Stěhování od přítele - neshody o majetku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.7.13 11:12

Stěhování od přítele

Zdravím všechny přítomné. Prosila bych o radu, co mám dělat v případě, když se stěhuji od přítele ze společné domácnosti, kde ale nemám trvalý pobyt. Hrozí mi tím, že mi nedovolí si odstěhovat své věci, které jsem si za 8 let společného žití sama koupila. Prý že si nepomůžu ani policajtama, tak už si nevím rady co mám dělat. Bohužel papíry o zakoupení mám pouze na 2 věci. Zbytek jsem již vyhodila, když skončila záruka. Můžete mi někdo poradit? Nevím, kam se obrátit a jsem z toho zoufalá. Předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9754
2.7.13 11:14

@Koriťáková Odstehovat se, kdyz bude pritel v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
2.7.13 11:16

Přesně, když bude přítel v práci. Pak on těžko bude dokazovat, že je to jeho :)

• Citovat
  • Upravit
Jemys
2.7.13 11:16

A to se rozcházíte tak ve zlém, že není možný se s ním dohodnout?? :roll:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
2.7.13 11:18

Můj ex se odstěhoval, když jsem byla v práci, nenechal mi tam ani deku na spaní a pak všude rozhlašoval, jak jsem ho okradla při stěhování :mrgreen: :mrgreen: Si nepomůžeš. Vem kramle, když nebude doma.

• Citovat
  • Upravit
katka379
2.7.13 11:20

Ahojky, bu´d stěhovat, až bude v práci, jak již zaznělo, nebo si na stěhování přizvat nějaké festovní kamarády :mrgreen:. On snad od těch věcí doklady má?? Nemá…takže si policajtama taky nepomůže ;)

• Citovat
  • Upravit
2.7.13 11:20

To není tak jednoduché se odstěhovat, když nebude doma, protože bydlíme u jeho rodičů v RD. Tudíž jeho matka ho bude hned informovat. V dobrém se rozejít nejde, protože odcházím i s jeho dcerou a to nemůže překousnout, proto mi dělá naschvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.7.13 11:21

Tak ty festovní kamarády jako svědky.

• Citovat
  • Upravit
9754
2.7.13 11:22
@Koriťáková píše:
To není tak jednoduché se odstěhovat, když nebude doma, protože bydlíme u jeho rodičů v RD. Tudíž jeho matka ho bude hned informovat. V dobrém se rozejít nejde, protože odcházím i s jeho dcerou a to nemůže překousnout, proto mi dělá naschvály.

A to ma tak super praci, ze muze kdykoliv odejit z prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
2.7.13 11:23

Tusim, ze dle zakona, pokud jste byli spolu v jedne domacnosti vice nez tri roky, tak mate spolecny majetek. Tudiz by se mel delit 50%-50%. Takze pockat az pujde do prace a zacit stehovat.. Pokud by doslo na soud, tak doufam, ze jsi platila kartou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
2.7.13 11:23

Jedinne mozne, jak uz bylo psano-kdyz nebude doma.
Pokud nemas jistotu, ze ho treba sousedi nezmobilizuji, vem si k tomu tátu, nebo 2-3 nařachaný kamarady, aby mu kdyztak vysvetlili ze ty veci jsou vázne tvoje.
Na hrubej pytel hrubá záplata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
2.7.13 11:26

@Koriťáková No když tam prostě naklušeš s nějakým známým a začneš se stěhovat, tak on udělá co? Lehne si před auto? Zavolá policajty? Nebo jak ti bude bránit? :think:

• Citovat
  • Upravit
2.7.13 11:28

Bohužel dělá sám na sebe tudíž si může odejít kdy chce a rodiče mi nepomůžou, protože ani jeden už nežije a všechny sourozence mám na Moravě a já jsem v Čechách. Takže jsem na všechno sama. Ani ti kamarádi by mi moc nepomohli on je do baráku prostě nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.7.13 11:29
@kar-maa píše:
A to ma tak super praci, ze muze kdykoliv odejit z prace?

Neznám nikoho, kdo by v naléhavé situaci odejít nemohl. Já měla debilní práci, debilní vedení a když přijel brácha přivézt mi cédéčka, dovolili mi jít si pro to. V posledním zaměstnání jsem se stěhovala během pracovní doby na služební odchod. Když řekneš, že ti volal soused, že musíš okamžitě na otočku domů, tak tě nepustí?

• Citovat
  • Upravit
72725
2.7.13 11:30
@Koriťáková píše:

vem si sebou partu chlapů, dodávku, naklusejte a využijte moment překvapení.. tchýně ho informovat může, ale nepředpokládám, že by třeba do půl hodiny naklusal.. když chce zlo, má ho mít, ne? přeju pevné nervy, když to čtu, otevírá se mi kudla v kapse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný