Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,chci se zeptat,za jak dlouho se vám stáhla děloha?Pořád mě to bolí.A taky stehy?Je možné zlepšení v blízké době?
Nemůžu se ani posadit ![]()
Ja rodila pred 3 tejdnama a mam to asi takhle.
Deloha se zavinuje jeste furt a pocitam ze jeste chvili bude, diky bohu to boli jen malinko a jen obcas. Stehy-nesedla sem si dobrejch 14 ni, normalne sedim asi od stredy, a vypadali mi v utery. Ale teda jeste furt to trosku boli,ale taky sem myslela ze uz si nikdy nesednu. Mela sem 4 stehy, malej mel 4350 takze sem jeste dopadla dobre, ale krome siti sem tam dole byla totalne cela napuchla a tejden sem chodila jak kdybych mela mezi nohama mic. Neboj, bude lip, ja sem taky myslela ze nikdy nebude konec ![]()
Já byla teda po sekci, ale zavinování dělohy jsem necítila vůbec, takže nevím kdy se stáhla a nějak mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo bolet, zanedlouho mě čeká druhý porod a nevím jak dopadne, ale nástřihu se dost bojim, právě kvůli tomu, že to bude dlouho bolet, po sekci jsem byla za 5 dní naprosto fit.
Zavinování trvá těch šest týdnů, nejvíc to bolelo při kojení. Šití jsem trošku cítila ještě rok po porodu.
U prvniho porodu jsem si nesedla snad tyden, dalsi tyden jen na pul, dlouho to bylo dost neprijemne, ale zavinovani jsem vubec nepozorovala.
U druheho porodu to bylo naopak, prvni 3 dny jsem sedela, ale davala si pozor, proste to citit slo, ale po par dnech vse OK, uplne nesrovnatelne s prvnim nastrihem, za to zavinovani bylo prvni 2 dny u koja fakt dost neprijemne, citila jsem to celkem dost jeste nejmin tyden doma, pak se to pomalu lepsilo - o tom zavinovani se rika, ze je to po kazdem porodu o neco horsi nez u predchoziho. ![]()
Já rodila 29.9. tj 3,5 měsíce a o jizvě ještě vím. Ne že by to bolelo, ale je to ještě živá vzpomínka ![]()
Jinak mi to hojení trvalo zhruba 3 týdny, myslím. Já teda jizvu a stehy sprchovala po každým čůrání = chodila jsem do sprchy, páč to štípalo jako blázen. To dělá hodně, omývání vlažnou vodou a mýdlem pro intimní hygienu. Co nejčastěji to jde…jo a normální vložky jsem snad použila jen párkrát, nosila jsem ty porodnické ale ne samu ale tyhle: http://www.zbozi.cz/…batist-20ks/ jsou fakt super.
Ze začátku jsem ani nechodila na dlouhé procházky - jen pro chleba a domů
Bolelo mě to při delší chůzi
Hlavně bych se vykašlala na sedání na kruh, já ho sice měla, ale ani jsem ho nenafoukla
V porodce radili, ať se to zatěžuje co to jde..je to fakt, že jak se ty rány zvyknou, líp se sedá ![]()
Ja sedet taky moc nemohla,ale doporucuju si koupit normalni detsky kruh a na tom sedet..je to fajn a nic me pak nebolelo
.Kdyz mi ho sel manzel koupit a v krame se ptal, zda maji kruh, tak prodavacka hned " pro manzelku,je po porodu ze jo?"
koukal na ni,myslel si,ze je to snad carodejnice, ze vi, na co to chce
Jinak jsem cetla,ze nez se da zena po porodu dokupy vevnitr trva to i rok..ale to 6tinedeli je opravdu zna, po nem je hned lip..ale nechce se to moc namahat ![]()
Libza píše:
Já rodila 29.9. tj 3,5 měsíce a o jizvě ještě vím. Ne že by to bolelo, ale je to ještě živá vzpomínka![]()
Jinak mi to hojení trvalo zhruba 3 týdny, myslím. Já teda jizvu a stehy sprchovala po každým čůrání = chodila jsem do sprchy, páč to štípalo jako blázen. To dělá hodně, omývání vlažnou vodou a mýdlem pro intimní hygienu. Co nejčastěji to jde…jo a normální vložky jsem snad použila jen párkrát, nosila jsem ty porodnické ale ne samu ale tyhle: http://www.zbozi.cz/…batist-20ks/ jsou fakt super.
Ze začátku jsem ani nechodila na dlouhé procházky - jen pro chleba a domůBolelo mě to při delší chůzi
Hlavně bych se vykašlala na sedání na kruh, já ho sice měla, ale ani jsem ho nenafoukla
V porodce radili, ať se to zatěžuje co to jde..je to fakt, že jak se ty rány zvyknou, líp se sedá
No vidis a mne zase strasne pomohl a po 6tinedeli byl klid ![]()
Mně šili pouze nástřih a tak 8 dnů se mi sedělo hrozně, používala jsem plovací kruh a po těch 8 dnech už stačil jen měkký polštář tak do těch 14 dnů, ale to už to bylo mnohem mnohem lepší a tolik to nebolelo.
Dělohu jsem vůbec necítila a to kojím, ale jak mi skončil 5. týden, tak jsem dostala menstruaci
, takže si myslím, že to už stažená byla až až. Asi je to individuální, ale může to trvat fakt těch 6 týdnů.
Hanka79 píše:Libza píše:No vidis a mne zase strasne pomohl a po 6tinedeli byl klid
Já rodila 29.9. tj 3,5 měsíce a o jizvě ještě vím. Ne že by to bolelo, ale je to ještě živá vzpomínka![]()
Ze začátku jsem ani nechodila na dlouhé procházky - jen pro chleba a domůBolelo mě to při delší chůzi
V porodce radili, ať se to zatěžuje co to jde..je to fakt, že jak se ty rány zvyknou, líp se sedá
No můžu říct, že jsem se někdy hodně přemáhala, že jsem ho nenafoukla
Hlavně cestování v autě bylo utrpení…ale bude to jistě co ženská, to názor.
Jééé i už jsi porodila????? Ani nevím ![]()
Já jsem byla po sekci, kojila jsem 14dní, zavinování mě bolelo šíleně, pak na KO po šestinedělí se zjistilo že se mi děloha nezavinula
takže čípky a znova ta bolest..
OK jsem byla po těch 10týdnech zhruba..
Libza píše:Hanka79 píše:No můžu říct, že jsem se někdy hodně přemáhala, že jsem ho nenafouklaLibza píše:No vidis a mne zase strasne pomohl a po 6tinedeli byl klid
Hlavně cestování v autě bylo utrpení…ale bude to jistě co ženská, to názor.
Jasny
kazda jsme jina, kazde vyhovuje neco jineho, chce to vyzkouset a pak se uvidi,ale ja jsem za to byla rada ![]()
Monny píše:
Jééé i už jsi porodila????? Ani nevímJá jsem byla po sekci, kojila jsem 14dní, zavinování mě bolelo šíleně, pak na KO po šestinedělí se zjistilo že se mi děloha nezavinula
takže čípky a znova ta bolest..
OK jsem byla po těch 10týdnech zhruba..
Plánovala jsem to na velikonoce,ale neposlechla mě ![]()
Tak já sice rodila včera,takže to bolet bude,ale frajerka ač je maličká,natrhla mě hned na třech místech,ani mě nestačili nastříhnout ![]()
ahoj mě šily zevnitř i z venku a i když už je to 4 měsíce tak jak je jiné počasí tak to cítím. Nemohla jsem 3týdny pořadně chodit sedět nic děsně to bolelo ale zavinovani dělohy sem ani necítila ![]()