Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.Včera sem přečetla deníček o porodu císařem.Našla jsem i komentář -dnes si císaře koupíš .
Tak mě napadá opravdu se dá císař zaplatit?Přijdu do porodnice a řeknu chci císař zaplatim a nebo jak takovej obchod s císařem proběhne? ![]()
Mě nejspíš císař čeká a kdyby né po předchozím porodu bych byla za něj asi i radši ale nemyslím si že obchod s císařem je tak jednoduchej.O císař sem si říkala i při prvním těhotenství(to už jsem dvanáct hodin rodila) a i když jsem měla všechny předpoklady pro císař-uraz pánve,velké dítě,v rodině porody jen kleštěma tak to nijak nikoho nezajímalo ![]()
Tak jak je to?Koupim nekoupim? ![]()
Prosim aby se ty co podporujou jen klasik porod at se zdrží komentářu a rozmlouvání
.Sama raději porodim normálně(když to pujde),ale zajímá mě to.
Díky
nevim jestli se da primo koupit, ale kazdopadne to zalezi na doktorovi
mam kamaradku, ktera si u 1. i 2. tehu cisar ,,vyrvala" hrala to na psychiku ![]()
promluvila bych si s doktorem a rekla bych mu vsechny argumenty pro cisar ![]()
nevím, myslím, že legálně ne. Ale určitě jsou doktoři, kteří jsou tomu nakloněni více než jiní.
Koupit možná, ae ve stylu podplatit doktora… Myslím, že jen tak, protože oficiálně to schválený není. ![]()
Myslím že koupit nejde, jedině pokud máš dobrého známého nějakého porodníka tak snad by to šlo domluvit. Ale nemůžu dát ruku do ohně za všechny lékaře že by se nedali uplatit. I když je to asi v rozporu s jejich přísahou.......
Já si právě myslim že jakmile rodička řekne doktorovi já chci císaře tim spíš jí nechaj rodit i když to nejde
.Alespon mě to tak přišlo ![]()
ahoj, normálně ho koupíš. poptáš se, dostaneš tip na dobrou a svolnou mudr., jdeš za ní, nabídneš jí prachy, ona Ti to bude chvíli vymlouvat, Ty řekneš, že to prostě chceš, dáš půlku peněz před, zbytek po. v porodce se k Tobě všichni chovají úslužně, protože ví, která bije.
všechny kamarádky, co ho chtěly, ho měly a nějak se s tím netají. já bych to tak taky udělala, ale nakonec jsme k němu měla diagnozu, ale nestydím se za to, že jsem ho chtěla. prostě jsme totální srab. vím, že jsou tam rizika, ale to jsou i u normoš porodu a kolikrát mnohem horší. a u mě proběhl naprosto v poho.
jo, ale samozřejmě je to neoficiální, prostě toho doktora uplatíš. podmázneš atd.
Asi jak kde, ale oficiálně ne. Někde to jde snáz a někde ti udělají císaře až když jde o život…
Rizika jsou určitě menší než u klasik porodu né?Já porodila kleštěma.Měla sm naražená žebra(14 dní sem se nehla)ztratila sem spoustu krve,malej se narodil s poporodnim nádorem,s pokleslim koutkem s otiskem branží,špatná hybnost ruky .Myslím si že kdyby tenkrát poslechli rady odborníku at už od lékaře kteří mi léčil pánev nebo muj gynekolog tak že se tomuhle všemu dalo předejít.
Já se nebála,těšila sem se,měla sem vše nastudováno,těšila sem se
.ted už trochu strach mám a tim spíš že mám vše stejně jako maminka a ta rodila kleštěma nás všechny tři a druhé dítě v kritickém stavu.Bojim se že to zase okopíruju ![]()
tak jsem chtela byt kriticka, ale nedivim se Kamco, ze po takove zkusenosti si ho chces radeji zaplatit
take me zajima kolik?
ahojky…co já vím údajně lze si ho od letoška zaplatit…ale u nás kamarádky co chtěli císaře ta stačilo zajít pár měsíců k psychiatrovi a říct že máš z toho deprese..něco o nenávisti a tak a ten dal doporuččení
Ale mezi námi 2× jsem rodila císařem…nikdy více,po druhé jsem volala kamarádce at přijede že chci napsat poslední vůli,tak moc to bolelo..navíc se mi do rány dostal zlatej stafylokok a v kombinaci s mojí cukrovkou se mi nechtělo zahojit břicho tak jsem skoro 2 měsíce měla díru v břiše…už 4 měsíce zobu nějaká antibiotika protože se mi na těle stěhuje a nemůžu ho ze sebe dostat
Pravda,ty jsi měla problémy to bych asi pro císaře souhlasila ale dobrovolně ani omylem…bolesti se daj vydržet-musí ale ty problémy po císaři+jizva je to humus mám jí velkou navíc se na ní štítím šáhnout…nevím!
![]()
Kamča.dalmatinka píše:
A kolik to asi tak stojí?
dvacku, deset před deset po. aspoň co vím…, ale mám kámošky ve více porodnicích a je to vesměs stejný postup
Já vím, že se to dělá naprosto běžně v každý porodnici, snad se musí člověk domluvit s konkrétním doktorem, nejlíp nějakej co to umí a hlavně ty sekce často běžně dělá.
Sama jsem se rozhodla na poslední chvíli, že prostě spontálně nerodím ani za nic. Měla jsem k tomu ovšem spoustu zdravotních indikací ze svojí strany i ze strany dítěte.Nakonec jsem císaře ukecala na to zadarmo.
Třeba v Podolí dělají ty placené císaře úplně luxusně, vyčistí dělohu - takže nejsou žádné očistky, nemusí se pak rodit ani placenta.
Já to měla zadarmo takže dreny v břiše, normoš porod placenty a očistky asi tři týdny, no snad je lepší si to zaplatit. Kolik to tam stojí to fakt nevím a taky by mě to zajímalo.