Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My se stěhovali před rokem (máme dva JRT tehdy 3 a 4 roky), žádnou změnu jsem nezaregistrovala.Ale máme to naopak, z paneláku do domu.
Vůbec bych se nedivila, kdyby z toho bytu dělal kůlničku na dříví.
@Ivana 85 tak zalezi na jeho povaze. Moje tchyne se stehovala se psem z vesnicke chalupy do panelaku a pes to vzal uplne v pohode.
@Ivana 85 Jo a jeste jedna nase pribuzna to same. Tomu psovi bylo uz snad dvanact let dokonce a zvyknul si na byt v pohode.
Já bych řekla, že pejskovi je jedno kde bude, ale hlavně že bude mít u sebe své nejbližší
@Ivana 85 A je zvyklý být doma sám? Nebo je v boudě a jen venku?
Záleží hodně na povaze psa, ale časem si zvykne každý. My se stěhovali s pejskama už tak 4× a vždy bylo vše oukej. První dny nechápali kde to vůbec jsou a museli se pár dní rozkoukat
ale pak bylo vše v pohodě.
@lasička1 neni zvykla sama doma.Kdyz nejsme doma tak je na zahrade.Domu chodi uplne minimalne.Ze zacatku ji nebudem nechavat samotnou doma dlouho, planujem ze tak tyden bude jeden z nas porad s ni doma a pak zacnem treba na 10 minut odchazet a postupne to prodluzovat.Ale tak do 14 dni bud muset oba odchazet do prace a bude tam cca od 7:30-14 sama.Tak jestli je to realny. Jinak povahove je celkem klidas, kdyz po ni chcem at beha a hejbe se tak ji to za chvilku otravuje a zaleze radsi do boudy ![]()
Ja se se psy stehovala 4×
vyrostli v dome se zahradou, sli jsme do bytu, ze kteryho jsme museli jinam prave kvuli jejich stekani. Nebyli zvykli byt pres den zavreni doma
papirove zdi a sousedi to nedavali, kdyz jsem jeste chodila na nocni..
v dalsim byte zadni sousedi, v dalsim tolerantni a ted jsme zase v domecku se zahradou ![]()
U nas byl problem to stekani, coz by se dalo vyresit protistekacima obojkama. U Vas muze byt mozna problem ta velikost, aby to doma nezmasakroval.. ![]()
@lucielorenc píše:
Já bych řekla, že pejskovi je jedno kde bude, ale hlavně že bude mít u sebe své nejbližší
Taky si myslím. Minimálně za zkoušku to stojí a uvidíš. Pokud bude mít dostatek pohybu a nemá jiný poruchy chování, nebála bych se toho. Můj pes je taky občas na pár dní u našich na baráku, někdy i týden a po návratu do malýho panelakovyho bytu nejsou žádný problémy, mimoto že spí jak zabita, protože na baráku celej den lítá na zahradě. Vím že je to nesrovnatelný, můj pes je v bytě zvyklej odmala, ale nebála bych se toho. Zvykne si. Navíc starší psi už bývají klidnější.
Když jsem se se zlatým retrívrem přestěhovala na krátký čas z obr bytu do garsonky, tak přestože byl kliďas, rozkousal celý gauč a celou sbírku mých dřevěných koček
přestože dřív nikdy nic nezničil! chtělo to čas, musela jsem mu vyčlenit chodbu a další dveře zavírat.. ještě hůř ale nesl jednu dobu kotec.. nejlíp mu nakonec bylo samozřejmě na zahradě a na noc doma s náma.. nejde to generálně říct, každý pes je jiný a nejde to ani podle plemena, ale připravte se ze začátku na potíže a buďte s ním co nejvíc… stěhování do menšího pro něj bude samozřejmě stres.
Kolegyne se takhle stehovala z domku do bytu. Fena byla cely zivot venku na zahrade.
Bohuzel jim v byte hrozne steka na cokoliv, co se hne na chodbe ci ulici, ve dne, v noci… Maji s tim dost potize, takze bych se bala tohohle no..
@Ivana 85 Tak už nyní jí zkoušejte na to, že bude doma. Musí se naučit, že bude azvřená, bez prostoru, na který je zvyklá. A potom hodně procházky, aby měla pohyb.
Podle popisu je zakladatelky fenka starší klidná nehyperaktivni dáma. Tam bych se stěhování do bytu tolik nebála. Pokud budete řádně venčit, možná dokonce uvítá, že je s vámi v bližším kontaktu doma.
@lasička1 dekuju za rady, to jsem prave taky rikala ze ji asi koupime novej pelech, dame ho domu a at si na nej zacne zvykat. Stehovat se mame az cca za mesic, tak snad se to do te doby nauci.