Přijdu si doma nedoceněná

Anonymní
20.9.23 16:05

Přijdu si doma nedoceněná

Ahoj, pro nekoho možná malicherné téma, ale já byla vždy černou ovcí rodiny. Tak to možná víc hrotím. Já jsem studovala na elektrotechnické fakultě a nyní pracuji jako inženýr/projektant elektrické konstrukce do nových vlaků (ve zkratce vymýšlím a navrhuji koncept zapojení a fungování el. obvodů ve vlaku), má sestra teď nastupuje na VŠCHT a všichni jsou doma zbláznění, jak je to těžká škola a jak je ona skvělá a dobrá a bedna. Zatímco u mě jen “no, tak si elektrikář, my tomu nerozumíme”. Trochu mě to mrzí, zkoušela jsem i nenásilně vysvětlit, co vlastně dělám, ale nikoho to nezajímá. Nevím, která škola je těžší, vím jen, že u nás v oboru je žen, že bych je napočítala sotva na jedné ruce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69005
20.9.23 16:14

To nemusí být školou… Já taky vystudovala o dost náročnější školu než sourozenec. Ale u mě se to tak nějak čekalo, já byla vzdycky ta chytrá, co se dobře učila, jsem se tak asi už narodila, takže to pro mě bylo mnohem jednodušší. Zatímco sourozenec byl tak trochu flink a prusvihar, u kterého byl dost vydařený zázrak, že tu školu nakonec dodělal, tudíž byl hoden mnohem většího obdivu a oslav.
Ve výsledku je to úplně jedno a v životě už na tom moc nesejde. Být samozřejmě chápu, že upřednostňování jednoho ze sourozenců je nepříjemné a bohužel dost časté, tak si tím nehodlám nechat otrávit život. Se sourozencem vycházím na pohodu a kdykoliv máma spustí o jeho uzasnosti, holt si myslím svoje. Já jsem sama se sebou spokojená, co chtít víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.9.23 16:16

:potlesk: :potlesk: :potlesk: fakt :potlesk: :potlesk:. Já 9becne z techniky nenašroubuju ani žárovku. A o technice nevim už vůbec nic. Čili za mě jsi fakt bedna co si poradí s rozbitým vysavačem :* :* tvou práci by třeba tvá sestra nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
20.9.23 16:18

Jestli ti to alespoň trochu pomůže, tak já před tebou smekám, protože elektrotechnika je jedna z nejtěžších škol a jsi setsakra dobrá, že jsi ji dala a pracuješ v oboru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.9.23 16:19

Buď na sebe pyšná ses dobra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.23 16:20

Holky děkuju. Mě to baví :lol: Ale ona chemicko-technologická, kam jde ségra je asi taky sakra těžká, jen doma to vidí pouze z jedné strany …

• Citovat
  • Upravit
17959
20.9.23 16:24

Na FELu mám teď syna a dře jak blázen a to není blbej. Obdiv. Vážím si každého, kdo je zapálený do svého oboru a poctivě se mu věnuje.
Ale spíš si to srovnej uvnitř - jak moc pro tebe znamená ocenění druhých. Já jsem „jenom úča“ a nohu za krk si nedám, že jiní mají víc společensky ceněnou práci nebo kdovíco. Dělám svou práci ráda a vidím v ní smysl - to je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
20.9.23 16:27
@Anonymní píše:
Ahoj, pro nekoho možná malicherné téma, ale já byla vždy černou ovcí rodiny. Tak to možná víc hrotím. Já jsem studovala na elektrotechnické fakultě a nyní pracuji jako inženýr/projektant elektrické konstrukce do nových vlaků (ve zkratce vymýšlím a navrhuji koncept zapojení a fungování el. obvodů ve vlaku), má sestra teď nastupuje na VŠCHT a všichni jsou doma zbláznění, jak je to těžká škola a jak je ona skvělá a dobrá a bedna. Zatímco u mě jen “no, tak si elektrikář, my tomu nerozumíme”. Trochu mě to mrzí, zkoušela jsem i nenásilně vysvětlit, co vlastně dělám, ale nikoho to nezajímá. Nevím, která škola je těžší, vím jen, že u nás v oboru je žen, že bych je napočítala sotva na jedné ruce.

Tak si vytvoř modlící svatostánek. Dej si na oltář svou fotku a vzývej svou Bohyni.. pls přidej tam jeste mou fotku.. protože jsem ta ktera řídí Kosmír :nevim:.. Co si neuděláš nemas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
20.9.23 16:29

Tohle není problém školy, tam je nějaký problém asi dávno z minulosti. FEL ČVUT bude dost podobně náročné studium jako VŠCHT. I laikovi musí být jasné, že v obou případech můžou být na dcery pyšní. My jsme s bráchou oba celkem úspěšní, brácha ale na rozdíl ode mě je opravdu enormně nadaný. Shodou náhod zrovna na oné VŠCHT už je profesorem - jako že fakt Prof., i když je mladý, má patenty, přednáší po celém světě. Já jsem celkem vysoko profesně (tedy před rodičákem a před vyhořením :mrgreen: ), výš než je běžné, ale jemu nesahám ani po kotníky. A víš co? To si uvědomuji sama od sebe. Ani on, ani rodiče by mi nikdy nic takového nenaznačili. Samozřejmě jeho úspěchy chválí, ale to ty moje taky. Vždycky našli nějakou rovnováhu mezi námi dvěma. V tom je zakopaný pes. Někde byla nebo je dodnes nějaká nerovnováha mezi vámi, proto se cítíš nedoceněná. Rodiče asi nepřistupovali k vám stejně ani v dětství ne? Každopádně jsi dobrá, moc žen v tomto oboru není a je sakra těžký :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
20.9.23 16:34

Oni vás postavili do pozice oběti a vy jste ji přijala. Vystupte z této hry, vystupte z pozice oběti, nehrajte tu hru s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
546
20.9.23 16:38

Na rozdíl od ostatních vím co tvůj obor obnáší a můžu ti říct, že naši Ing a projektanti jsou fakt borci a až do posledního se jedná pouze o chlapi. Já nejsem vzdělaná v tomto směru, ale nakonec jsem už hodně let zaměstnaná jako technik ve výrobě DPS, ať už osazování SMD či THT. A je mi líto, že jsem toto nevystudovala, práce mě baví, přijde mi zajímavá a užitečná. Ať už tvá VŠ či sestry, obě jste zvolili dost náročné školy a je škoda, že tvou neumí docenit jen proto, že tomu sami nerozumí a představí si pod tím jen natažení kabelů k zásuvce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
20.9.23 17:20
@Anonymní píše:
Holky děkuju. Mě to baví :lol: Ale ona chemicko-technologická, kam jde ségra je asi taky sakra těžká, jen doma to vidí pouze z jedné strany …

Ale to přece není soutěž, kdo je lepší nebo chytřejší :nevim: jste evidentně obě chytré tak to neřeš :roll: ty rodiče si fakt občas nevidí do huby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
20.9.23 17:23
@Anonymní píše:
Ahoj, pro nekoho možná malicherné téma, ale já byla vždy černou ovcí rodiny. Tak to možná víc hrotím. Já jsem studovala na elektrotechnické fakultě a nyní pracuji jako inženýr/projektant elektrické konstrukce do nových vlaků (ve zkratce vymýšlím a navrhuji koncept zapojení a fungování el. obvodů ve vlaku), má sestra teď nastupuje na VŠCHT a všichni jsou doma zbláznění, jak je to těžká škola a jak je ona skvělá a dobrá a bedna. Zatímco u mě jen “no, tak si elektrikář, my tomu nerozumíme”. Trochu mě to mrzí, zkoušela jsem i nenásilně vysvětlit, co vlastně dělám, ale nikoho to nezajímá. Nevím, která škola je těžší, vím jen, že u nás v oboru je žen, že bych je napočítala sotva na jedné ruce.

Kasli na ne. A ty se na to taky nesoustreďuj. Zij si svoje. Jste rodina co drbe a neustale hodnoti okoli.
Nesnášim to. Nahoď reci o pocasi a dovolene a nebo jdi pryc.

• Citovat
  • Upravit
188
20.9.23 17:39

Jsou to dve ruzne veci, mne treba doma ocenuji, ale co jsem presne studovala nebo delam, nemaji tuseni, ja jim to ani necpu, ani nevysvetluju, neptaji se. Oni ani nerozlisuji mezi fakultou a univerzitou :)) Ale u vas asi bude tech rozdilu pristupu k detem vice, tak chapu, ze to zamrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.9.23 17:44

Nikde není psáno, že na té škole vydrží. Třeba uteče jinam. Nemusí jin to jít. Může zběhnout po škole k podřadnější práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová