Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já už mám jinou porodnici(ta předchozí je již zavřená)+ papíry o svém porodu kde je jasně napsáno nedoporučujeme přirozený porod .Když jsem se ale ptala všech lékařu tak mi bylo jen řečeno to se teprve uvidí
takže si spíš myslím že to nechaj opět na přírodě pokud si to nedomluvim už ted.Když sem se ptala co se ještě uvidí když už jsme přišli o život málem oba dva tak prý velikost dítěte,ale poprvé sem měla odhad 4 kg a taky to bylo všem nák jedno,tak bych musela mít třeba 5 kilové dítě?
to nedám:-D
Jinak já sem pro přirozený porod pokud je rodička zdravá jen strach mi přijde jako málo k udělání císaře,ale pokud jsou nějaké problémy tim spíš když první porod skončil málem tragicky by snad mělo být i na rozhodnutí matky jestli chce opět riskovat nebo né..
![]()
Možná lékaře podcenuju,třeba až pujde do tuhého a bude končit těhotenství tak mi císaře sami nabídnou,ale už jen ta představa že narazim na blbce přírodního kterej mi zase bude tvrdit že porodí každej porodim taky a bude na mně skákat,řvát že sem mimo že už nevnímám a že to nezvládnem ale na císaře je už pozdě(4ekalo se tak dlouho až byl plod sestouplej ale nepostupující)ve mě vyvolává hrůzu…
A bohužel díky bohu i za ty kleště,proto že nepřijít primář co kleště použil nechali by ve mě malého zemřít a to bylo přítomno 4 lékaři a 3 porodní asistentky
Wiolla píše:Kamča.dalmatinka píše: …Tak jak je to?Koupim nekoupim?Podle mě je to kromě otázky peněz, hlavně otázka známosti! A pak jde všechno…(rozuměj, když budeš pro toho doktora cizí, tak o tom nebude ani uvažovat)
tak to abych už ted vyrazila se s nákym seznámit ![]()
tohle ted opravdu ne
Komplikace po klešťovém porodu a vakuumextrakci
Publikováno: 24.9.2008 | Aktualizace: 20.10.2008 | Medicína
Doktor Aaron B. Caughey z kalifornské univerzity v San Francisku se svými kolegy zjistil, že zatímco u vakuumextrakce dochází častěji k dystokii ramének dítěte, u porodů klešťěmi hrozí matkám častěji ruptura hráze třetího až čtvrtého stupně. Výsledky studie byly uveřejněny v listopadovém čísle 2005 časopisu Obstetrics and Gynecology.
Pro studii byly použity údaje z celkem 4120 operativních vaginálních porodů v termínu.
Výsledky studie ukázaly, že počet dystokie ramének byl signifikantně nižší u porodů kleštěmi (1,5%) v porovnání s porody pomocí vakuuextraktoru (3,5%). Naopak riziko ruptury hráze třetího a čtvrtého stupně bylo vyšší u porodu kleštěmi (36,9%) než u porodu vakuuextrakcí (26,8%).
Komplikace jako Apgar skóre nižší než 7, kefalohematom, přijetí na novorozeneckou JIP a poranění novorozence byly častější u porodů vakuumextrakcí. Poranění pochvy a děložního čípku matky bylo naopak častější u porodů kleštěmi.
tohle ted opravdu ne
Komplikace po klešťovém porodu a vakuumextrakci
Publikováno: 24.9.2008 | Aktualizace: 20.10.2008 | Medicína
Doktor Aaron B. Caughey z kalifornské univerzity v San Francisku se svými kolegy zjistil, že zatímco u vakuumextrakce dochází častěji k dystokii ramének dítěte, u porodů klešťěmi hrozí matkám častěji ruptura hráze třetího až čtvrtého stupně. Výsledky studie byly uveřejněny v listopadovém čísle 2005 časopisu Obstetrics and Gynecology.
Pro studii byly použity údaje z celkem 4120 operativních vaginálních porodů v termínu.
Výsledky studie ukázaly, že počet dystokie ramének byl signifikantně nižší u porodů kleštěmi (1,5%) v porovnání s porody pomocí vakuuextraktoru (3,5%). Naopak riziko ruptury hráze třetího a čtvrtého stupně bylo vyšší u porodu kleštěmi (36,9%) než u porodu vakuuextrakcí (26,8%).
Komplikace jako Apgar skóre nižší než 7, kefalohematom, přijetí na novorozeneckou JIP a poranění novorozence byly častější u porodů vakuumextrakcí. Poranění pochvy a děložního čípku matky bylo naopak častější u porodů kleštěmi.
Kamča.dalmatinka píše:Wiolla píše:tak to abych už ted vyrazila se s nákym seznámitKamča.dalmatinka píše: …Tak jak je to?Koupim nekoupim?Podle mě je to kromě otázky peněz, hlavně otázka známosti! A pak jde všechno…(rozuměj, když budeš pro toho doktora cizí, tak o tom nebude ani uvažovat)
taky si myslím, znamosti dneska pomůžou ve všem..stačí obyčejná sestřička, která se pak přimluví, ale pokud už člověk nekoho na oddělení zná tak jde všechno líp.
Kamčo, a co si prostě zkusit nechat doporučení kvůli psychice třeba, to bys nemusela tolik platit
![]()
Já rodila ve velice baby-friendly porodnici (doteď jsem přesvědčená že veškerý personál je členem ňáke sekty
) kde mě obviňovali z toho že proč už se jako neotvírám, když mám tak krásný nález..Přišla jsem v sobotu po odtoku vody a nechali mě do uterního dopoledne porodit, protože porodit musí každý. Nakonec akutní císař kdy tahali fialové dítě omotané pupečníkem. Nebudu se rozepisovat o dalších komplikacích, protože to čtou i těhule a dobře si vzpomínám jak mě deprimovalo čtení špatných porodů. Za mne, jestli někdy do toho znovu praštim, tak toho dr. donutím k císaři třeba s kudlou na krku ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Já si právě myslim že jakmile rodička řekne doktorovi já chci císaře tim spíš jí nechaj rodit i když to nejde.Alespon mě to tak přišlo
TO asi ne, i kdyz zalezi na konkret.povaze.
Hele a kde jsi rodila?
mám známou u které to šlo i bez peněz,neměla žádné zdr.komplikace,prostě chtěla císaře a tak jí pan doktor,pravda,zná se s ním,ale ne nijak hluboce,císaře naplánoval a bylo..můj syn je císařem a dodnes nikdo neví proč..divný ale je,že ten den se u nás v porodnici rodily jen děti císařem,normálně v ten den neporodil nikdo..nebo o nikom nevím:-)
Přesně tak když porod tak jedině doma a beze stresu a vůbec nejlepší je si zaplatit nebo domluvit císaře.
Vakuumextrakce je šetrnější než klešťový porod
Publikováno: 28.5.2007 | Aktualizace: 20.10.2008 | Medicína
Doktor Kitaw Demissie z University of Medicine and Dentistry of New Jersey v Piscataway se svými kolegy zjistil, že rizika porodu pomocí vakuové extrakce jsou srovnatelná s riziky při klešťovém porodu. Výsledky své studie vědci uveřejnili v roce 2004 v červencovém čísle časopisu The British Medical Journal.
Pro svůj výzkum vědci analyzovali informace z národního registru Spojených států o celkem 11,6 milionech porodů a z registru státu New Jersey obsahujícího údaje o 375 351 porodech.
Výsledky studie čerpající z registru Spojených států ukázaly, že incidence úmrtí novorozence při porodu s užitím obou instrumentálních metod byla téměř stejná a blížila se 4,8 %. Pro srovnání, incidence úmrtí novorozence při normálním porodu bez užití vakuumextraktoru či kleští byla 3,7 %.
Ve srovnání s klešťovým porodem bylo při porodu vakuovou extrakcí zjištěno nižší riziko porodních traumat a potřeby umělé ventilace.
Z informací čerpajících z registru státu New Jersey vědci zjistili, že porod s vakuovou extrakcí byl častěji komplikován dystokií ramének a poporodním krvácením. Riziko intrakraniálního krvácení a krvácení do retiny bylo v obou skupinách srovnatelné.
Obě metody byly také spojeny s vyšším rizikem potřeby umělé ventilace a perineálním poraněním matky.
Vědci uvedli, že v porovnání obou metod vyšla vakuumextrakce jako šetrnější metoda
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi…ale myslím, že pokud máš lucidního oš. gynekologa, dá se s ním tohle téma rozebrat a on tě může indikovat k plánovanému SC (císaři). Je rozdíl, když se něco naplánuje, nebo je to akutní…tj vždycky horší. Jak je to s „kupováním“ císaře…netuším, jak to kde chodí. Ale nesnížila bych se k tomu, strkat obálku doktorovi do kapsy…příjde mi to značně ponižující.
Dostávají své, nemalé, platy…a pak…co by bylo dostatečné množství peněz???
Jsem sice pro přirozený porod, ale ne za každou cenu. Mělo by-li dojít k ohrožení dítěte nebo matky…raději císař. ALe je fakt, že pokud asi fakt není velký problém, nikdo ti jej nenabídne. Mám dost silné dioptrie…myslíš, že se někdo ptal??? Ale to nic není, moje známá měla daleko závažnější potíže…radši nepsat, abych nestrašila
![]()
Jo a taky jde o to se nebát o tu sekci říct a pokud možno to nějak rozumně odůvodnit. Pokud budeš uvádět jako důvod strašný předchozí porod a poškození dítěte při něm, tak ti to snad normální doktor schválí. Šaman nebo léčitel těžko, ten tě nechá rodit spontálně vždycky
. Oni totiž už jsou ty doktoři podle mě znechucený tím jak skoro nikdo nechce rodit a pak nutěj rodit i ty co maj nárok na císaře
. Prostě to berou jako výmluvy a vůbec neberou v potaz že si někdo vymejšlí a někdo na to má opravdu nárok z vážných důvodů.
To je každýho věc co považuje za horší nebo lepší u normáního porodu jsou v podstatě ta samá rizika co u sekce na tom papíru co jsem dostala podepsat je, že jsou rizika 2% u sekce, u porodu spontálního jsou procenty vyjádřená rizika mnohem vyšší, za mě jsou nejhorší kleště a vex (poškození vylučovací soustavy matky, poškození dítěte, v případě kleští až zlomení vazu u většího dítěte) - ptala jsem se doktorů jestli mohou tomuto u normálního porodu zabránit, že toto rozhodně nechci a lékaři mi řekli že ne.