Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak z Pardubic mám osobní zkušenost
38hodin mě nechali, chtěli mě nechat ještě 20hodin, kdyby málem nebylo po nás
To je fakt bezva přístup… Za těch 38hodin jsem se neotevřela ani o milimetr, litry oxytocinu, ruční otevírání a epidurál
A to po mě chtěli abych ještě vydržela 20hodin? S nulovým otevřením po takové době?
![]()
Carolline1 píše:
Je pěkná blbost chtít primárně rodit sekcí. Jako PA ti to fakt nedoporučuju. Je fajn zkusit rodit normálně a být domluvená že pokud něco..nebudou nad sekcí váhat. Ale neznamená že když poprvé to bylo složité, že to tak musí být i ted. Každý porod je jiný. Rozhodně to zkus rodit samaAle jak už jsem psala sděl dr svoji obavu a ať se při kopmlikacích nebráněj císaři a neodkládaj ho zbytečně dlouho, oni to pochopí.
Taky holky nezapomeňte že si nemocnice nechctějí kazit statistiky a zrovna vysoký pošet sekcí je pro ně dost nežádoucí a taky se často vyhlašuje stop stav na sekce, že se ten měsíc dělaj opravdu jen když hoří…to vím ze své osobní praxe (zrovna v Pardubkách se např. tohle děje)
no po zkušenostech s minulým porodem mi to jako taková blbost vubec nepřijde
je sice moc pěkné od nemocnic že si nechtějí kazit dobrou pověst ale mi se kvuli tomu zrovna nechce zas někde x hodin ležet v bolestech nikdo si mně ani nevšim a až když je za minutu 12 někdo něco narychlo začal zachraňovat císařem
![]()
No jistě, hlavně ať sedí statistiky, že!!!
![]()
U mýho porodu byl tým amatérů, který nevěděli kudy kam, protože zřejmě nepočítaly s alternativou, že to nemusí jít hladce. Rodit o víkendu není taky žádná výhra, ve 14 hod. prostě oznámí, že bolesti-nebolesti, rodit se přeci na noc nebude
Jen náhodě a Bohu děkuji že tu dnes s malou jsme! Proto nechci ten příští porod spontánně ani zkoušet, vždyť co, když to nepůjde, hurá na sál!Nejhorší je, že člověk si ve finále nemůže ani stěžovat, protože propouštěcí zpráva obsahuje jednu lež za druhou!!
Měla by se nechat volba na rodičce!
burgundy píše:
No jistě, hlavně ať sedí statistiky, že!!!![]()
![]()
U mýho porodu byl tým amatérů, který nevěděli kudy kam, protože zřejmě nepočítaly s alternativou, že to nemusí jít hladce. Rodit o víkendu není taky žádná výhra, ve 14 hod. prostě oznámí, že bolesti-nebolesti, rodit se přeci na noc nebudeJen náhodě a Bohu děkuji že tu dnes s malou jsme! Proto nechci ten příští porod spontánně ani zkoušet, vždyť co, když to nepůjde, hurá na sál!Nejhorší je, že člověk si ve finále nemůže ani stěžovat, protože propouštěcí zpráva obsahuje jednu lež za druhou!!
Měla by se nechat volba na rodičce!
naprostý souhlas
já jsem si zas dovolila rodit o prodlouženém víkendu den před státním svátkem a přišlo mi že se tým skládal z uklizeček a pomocného personálu který v nemocnici náhodou zustal
Když už manžel vyjel proč neudělají toho císaře a na co čekají tak se mu dostalo odpovědi že momentálně není přítomen nikdo kdo by ho udělal
tak ať se pak nikdo nediví že se mi do toho podruhé pravda moc nechce ať už mi přirozený porod doporučuje třeba svatý petr ![]()
mikky píše:burgundy píše:naprostý souhlas
No jistě, hlavně ať sedí statistiky, že!!!![]()
![]()
U mýho porodu byl tým amatérů, který nevěděli kudy kam, protože zřejmě nepočítaly s alternativou, že to nemusí jít hladce. Rodit o víkendu není taky žádná výhra, ve 14 hod. prostě oznámí, že bolesti-nebolesti, rodit se přeci na noc nebudeJen náhodě a Bohu děkuji že tu dnes s malou jsme! Proto nechci ten příští porod spontánně ani zkoušet, vždyť co, když to nepůjde, hurá na sál!Nejhorší je, že člověk si ve finále nemůže ani stěžovat, protože propouštěcí zpráva obsahuje jednu lež za druhou!!
Měla by se nechat volba na rodičce!já jsem si zas dovolila rodit o prodlouženém víkendu den před státním svátkem a přišlo mi že se tým skládal z uklizeček a pomocného personálu který v nemocnici náhodou zustal
![]()
Když už manžel vyjel proč neudělají toho císaře a na co čekají tak se mu dostalo odpovědi že momentálně není přítomen nikdo kdo by ho udělal
tak ať se pak nikdo nediví že se mi do toho podruhé pravda moc nechce ať už mi přirozený porod doporučuje třeba svatý petr
jo a teď mám termín pro změnu zas na velikonoční neděli to už budu v nemocnici asi sama
![]()
týýýjo, a nepřemýšlela jsi o porodu doma
Já naivně, plná důvery a nadšení držela v té porodnici hubu a krok, teď bych si za to nafackovala. Příště mne nezlomí fakt ani ten svatý Petr ![]()
Jinak, psala jsem anonymně recenzi na danou porodnici, a admin mi psal za dva týdny, že to smazal, prý se ozvali z porodnice
Prý je to negativní recenze a k tomu anonymní..Jako no comment ![]()
burgundy píše:
týýýjo, a nepřemýšlela jsi o porodu domaJá naivně, plná důvery a nadšení držela v té porodnici hubu a krok, teď bych si za to nafackovala. Příště mne nezlomí fakt ani ten svatý Petr
Jinak, psala jsem anonymně recenzi na danou porodnici, a admin mi psal za dva týdny, že to smazal, prý se ozvali z porodnicePrý je to negativní recenze a k tomu anonymní..Jako no comment
no já jsem tu hubu a krok držela taky teď už fakt nebudu jednou mi to stačilo
no jo pozitivní recenze to jo to by jim ani nevadil anonym ale nedej bože když je něco negativního
![]()
burgundy píše:
týýýjo, a nepřemýšlela jsi o porodu domaJá naivně, plná důvery a nadšení držela v té porodnici hubu a krok, teď bych si za to nafackovala. Příště mne nezlomí fakt ani ten svatý Petr
Jinak, psala jsem anonymně recenzi na danou porodnici, a admin mi psal za dva týdny, že to smazal, prý se ozvali z porodnicePrý je to negativní recenze a k tomu anonymní..Jako no comment
Tak to tam dej znova pod svým nickem, stejně vědí v porodnici prd, kdo to píše.
taky bych tu recenzi tam dala, ať ostatní holky ví…já se třeba dle těch recenzí rozhodovala. a oni prd ví,kdo jsi a navíc máš právo zveřejnit svůj názor ![]()
jo a já jsem si od PA vyslechla ódy na přirozený porod i od mudr. a své švagrové mudr. a nakonec jsem zjistila, že všechny rodily císařem. tak to mě fakt dostalo!!!
burgundy píše:
Holky, možná jste to špatně pochopily, já to odsuzuju, to co se dělá v těch Pardubkách, je to tam hnus. Na statistiky narazíte uplně všude. Já na ně bohužel narazila taky, císaře se netýkaly, ale daleko něčeho horšího, no to je jedno ![]()
A proč je pitomost aby to rozhodovaly ženský, laici?? Třeba proto že si neuvědomují co císař obnáší a jaká má rizika…není to jen vyndat dítě a pohodička…Já rodila taky normálně, v mé situaci už to bylo bohužel jedno.
Pokud dítě už chtít nebudete, ok, ale nechápu ženský co mají první a chtějí císaře…je to veliký hendikep do dalšího těhotenství!! ![]()
Monny No to mě nepřekvapuje, buhužel. Radši bych porodila někde v křoví než tam
Hlavně že jste to zvládli a jste v pořádku ![]()
Carolline1 píše:
Holky, možná jste to špatně pochopily, já to odsuzuju, to co se dělá v těch Pardubkách, je to tam hnus. Na statistiky narazíte uplně všude. Já na ně bohužel narazila taky, císaře se netýkaly, ale daleko něčeho horšího, no to je jedno
A proč je pitomost aby to rozhodovaly ženský, laici?? Třeba proto že si neuvědomují co císař obnáší a jaká má rizika…není to jen vyndat dítě a pohodička…Já rodila taky normálně, v mé situaci už to bylo bohužel jedno.
Pokud dítě už chtít nebudete, ok, ale nechápu ženský co mají první a chtějí císaře…je to veliký hendikep do dalšího těhotenství!!
No to taky souhlasím…s tím nendikepem…Rodila jsem první císařem a pokud i druhé bude muset být SC,tak se s eventuelním třetím můžu pravděpodobně rozloučit… Vím,že se může ještě třetí SC,ale asi bych do toho dobrovolně nešla… Mám hodně dobrou kamarádku co už dělá x let PA,manžel je gynekolog…takže se taky občas bavíme…Ono je to fakt hodně o tom na koho narazíš…
Carolline1 píše:
Monny No to mě nepřekvapuje, buhužel. Radši bych porodila někde v křoví než tamHlavně že jste to zvládli a jste v pořádku
Děkuju ![]()
Jinak já jsem zde na emiminu psala na danou porodnici negativní hodnocení pod svým nickem a nikdo nic neříkal
![]()