je to jen kolegyně, nemusím s ní vycházet, nemusim se s ni kamarádit po praci, nemusim s ni trávit svůj volnej cas.. Ale s tchyni jo a proto to člověku, jak píšeš, vadí tak nějak víc.. Uz ti nekecá jen do toho, co děláš třeba v práci, jak to máš udělat líp, ale uz ti mluví třeba do toho, jak máš vychovávat děti, jako bys to nedělala jak nejlíp umíš, mluví ti třeba do domácnosti, organizuje tvůj volnej čas a není tak jednoduchý to hodit za hlavu jako když vylezes z práce a všechno co se tam dělo necháš v ty práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
23.9.23 06:26

@inkakřivák jj, tady většina píše právě ty problémy a aby lidi poradili nebo vyslechli, chápu, že od toho tento web je, a už moc nepíší o pozitivech. Zažila jsem jen 1 diskuzi, kde paní chtěla právě ta pozitiva (tak pak to vypadalo, že 99,9% lidí má šílenou tchýni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
23.9.23 06:33

@a12 no přesně a kolegyni navíc můžeš i říct, ať se třeba věnuje své práci a nepřesahuje kompetence (od toho je třeba šéf, aby vedl tým nebo rozhodoval), ale u příbuzných už se člověk tak nějak snaží to zaobali a pokud jsou chápaví, tak toho nechají a pak právě pokud nejsou chapaví, tak si jedou svoje a to druhým vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 06:53
@Helen001 píše:
@inkakřivák jj, tady většina píše právě ty problémy a aby lidi poradili nebo vyslechli, chápu, že od toho tento web je, a už moc nepíší o pozitivech. Zažila jsem jen 1 diskuzi, kde paní chtěla právě ta pozitiva (tak pak to vypadalo, že 99,9% lidí má šílenou tchýni).

Hlavně diskuse, kde je 20 příspěvků blahoslavících tchyně, by byla nuda a diskuse by brzy umřela. My chceme drama! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
23.9.23 06:58
@broskvová zmrzlina píše:
Hlavně diskuse, kde je 20 příspěvků blahoslavících tchyně, by byla nuda a diskuse by brzy umřela. My chceme drama! :P
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová