Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kamča.dalmatinka píše:Monny píše:O peníze mi nejde .Když vim že je to pro dobro dítěte zaplatim cokoliv
Kamčo, a co si prostě zkusit nechat doporučení kvůli psychice třeba, to bys nemusela tolik platit![]()
Obávám se že na psychiku to neuhraju.za prvé jsem takové jako hrdá že scény neděláma pusobim prej vyrovnanim dojmem
Já nemyslela psychiku jako takovou, ale trauma z prvního porodu ![]()
Kamčo ty k tomu máš skutečně velké relativní indikace pro sekci, hlavně mluv o tom, že jsi po kleštích měla problémy s dítětem a že to už nechceš, ale musíš si za tím stát, jak tady píšu doktoři jsou otrávení tím, jak je matky přímo i nepřímo k sekci pořád přemlouvaj a už preventivně nutí rodit každou. Pokud si ale budeš za tím stát, jestli máš nějaký zprávy o svém zdravotním stavu a předchozím komplikovaném porodu tak je vem sebou, tak určitě rozumnýho doktora najdeš. Jen tě uporňuju, že pro matku ta sekce neni zrovna nijak příjemná.
petulja píše:
Kamčo ty k tomu máš skutečně velké relativní indikace pro sekci, hlavně mluv o tom, že jsi po kleštích měla problémy s dítětem a že to už nechceš, ale musíš si za tím stát, jak tady píšu doktoři jsou otrávení tím, jak je matky přímo i nepřímo k sekci pořád přemlouvaj a už preventivně nutí rodit každou. Pokud si ale budeš za tím stát, jestli máš nějaký zprávy o svém zdravotním stavu a předchozím komplikovaném porodu tak je vem sebou, tak určitě rozumnýho doktora najdeš. Jen tě uporňuju, že pro matku ta sekce neni zrovna nijak příjemná.
no to je individuální mně přišla sekce uplně v poho ![]()
mikky píše:petulja píše:no to je individuální mně přišla sekce uplně v poho
To mně taky. Bolelo to asi 2 dni, pár dní blbě vstávala a chodila, ale doma už jsem byla jak čiperka ![]()
Nejdou mi citace.
Kami,jak píše Mony ne psychiku,ale nepřekonatelny strach z porodu.A obhajit to prvnim porodem.
Takhle mi to řikal dr,když jsme se kdysi bavili,co dělat když bych chtěla ještě někdy třeti.
Kamča.dalmatinka píše:
Nojo ale tak to funguje asi jen v praze. U nás jde rodička do porodnice,tam jí připadne porodník který má zrovna službu
. Aspon neznám nikoho kdo by si vedl svého porodníka a nebo si předem nákého domluvil.
Kamčo, na Locháči to jde, samozřejmě nejlepší je to přes známe, ale jedna moje známá (ne kamarádka, takže detaily ti teď neřeknu), měla SC po domluvě, právě ze strachu z porodu. Zkus se zeptat tvého gyndr. (ke komu vlastně chodíš?), třeba ti poradí.
petulja píše:
petul to je mi jasné.I s tím počítám i když pochybuju že mohu dopadnout huř než při porodu kdy sem měla naražená žebra,nehla sem se 14 dní a pak sem měla takové bolesti že sem lezla po stěnách ještě dalších 14 dní a to bolest snášim dobře.Navíc sem byla šitá jak plot.Nesedla se si celé šestinedělí
,ale počítám i s touto vyriantou že mi muže být po tom zle,mít bolesti,ale hlavně už nechci prožívat ten strach o dítě když ho kolem tebe nesou černého jak bota,pak je celej sedřenej,samá boule,neurologie,kinezologie,cvičení atd..
Obětuju klidně své zdraví hlavně když budu moci být klidná že o dítě bylo postaráno
Když já tohle nedokážu.Dokážu zaplatit,dokážu naférovku dát obálku,ale nedokážu se nějak před někym otvírat že mám strach nebo tak.Prostě je to moje povaha ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Když já tohle nedokážu.Dokážu zaplatit,dokážu naférovku dát obálku,ale nedokážu se nějak před někym otvírat že mám strach nebo tak.Prostě je to moje povaha
Hele, ona strach neměla, ona je jiná
Počítám, že to bylo přes známost a obálku.
já bych to zkusila přes tvojí gynekoložku,ta píše doporučení do porodnice,alespon já jsem to tak měla a hlavně si musíš stát za svým,taky na mě zkoušel primář jestli to nezkusíme normoš cestou,ale rázně jsem řekla ne
,tak mi dal vybrat termín,kdy to vypukne
jen jsem dala na jeho radu a měla epidurál
Kamčo jednata moje kamarádka vůbec nikoho v porodce neznala, ale prostě chtěla SC(její mamka málem umřela při porodu - mají velké hlavy v rodině), tak šla za dr. s obálkou a domluvily se. takže když se chce, tak to jde. ikdybys měla objet více porodnic. pokud to tedy, jak píšeš, chceš tímto způsobem. a já Ti rozumím…
jo a její malá měla brutus velkou hlavu…takže kdo ví, jak by dopadla… ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Když já tohle nedokážu.Dokážu zaplatit,dokážu naférovku dát obálku,ale nedokážu se nějak před někym otvírat že mám strach nebo tak.Prostě je to moje povaha
Tak neříkej, že máš nepřekonatelný strach, ale suše konstatuj, že máš nepřekonatelný odpor k tomu rodit přirozeně, protože šílený první porod způsobil tvému prvnímu dítěti takové zdravotní komplikace, že to již nikdy nechceš zažít znovu. ![]()
Všem díky.Třeba nakonec porodim dřív než si to uvědomim.Hlavně aby bylo vše v pořádku.Pokud budu zase přenášet tak tam prostě stropim scénu nebo se pokusim o zaplacení.Jak říkám o peníze mi nejde,spíš mi přijde hloupé že ten kdo muže rodit normálně si zaplatí císař a ten kdo má předpoklady k tomu že to skončí špatně se musí někde doprošovat nebo prostě rodit.
Bohužel porodnici si vybrat nemužu.Jako riziková rodička jsem přidělená pod fakultní nemocnici
Je pěkná blbost chtít primárně rodit sekcí. Jako PA ti to fakt nedoporučuju. Je fajn zkusit rodit normálně a být domluvená že pokud něco..nebudou nad sekcí váhat. Ale neznamená že když poprvé to bylo složité, že to tak musí být i ted. Každý porod je jiný. Rozhodně to zkus rodit sama
Ale jak už jsem psala sděl dr svoji obavu a ať se při kopmlikacích nebráněj císaři a neodkládaj ho zbytečně dlouho, oni to pochopí.
Taky holky nezapomeňte že si nemocnice nechctějí kazit statistiky a zrovna vysoký pošet sekcí je pro ně dost nežádoucí a taky se často vyhlašuje stop stav na sekce, že se ten měsíc dělaj opravdu jen když hoří…to vím ze své osobní praxe (zrovna v Pardubkách se např. tohle děje)