Stěhování a vítání občánků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2891
1.5.11 17:42

Stěhování a vítání občánků

Ahojky, v kolika měsících se chodí na vítání občánků? Budeme se totiž nejspíš stěhovat a tak by mě zajímalo, zda pak vítání proběhne už v novém městě, respektive v našem případě spíš vesnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
1.5.11 17:43

To je různý…jak který město… :nevim:

U nás to dělají, že si zvou děti za celý půlrok zpětně…takž někomu je 7 měsíců a někomu 2 měsíce…

zeptej se v novém městě na úřadě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.5.11 18:54

Podle trvalého bydliště v době narození.
My jsme ten případ, dcera byla vítána v místě, kde měla trvalé bydliště v době narození, i když od narození fyzicky bydlela jinde. Když bylo vítání - bylo jí 8 měsíců, měli jsme TP už změněný tam kde od narození fyzicky bydlela. Ale ve městě by jí nepřivítali a hlavně nedali dárek jako všem novým občánkům a v původním TP ji přivítali plnohodnotně, přestože věděli, že máme TP už změněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
1.5.11 19:27
Jana206 píše:
Podle trvalého bydliště v době narození.
My jsme ten případ, dcera byla vítána v místě, kde měla trvalé bydliště v době narození, i když od narození fyzicky bydlela jinde. Když bylo vítání - bylo jí 8 měsíců, měli jsme TP už změněný tam kde od narození fyzicky bydlela. Ale ve městě by jí nepřivítali a hlavně nedali dárek jako všem novým občánkům a v původním TP ji přivítali plnohodnotně, přestože věděli, že máme TP už změněný.

Podobně jsme to měli i my, ale v místě původního bydliště mi syna odmítli „přivítat“, protože to je pouze pro občánky aktuálně tam bydlící… A to jsem ani nechtěla dárky, chtěla jsem alespoň ten „obřad“ přivítání … :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
1.5.11 21:13

To záleží - druhou dceru uvítali v 7 měsících v místě starého bydliště, cca dva měsíce nato jsme se přestěhovali a po dalších dvou měsících nám přišla pozvánka na vítání v novém bydlišti (malé byl přesně rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová