Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já sama jsem chtěla císaře první dítě dítě narychlo císařem a druhé jsem chtěla také ,zkouška jsem to na doktora na gyn ,ale ten byl noblomný že můžu rodit normálně takže jsem se s tím nervovala až dokonce pak jsem začala už chodit do nemocnice na prohlídky a přemejšlela jsem že doktora podplatim ,dám mu dvacku
,ale strach z ostudy byl silnější
. Ve finále jsem byla ve 40 t+ a nebyla jsem otevřená ani na malíček , kotrakce kde nic tu nic a po prvním císaři se nemůže vyvolávat mohlo by dojít k prasknutí původní jizvy ![]()
Zlatu píše:
Já sama jsem chtěla císaře první dítě dítě narychlo císařem a druhé jsem chtěla také ,zkouška jsem to na doktora na gyn ,ale ten byl noblomný že můžu rodit normálně takže jsem se s tím nervovala až dokonce pak jsem začala už chodit do nemocnice na prohlídky a přemejšlela jsem že doktora podplatim ,dám mu dvacku,ale strach z ostudy byl silnější
. Ve finále jsem byla ve 40 t+ a nebyla jsem otevřená ani na malíček , kotrakce kde nic tu nic a po prvním císaři se nemůže vyvolávat mohlo by dojít k prasknutí původní jizvy
a udělali ti nakonec ten císař?
Zlatu píše:
Takže nakonec jsem ho měla
tak to je super
snad mi to taky tak vyjde ![]()
Zlatu píše:
První císař jsem měla kvůli preeklampsii.
já zas nepostupující porod děs ![]()
mikky píše:Zlatu píše:já zas nepostupující porod děs
taky taky 38hodin
ani o milimetr, litry všeho možnýho ![]()
aha..po prvním císaři se nesmí vyvolávat?hm..tak to jsem zvědavá jak to budu mít,páč já kvůli vrozené trombofilii nesmím přenášet..takže asi zase císař pokud mimi nebude do termínu?
mikky píše:Zlatu píše:já zas nepostupující porod děs
Já měla první pro nepostupující porod a když se u druhého dva dny před termínem nic nechystalo, tak mi ho schválili taky, že by to pravděpodobně dopadlo stejně.
KriJona píše:
aha..po prvním císaři se nesmí vyvolávat?hm..tak to jsem zvědavá jak to budu mít,páč já kvůli vrozené trombofilii nesmím přenášet..takže asi zase císař pokud mimi nebude do termínu?
Ano, nesmí. Taky jsem si to zjistila a jsem za to ráda ![]()
petulja píše:
Já vím, že se to dělá naprosto běžně v každý porodnici, snad se musí člověk domluvit s konkrétním doktorem, nejlíp nějakej co to umí a hlavně ty sekce často běžně dělá.
Sama jsem se rozhodla na poslední chvíli, že prostě spontálně nerodím ani za nic. Měla jsem k tomu ovšem spoustu zdravotních indikací ze svojí strany i ze strany dítěte.Nakonec jsem císaře ukecala na to zadarmo.
Třeba v Podolí dělají ty placené císaře úplně luxusně, vyčistí dělohu - takže nejsou žádné očistky, nemusí se pak rodit ani placenta.
Já to měla zadarmo takže dreny v břiše, normoš porod placenty a očistky asi tři týdny, no snad je lepší si to zaplatit. Kolik to tam stojí to fakt nevím a taky by mě to zajímalo.
Jak jako po císaři normálně porodit placentu????
To se jako někde dělá? To si trochu neumím představit…A drén je jaksi nutný ať platíš,nebo ne… Zbytečně by ho nedávali…Císař rozhodně není úplná pohodička-to spíš tak všechny vidíme zpětně,ale…V případě zakladatelky bych žádala císaře…po poranění pánve si myslím,že máš na to i nárok…Zkus si zjistit od svého gynekologa,který lékař je v porodnici k tomu svolný a až budeš před porodem přecházet do porodnice tak se k němu objednej. A ať ti i tvůj gyndař napíše,že doporučuje porod SC. Já si taky pohlídala abych nešla do porodky k doktorovi co rád rodí KP spontánně…Ale mám tam známé,tudíž jsem to měla jednodušší…Být tebou,neženu to hned přes prachy,ale začnu přes dg.stp.poranění pánve…
Monny píše:KriJona píše:Ano, nesmí. Taky jsem si to zjistila a jsem za to ráda
aha taky jsem to nevěděla
mně ho zas museli vyvolat praskla mi voda a nic
taky do mně rvali všecko možné a pak udělali císaře
mikky píše:Monny píše:aha taky jsem to nevědělaKriJona píše:Ano, nesmí. Taky jsem si to zjistila a jsem za to ráda
aha..po prvním císaři se nesmí vyvolávat?hm..tak to jsem zvědavá jak to budu mít,páč já kvůli vrozené trombofilii nesmím přenášet..takže asi zase císař pokud mimi nebude do termínu?mně ho zas museli vyvolat praskla mi voda a nic
taky do mně rvali všecko možné a pak udělali císaře
mě jen prosakovala prdli mi jí asi po 28hodinách ![]()
Jak je to u druhého porodu, když jsem poprvé rodila SC? Můžu rodit přirozeně nebo budu mít zase SC?
MUFICE píše:
Jak je to u druhého porodu, když jsem poprvé rodila SC? Můžu rodit přirozeně nebo budu mít zase SC?
Jak se rozhodneš, ovšem u přirozeného prostě nesmí vyvolávat…