Stehy a zavinování dělohy

447
22.1.12 14:40

stehy a zavinování dělohy

Ahoj maminky,chci se zeptat,za jak dlouho se vám stáhla děloha?Pořád mě to bolí.A taky stehy?Je možné zlepšení v blízké době? :mrgreen: Nemůžu se ani posadit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
731
22.1.12 14:53

Ja rodila pred 3 tejdnama a mam to asi takhle.

Deloha se zavinuje jeste furt a pocitam ze jeste chvili bude, diky bohu to boli jen malinko a jen obcas. Stehy-nesedla sem si dobrejch 14 ni, normalne sedim asi od stredy, a vypadali mi v utery. Ale teda jeste furt to trosku boli,ale taky sem myslela ze uz si nikdy nesednu. Mela sem 4 stehy, malej mel 4350 takze sem jeste dopadla dobre, ale krome siti sem tam dole byla totalne cela napuchla a tejden sem chodila jak kdybych mela mezi nohama mic. Neboj, bude lip, ja sem taky myslela ze nikdy nebude konec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.1.12 15:00

Já byla teda po sekci, ale zavinování dělohy jsem necítila vůbec, takže nevím kdy se stáhla a nějak mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo bolet, zanedlouho mě čeká druhý porod a nevím jak dopadne, ale nástřihu se dost bojim, právě kvůli tomu, že to bude dlouho bolet, po sekci jsem byla za 5 dní naprosto fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
22.1.12 15:52

Zavinování trvá těch šest týdnů, nejvíc to bolelo při kojení. Šití jsem trošku cítila ještě rok po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
22.1.12 15:59

U prvniho porodu jsem si nesedla snad tyden, dalsi tyden jen na pul, dlouho to bylo dost neprijemne, ale zavinovani jsem vubec nepozorovala.

U druheho porodu to bylo naopak, prvni 3 dny jsem sedela, ale davala si pozor, proste to citit slo, ale po par dnech vse OK, uplne nesrovnatelne s prvnim nastrihem, za to zavinovani bylo prvni 2 dny u koja fakt dost neprijemne, citila jsem to celkem dost jeste nejmin tyden doma, pak se to pomalu lepsilo - o tom zavinovani se rika, ze je to po kazdem porodu o neco horsi nez u predchoziho. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5277
22.1.12 16:04

Já rodila 29.9. tj 3,5 měsíce a o jizvě ještě vím. Ne že by to bolelo, ale je to ještě živá vzpomínka :mrgreen:

Jinak mi to hojení trvalo zhruba 3 týdny, myslím. Já teda jizvu a stehy sprchovala po každým čůrání = chodila jsem do sprchy, páč to štípalo jako blázen. To dělá hodně, omývání vlažnou vodou a mýdlem pro intimní hygienu. Co nejčastěji to jde…jo a normální vložky jsem snad použila jen párkrát, nosila jsem ty porodnické ale ne samu ale tyhle: http://www.zbozi.cz/…batist-20ks/ jsou fakt super.

Ze začátku jsem ani nechodila na dlouhé procházky - jen pro chleba a domů :mrgreen: Bolelo mě to při delší chůzi :( Hlavně bych se vykašlala na sedání na kruh, já ho sice měla, ale ani jsem ho nenafoukla :mrgreen: V porodce radili, ať se to zatěžuje co to jde..je to fakt, že jak se ty rány zvyknou, líp se sedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.1.12 16:05

Ja sedet taky moc nemohla,ale doporucuju si koupit normalni detsky kruh a na tom sedet..je to fajn a nic me pak nebolelo :palec: .Kdyz mi ho sel manzel koupit a v krame se ptal, zda maji kruh, tak prodavacka hned " pro manzelku,je po porodu ze jo?" :lol: koukal na ni,myslel si,ze je to snad carodejnice, ze vi, na co to chce :mrgreen: Jinak jsem cetla,ze nez se da zena po porodu dokupy vevnitr trva to i rok..ale to 6tinedeli je opravdu zna, po nem je hned lip..ale nechce se to moc namahat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.1.12 16:06
Libza píše:
Já rodila 29.9. tj 3,5 měsíce a o jizvě ještě vím. Ne že by to bolelo, ale je to ještě živá vzpomínka :mrgreen:

Jinak mi to hojení trvalo zhruba 3 týdny, myslím. Já teda jizvu a stehy sprchovala po každým čůrání = chodila jsem do sprchy, páč to štípalo jako blázen. To dělá hodně, omývání vlažnou vodou a mýdlem pro intimní hygienu. Co nejčastěji to jde…jo a normální vložky jsem snad použila jen párkrát, nosila jsem ty porodnické ale ne samu ale tyhle: http://www.zbozi.cz/…batist-20ks/ jsou fakt super.

Ze začátku jsem ani nechodila na dlouhé procházky - jen pro chleba a domů :mrgreen: Bolelo mě to při delší chůzi :( Hlavně bych se vykašlala na sedání na kruh, já ho sice měla, ale ani jsem ho nenafoukla :mrgreen: V porodce radili, ať se to zatěžuje co to jde..je to fakt, že jak se ty rány zvyknou, líp se sedá :think:

No vidis a mne zase strasne pomohl a po 6tinedeli byl klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
22.1.12 16:06

Mně šili pouze nástřih a tak 8 dnů se mi sedělo hrozně, používala jsem plovací kruh a po těch 8 dnech už stačil jen měkký polštář tak do těch 14 dnů, ale to už to bylo mnohem mnohem lepší a tolik to nebolelo.
Dělohu jsem vůbec necítila a to kojím, ale jak mi skončil 5. týden, tak jsem dostala menstruaci :cert: , takže si myslím, že to už stažená byla až až. Asi je to individuální, ale může to trvat fakt těch 6 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
22.1.12 16:08
Hanka79 píše:
Libza píše:

Ze začátku jsem ani nechodila na dlouhé procházky - jen pro chleba a domů :mrgreen: Bolelo mě to při delší chůzi :( Hlavně bych se vykašlala na sedání na kruh, já ho sice měla, ale ani jsem ho nenafoukla :mrgreen: V porodce radili, ať se to zatěžuje co to jde..je to fakt, že jak se ty rány zvyknou, líp se sedá :think:
No vidis a mne zase strasne pomohl a po 6tinedeli byl klid ;)

No můžu říct, že jsem se někdy hodně přemáhala, že jsem ho nenafoukla :mrgreen: Hlavně cestování v autě bylo utrpení…ale bude to jistě co ženská, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.1.12 16:20

Jééé i už jsi porodila????? Ani nevím :mrgreen:

Já jsem byla po sekci, kojila jsem 14dní, zavinování mě bolelo šíleně, pak na KO po šestinedělí se zjistilo že se mi děloha nezavinula :cert: takže čípky a znova ta bolest.. :roll: OK jsem byla po těch 10týdnech zhruba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.1.12 17:18
Libza píše:
Hanka79 píše:
Libza píše:

No vidis a mne zase strasne pomohl a po 6tinedeli byl klid ;)
No můžu říct, že jsem se někdy hodně přemáhala, že jsem ho nenafoukla :mrgreen: Hlavně cestování v autě bylo utrpení…ale bude to jistě co ženská, to názor.

Jasny ;) kazda jsme jina, kazde vyhovuje neco jineho, chce to vyzkouset a pak se uvidi,ale ja jsem za to byla rada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
22.1.12 18:23
Monny píše:
Jééé i už jsi porodila????? Ani nevím :mrgreen:Já jsem byla po sekci, kojila jsem 14dní, zavinování mě bolelo šíleně, pak na KO po šestinedělí se zjistilo že se mi děloha nezavinula :cert: takže čípky a znova ta bolest.. :roll: OK jsem byla po těch 10týdnech zhruba..

Plánovala jsem to na velikonoce,ale neposlechla mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
22.1.12 18:25

Tak já sice rodila včera,takže to bolet bude,ale frajerka ač je maličká,natrhla mě hned na třech místech,ani mě nestačili nastříhnout :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.12 21:33

ahoj mě šily zevnitř i z venku a i když už je to 4 měsíce tak jak je jiné počasí tak to cítím. Nemohla jsem 3týdny pořadně chodit sedět nic děsně to bolelo ale zavinovani dělohy sem ani necítila :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí