Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jdu si sem pro praktické rady - budeme se stěhovat. Plánovali jsme stěhování do domu s velkou zahradou, na vesnici v klidu a v pohodě někdy na podzim. Ukázalo se, že dům stojí v záplavové oblasti, takže z toho sešlo. Nakonec se budeme stěhovat do centra města do bytu 3+1, který má velké úložné prostory. Na stěhování (a vyřizování všech dokladů) mám od včera šest týdnů, přičemž na nový byt ještě nemáme podepsanou smlouvu
natož vyřízenou hypotéku. Takže mám hrůzu z toho, jak to bude probíhat. A hlavně jak mám zabalit dům 180m2 se dvěma dětmi za zády??? Máte nějaké praktické rady, jak se co nejrychleji zabalit? Díky všem.
Napadá mě jedině poslat děti na týden k babičce, manžel dovolenou a od rána do večera balit a balit a balit
Toto bych fakt zažít nechtěla. Stěhovala jsem se vždy do většího a neustále nám přibývaly věci, takže do menšího zpět bychom se nikdy už znova nevešli..
Poslat děti na týden pryč, jestli je to možné. já balila sice jen 100 m2, ale zase do bytu, který tolik úložných prostorů nemá.. byla to divočina. Nejdřív poshánět horu krabic, ty pak popsat a skládat. Nábytek šel jako poslední, stěhovala jsem jen svým malým autem /seat ibiza/, měla jsem komplet hotovo za týden vč zabydlení.. A najezdila jsem asi 2000 km, možná i víc - původní bydliště 30 km daleko.. kdyby se mnou byl mladej, tak bych to nezvládla
jinak spousta věcí šla pryč - člověk zjistí, že jsou to blbiny, bez kterých se obejde..
Jediná rada je třídit a vyhazovat… balit dopředu to, co aktuálně není třeba, zimní věci atd… já to vozila k rodičům, spoustu věcí do jejich garáže… stěhovali jsme se před stavbou domu z 90m bytu do 35m - byl to horor… a pak ještě větší to z toho pidibytu pobalit při stěhování do domu… v bytě bylo vše neskutečně srovnané - nevěřila jsem, co krámu jsme tam měli!!! Takže třídit a třídit… postupně… já si s dvojčaty každý den přinesla krabici z obchodu, zabalila, popsala, šoupla do pidipředsíně - pak odvezla, odnesla… 6 týdnů je dost času ![]()
@Ivee Těžké a křehké věci do krabic a hned velkým fixem zkratkovitě popisovat (třeba: kuchyně nádobí, obývák-knihy atd). Na oblečení a jiné měkoše pořídit velké pevné odpadkové pytle a nepárat se s tím. Drobnosti typu propisky a spol taky do pytle (prostě obsah šuplíku vezmeš a vysypeš). Tímto způsobem se dá zabalit docela rychle a pak si to vytřídíš až na místě postupně, až budeš vědět, co se ti kam odí, nehodí, co už v novém bytě nevyužiješ atd. Třeba knihy můžou nějakou dobu zůstat v krabici a tak. Hlavní je se z toho nezbláznit ![]()
Holky, děkuju všem za rady - bude to prostě akce kulový blesk! Nejhorší smrt je asi z vyplašení a to mi aktuálně hrozí
Začala jsem včera třídit věci, tak se budu snažit se co nejvíce „krámů“ zbavit, zbytek prostě naházím do Ikea tašek a bude. ![]()
@Ivee To mi přijde rozumné. Hlavně se tím pokus nestresovat. Když nevyházíš půlku věcí teď, vyházíš je později (až po dvou letech zjistíš, že jsi krabici s názvem šuplík bla bla dosud neotevřela
)
Sehnat hromadu krabic, velké odpadkové pytle. Měla jsem možnost zapůjčení skládacích plastových přepravek. Co bylo v krabicích jsem popsala. Oblečení šlo do pytlů. Otevřela jsem skříň a už to letělo do pytle (samozřejmě neaktuální oblečení). Měli jsme schované velké množství originálních krabic od spotřebičů, tak se to hodilo (TV, PC, mikrovlnka apod.). Postupně stěhovat.
Nevyhazovala jsem letáky typu kaufland apod. - hodily se na zabalení skleněných věcí.
Ještě než jsme měli klíče od nového bytu, tak jsme nějaké věci přestěhovali k mé mamce. Byly to věci, které nejsou hned potřeba. Pak už se vše vozilo do bytu.
Balila jsem vše sama těhotná s dvouletým dítětem. Muž byl v práci. Stěhovali jsme se 250 km daleko. Dalo se to. Nevěřila jsem, kolik věcí máme.
Spoustu věcí jsem vyházela a to jsme se stěhovali do většího. Šlo o to, abychom to zvládli s co nejmenším počtem cest.
Kromě toho, co už zaznělo, doporučuju každému členovi pak sbalit zavazadlo „na dovolenou“ (prostě pyžamo, ručník, bačkory, oblečky na týden, věci na mytí, ramínko), abys měla pak na týden věci na běžné fungování. Jestli se nestěhuješ do úplně uklizeného, tak si nachystej technickou krabici či tašku - hadry, jar, čističe, rukavice. A tašku, kde je kafe, cukr, čaj, konev, pár hrnků, lžiček na první den. Blok na jakékoliv poznámky, tužky, propisky, když si budeš chtít něco poznamenat.
První jsme balili, co se nepotřebuje, tj. věci na V8noce, zimní oděvy. Někdy je dobré balíky, krabice, tašky označovat třeba barevnýma izolepama a pak označit stejně dveře místnosti, kam to v novém bytě patří. Takže každé červené zavazadlo skončí v kuchyni a každé zelené v obýváku.
Vedle nás byla zelenina a majitelé nám schovávali banánové krabice, jsou pevné.
Příspěvek upraven 24.08.16 v 09:49
Stehovala jsem se 3× sice ne z domu do bytu, ale z bytu do bytu a docela jsem koukala co mam za kramy. Pri kazdem stehovani neco letelo. Delam to i ted- obcas vyhodim veci ze skrini a prebytcne leti pryc.
Timto se nejlepe zbavis veci, ktere by jsi normalne nevyhodila, Preju hodne stesti a hlavne si z toho nelam hlavu. Uvidis, ze bude nakonec vse v pohode.
Holky všem děkuju za rady - včera jsem sehnala první krabice a tašky, manžel dnes odlétá do neděle pracovně pryč, takže začnu balit první krabice. Termín se totiž zkrátil na tři týdny ![]()
Edit: jinak s vyhazováním věcí problém nemám, to dělám vcelku pravidelně
O to bude vše jednodušší ![]()
Jééé, s Tavočerem jsem se stěhovala 2×. Pán, když viděl mou knihovnu, tak říkal, že od dob, co je stěhovákem, nemá rád knihy
.
Příspěvek upraven 24.08.16 v 09:50
Taky jsme stěhovali z domu do bytu a musím přiznat že to byl teda zážitek…zbavte se věcí které opravdu nepotřebujete a ke kterém se nevážou žádné emoce nebo vzpomínky, protože jak tak chápu, dům je větší než byt, nebo? Jinak, stěhovali jsme http://stehovani-profigroup.cz - rychle, za dobré peníze a velice slušní lidé se kterými se dá domluvit.
Dobrý den všem, chci se vás zeptat jestli je lepší se stěhovat před porodem nebo až po porodu jsem v 6 měsíci těhotenství a nevíme s přítelem jestli je lepší se stěhovat před nebo až po porodu děkuju všem za odpovědi
@Týnka2506
Rozhodně před porodem, po porodu si to nedovedu představit, s miminem.
Takhle přivezete dítě už do nového.
Tady vůbec není o čem přemýšlet.