Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Můžeš rodit přirozeně…jsou i nějaké kontraindikace…ale to určí lékař-stav jizvy,doba od předchozího těhotenství atak…
Monny píše:MUFICE píše:Jak se rozhodneš, ovšem u přirozeného prostě nesmí vyvolávat…
Jak je to u druhého porodu, když jsem poprvé rodila SC? Můžu rodit přirozeně nebo budu mít zase SC?
Vyvolává se jenom když bych přenášela nebo i když ten porod nepostupuje?
Omlouvám se z tou placentou jsem asi napsala blbost asi to byl spíš větší očistek, krvácela jsem teda po SC fakt hodně. Někdo kdo tam ležel se mnou prý skoro vůbec. Navíc jsem měla víc rozřezané břicho kvůli velikosti dítěte, včetně bř. svalů. Takže u mě větší bolestivost než bývá obvyklé. Ale to krvácení bývá i po spont. porodu docela časté.
MUFICE píše:Monny píše:Vyvolává se jenom když bych přenášela nebo i když ten porod nepostupuje?MUFICE píše:Jak se rozhodneš, ovšem u přirozeného prostě nesmí vyvolávat…
Jak je to u druhého porodu, když jsem poprvé rodila SC? Můžu rodit přirozeně nebo budu mít zase SC?
pokud jsi po sekci tak tě prostě nesmí vyvolat vůbec…
Já jsem přenášela a i měla nepostupující porod.. takže akutní sekce.. druhý porod (jestli někdy vůbec), chci pouze plánovaný císař ![]()
Monny píše:MUFICE píše:pokud jsi po sekci tak tě prostě nesmí vyvolat vůbec…Monny píše:Vyvolává se jenom když bych přenášela nebo i když ten porod nepostupuje?MUFICE píše:Jak se rozhodneš, ovšem u přirozeného prostě nesmí vyvolávat…
Já jsem přenášela a i měla nepostupující porod.. takže akutní sekce.. druhý porod (jestli někdy vůbec), chci pouze plánovaný císař
Měla jsem plánovanou sekci na základě blbého UZT a monitoru v porodnici.
petulja píše:
Omlouvám se z tou placentou jsem asi napsala blbost asi to byl spíš větší očistek, krvácela jsem teda po SC fakt hodně. Někdo kdo tam ležel se mnou prý skoro vůbec. Navíc jsem měla víc rozřezané břicho kvůli velikosti dítěte, včetně bř. svalů. Takže u mě větší bolestivost než bývá obvyklé. Ale to krvácení bývá i po spont. porodu docela časté.
Břišní svaly říznou vždy-přímé břišní… JInak já měla taky jizvu jak pra…se
Malý byl KP a odhadem měl bý celkem velký. A nakonec to byl drobeček 47cm a 3050g ![]()
Domluvis si placenyho porodnika a on ti v poradne vymysli indikaci. ta muze byt púrakticky jakakoli. Je to bez problemu, ale oficialne samozrejme nemuzes nakracet do poradny a ric "chci sekci, jaka je cena
![]()
Pudloslava píše:
Domluvis si placenyho porodnika a on ti v poradne vymysli indikaci. ta muze byt púrakticky jakakoli. Je to bez problemu, ale oficialne samozrejme nemuzes nakracet do poradny a ric "chci sekci, jaka je cena![]()
Nojo ale tak to funguje asi jen v praze
. U nás jde rodička do porodnice,tam jí připadne porodník který má zrovna službu
. Aspon neznám nikoho kdo by si vedl svého porodníka a nebo si předem nákého domluvil.
já jsem měla první SC kvůli konci pánevnímu (nikdo ani nezmínil, že bych mohla rodit normálně), podruhé jsem přijela do nemocnice s kontrakcema po 3 minutách, ale porodní cesty absolutně nepřipravené - doktor mi řekl, že mě v řádném případě nebude nutit rodit přirozeně, že se mám rozhodnout, jak to chci. Počkala jsem další dvě hodiny, kontrakce zesílily, ale porodní cesty stále nic, takže jsme se rozhodli pro císaře. U operace mi doktor řekl, že jsem měla prasklou dělohu, takže pro mě to byla spása, i když hojení bylo dosti bolestivé, teď je to 9 dní od porodu a pořád mi není úplně hej, první dva dny jsem dostávala injekce proti bolesti, další 4 dny ještě čípky. První dva dny doma (šestý a sedmý den od porodu) jsem proležela a protrpěla, teď už je to o hodně lepší. Poprvé to tak bolestivé nebylo, ale taky jsem šla domů skoro o dva dny později, navíc teď mi šili tu prasklou dělohu, tak to hojení je pomalejší
Já nevím podle mě je lepší si to domluvit předem pokud to tak tak opravdu chceš. Mě se dokonce i v Praze stalo, že jsem v podstatě toho císaře měla domluvenýho s diabetoložkou a nakonec mi to nějakej dobrák škrtnul a že se jde vyvolávat. Když jsem se teda ozvala jestli by přece jenom nebyla ta sekce lepší, tak se tam srotili najednou snad všichni doktoři co v tý porodnici byli a rozhodli že teda asi jo. Ale jednoznačnej názor na to většinou neni. Jsou k tomu dost přísný indikace a pokud jsou indikace jenom relativní a přes to doktoři udělaj plánovanou sekci je to opravdu spíš jejich dobrá vůle, že přihlédnou k tomu co si přeje rodička.
Podle mě si ty doktoři rádi přivydělaj všude, jde jen o to se domluvit s někým kdo to opravdu umí operovat a nehonit to na poslední chvíly-protože nikdy nevíš komu padneš u porodu pod pařáty a co umí a neumí.
Určitě si vybrat v případě porodu normoš i sekcí dobrou porodnici, někde se líp rodí někde líp operujou, je to fuška se v tom vyznat.
Kamča.dalmatinka píše:
Nojo ale tak to funguje asi jen v praze. U nás jde rodička do porodnice,tam jí připadne porodník který má zrovna službu
. Aspon neznám nikoho kdo by si vedl svého porodníka a nebo si předem nákého domluvil.
To je jasné,ale většinou nastupuješ ještě pár týdnu před porodem na kontroly do nemocnice kde plánuješ rodit…Tak tak bych si to domluvila…
Monny píše:
Kamčo, a co si prostě zkusit nechat doporučení kvůli psychice třeba, to bys nemusela tolik platit![]()
O peníze mi nejde .Když vim že je to pro dobro dítěte zaplatim cokoliv ![]()
Obávám se že na psychiku to neuhraju.za prvé jsem takové jako hrdá že scény nedělám
a pusobim prej vyrovnanim dojmem ![]()
Zkus založit diskuzi přímo s konkrétním jménem porodnice,jestli někdo neporadí kdo je tam svolný…Vím,že jedna maminka to tu taky tak zakládala a nakonec se dočkala.
Ještě mě napadá co si zajistit indikaci přes lékaře,který tě sleduje po tom úraze pánve (ortoped,chirurg).