Stěhování do USA za přítelem

Anonymní
1.3.24 20:40

Stěhování do USA za přítelem

Ahoj, můj přítel je američan a momentálně jsem v USA na půl roku na B2 vizum. Po návratu plánuji v ČR zůstat dva měsíce a poté se vrátit do USA, kde bych chtěla žít. Chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo podobnou zkušenost a je možné získat zelenou kartu i přesto, že se s přítelem zatím nehodláme vzít? Jestli jen jako přítelkyně američana budu mít vůbec šanci zelenou kartu dostat, nebo je případně jiný způsob, jak se sem dostat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5598
1.3.24 22:12

Do USA je to těžké. GC jedině skrz svatbu, jako přítelkyně nemáš nárok na nic. A když na imigračním řekneš že letíš za přítelem, tak tě rovnou otočí. To otočení na imigračním budeš riskovat i po návratu do USA po 2 měsících v ČR, připrav se na otázky ohledně toho proč tam během tak krátké doby letíš znova a prokazování prostředků a plánů na pobyt, aby se ujistili že nehodláš nelegálně pracovat.
Jediná legální cesta která mě napadá jak by to šlo, jsou studentská víza F1. Musela bys ale studovat (není to levné, ani na Community College) a legálně bys nesměla pracovat.
Svatba je vaše nejrychlejší řešení problému, přítel ale musí mít dostatečný příjem na to, aby tě mohl sponzorovat, a to jak na GC, tak na F1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.24 22:21

Byla jsem v podobne situaci a zelena karta bez svatby je skoro opravdu bez sance. Nakonec jsme riskli tu svatbu a klape nam to :D

• Citovat
  • Upravit
34322
2.3.24 01:37

Pokud musis odjet po 6 mesicich, je lepsi udelat si vylet nekde pobliz (treba Jizni Amerika, Bahamy) nez se vracet do CR, navrat je v pohode.
Pokud bys potrebovala nejakou vymluvu, co tam budes delat, tak fajn jsou ruzne cirkevni aktivity, ale musis si to nastudovat. Cirkve delaji treba j kurzy jazyka zdarma apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.3.24 10:55
@Anonymní píše:
Ahoj, můj přítel je američan a momentálně jsem v USA na půl roku na B2 vizum. Po návratu plánuji v ČR zůstat dva měsíce a poté se vrátit do USA, kde bych chtěla žít. Chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo podobnou zkušenost a je možné získat zelenou kartu i přesto, že se s přítelem zatím nehodláme vzít? Jestli jen jako přítelkyně američana budu mít vůbec šanci zelenou kartu dostat, nebo je případně jiný způsob, jak se sem dostat?

Hlavně mysli na to, že až mu porodíš malé Američánky, tak bez jeho svolení se domů s dětmi nepodíváš a pokud se nedejbože rozejdete, budeš ta poslední, koho se budou ptát na názor. Bude tě mít v hrsti přes děti. Tohle bych fakt nechtěla. Ale chápu, růžové brýle a život v Americe, to je prostě nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14424
2.3.24 12:07

Moja susedka vyhrala zelenú kartu, po mnohých W&T, prieťahoch atď sa na ňu usmialo šťastie. Viem, že tento spôsob je nepravdepodobný :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
3.3.24 14:55

@smile_xxx to je trochu divné, ne? Žádná země nemůže bránit rodinnému soužití..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová