Císař - dá se koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1863
21.1.12 11:35
jesenka33 píše:
ahojky…co já vím údajně lze si ho od letoška zaplatit…ale u nás kamarádky co chtěli císaře ta stačilo zajít pár měsíců k psychiatrovi a říct že máš z toho deprese..něco o nenávisti a tak a ten dal doporuččení :mrgreen: Ale mezi námi 2× jsem rodila císařem…nikdy více,po druhé jsem volala kamarádce at přijede že chci napsat poslední vůli,tak moc to bolelo..navíc se mi do rány dostal zlatej stafylokok a v kombinaci s mojí cukrovkou se mi nechtělo zahojit břicho tak jsem skoro 2 měsíce měla díru v břiše…už 4 měsíce zobu nějaká antibiotika protože se mi na těle stěhuje a nemůžu ho ze sebe dostat :zed: :zed: :zed: Pravda,ty jsi měla problémy to bych asi pro císaře souhlasila ale dobrovolně ani omylem…bolesti se daj vydržet-musí ale ty problémy po císaři+jizva je to humus mám jí velkou navíc se na ní štítím šáhnout…nevím! :nevim: :nevim:

já jsem si to v těhu srovnala takhle:
existuje supr porod a hnusný porod a
existuje supr císař a hnusný císař

takže vybírat se nedá, já si na císaře nemůžu stěžovat, ale to nechci nijak propagovat. je to každého věc, ať si sám zváží a probere rizika. jen si myslím, že u SC je menší riziko pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.1.12 11:41
Kamča.dalmatinka píše: …Tak jak je to?Koupim nekoupim? :mrgreen:

Podle mě je to kromě otázky peněz, hlavně otázka známosti! A pak jde všechno… 8) (rozuměj, když budeš pro toho doktora cizí, tak o tom nebude ani uvažovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
21.1.12 11:42

Jinak ten klešťovej porod je naprosto příšernej - naštěstí mě to nepotkalo, ale moje dvě kamarádky jo, obě po tomto obrovský problémy se sebou i s poškozenejma dětma. Normálně bych strhávala doktorům 10 tisíc z platu za každý kleště a už by to měl někdo konečně zakázat, jenom to stresuje matky a stejně se to nemá dělat. opravdu nechápu jak to může nějakej doktor považovat za normální, takovejhle hnus se už nedělá ani ve veterině. Je naprosto šílený, že zvířata jsou v tomhle zabezpečený líp než rodící matky.

• Citovat
  • Upravit
petulja
21.1.12 11:45

Michaela má pravdu sekce je naprosto bezpečná pro dítě, pokud teda ovšem neoperuje nějakej patlal, pokud ano, hrozí pořezání dítěte skalpelem, není to ale časté. Matka může mít po sekci problémy. Já je teda po sekci měla, ale normální porod snad spíš nevyjde než vyjde, nevím čím to je v poslední době jsou kolem mě se spontálníma porodama samý horory.

• Citovat
  • Upravit
8911
21.1.12 11:47

Jo a hlavně u tebe, Kamčo, bych:

1. změnila porodnici (četla jsem o tvém porodu, a děs běs!)
  2. měla s sebou někoho svého, kdo to bude „dozorovat“ (mažel/dula atd.)
  3. na základě diagnozy (tebou zmiňované zdravotní problémy) měla CS domluvený předem (resp. vybrala takovou porodnici, kde se nad tím ani nepozastaví a rovnou řeknou, že to tak bude lepší)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
21.1.12 11:53

Pracovala jsem ve dvou porodnicích a ani v jedné se císař koupit nedal.Vím o jedné,kde ho v podstatě na přání(zdarma) dělají,stačí.když matka zerputile tvrdí,že má hrůzu.Ostatně lze to poměrně snadno poznat na statistikách jednotlivých porodníc.Pokud má procento sekcí kolem 15-20%,je to norma.Pokud mají 50% - dělají to na přání.Většina soudných porodníků to na přání nedělá,protože je to samozřejmě operace nesoucí rizika.
Petuljo - u císaře se VŽDY provádí revize dělohy,bez toho by nešlo dělohu ani zašít.Někdo po císaři špiní,někdo ne.Já měla císaře 2×,po prvé jsem špinila celých 6 týdnů,po druhé 4 měsíce.A znám spoustu mamin,které nešpinily vůbec a je to úplně normální.

Příspěvek upraven 21.01.12 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
21.1.12 11:53
michaela1808 píše:
jesenka33 píše:
ahojky…co já vím údajně lze si ho od letoška zaplatit…ale u nás kamarádky co chtěli císaře ta stačilo zajít pár měsíců k psychiatrovi a říct že máš z toho deprese..něco o nenávisti a tak a ten dal doporuččení :mrgreen: Ale mezi námi 2× jsem rodila císařem…nikdy více,po druhé jsem volala kamarádce at přijede že chci napsat poslední vůli,tak moc to bolelo..navíc se mi do rány dostal zlatej stafylokok a v kombinaci s mojí cukrovkou se mi nechtělo zahojit břicho tak jsem skoro 2 měsíce měla díru v břiše…už 4 měsíce zobu nějaká antibiotika protože se mi na těle stěhuje a nemůžu ho ze sebe dostat :zed: :zed: :zed: Pravda,ty jsi měla problémy to bych asi pro císaře souhlasila ale dobrovolně ani omylem…bolesti se daj vydržet-musí ale ty problémy po císaři+jizva je to humus mám jí velkou navíc se na ní štítím šáhnout…nevím! :nevim: :nevim:

já jsem si to v těhu srovnala takhle:
existuje supr porod a hnusný porod a
existuje supr císař a hnusný císař

takže vybírat se nedá, já si na císaře nemůžu stěžovat, ale to nechci nijak propagovat. je to každého věc, ať si sám zváží a probere rizika. jen si myslím, že u SC je menší riziko pro dítě.

naprostý souhlas :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
21.1.12 11:54
Wiolla píše:
Jo a hlavně u tebe, Kamčo, bych:
  1. změnila porodnici (četla jsem o tvém porodu, a děs běs!)
  2. měla s sebou někoho svého, kdo to bude „dozorovat“ (mažel/dula atd.)
  3. na základě diagnozy (tebou zmiňované zdravotní problémy) měla CS domluvený předem (resp. vybrala takovou porodnici, kde se nad tím ani nepozastaví a rovnou řeknou, že to tak bude lepší)

S tím naprosto souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.1.12 12:01

nečetla jsem všechno..mám jen jednu zkušenost.
Kolegyně měla rodit císařem, měla to napsané v kartičce - bohužel natrefila na doktora blbce a ten ji řekl že ji císaře neudělá a nechá to nejprve na přírodě ( celý ten doktor je prostě na přírodu - neuznává žádné utěšující léky atd - dobrý gynekolog ne? ) no a když už rodila 25 hodin, tak ji řekl že ji císaře udělá za 25 tisíc. Že prý to tak stojí ( přes pojištovnu ), ale že on to chce na ruku. Ona už byla tak zoufala že manžela pro ty peníze poslala..tak taková zkušenost..Jak to dále dopadlo nevím - je na rodičovské a do práce se stavuje jen ojediněle..navím je to nadřízená, tak se jí na takové věci neptám..

• Citovat
  • Upravit
4092
21.1.12 12:04
smurfka píše:
Kolegyně měla rodit císařem, měla to napsané v kartičce - bohužel natrefila na doktora blbce a ten ji řekl že ji císaře neudělá a nechá to nejprve na přírodě ( celý ten doktor je prostě na přírodu - neuznává žádné utěšující léky atd - dobrý gynekolog ne? ) no a když už rodila 25 hodin, tak ji řekl že ji císaře udělá za 25 tisíc. Že prý to tak stojí ( přes pojištovnu ), ale že on to chce na ruku. Ona už byla tak zoufala že manžela pro ty peníze poslala..tak taková zkušenost..Jak to dále dopadlo nevím - je na rodičovské a do práce se stavuje jen ojediněle..navím je to nadřízená, tak se jí na takové věci neptám..

tak to je hnus já bych si na takového doktora stěžovala :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
21.1.12 12:07

Každopádně i hnusný císař lepší než hnusný porod-dítě je totiž vždycky bez poškozený hlavičky. Spíš by mě u těch porodnic zajímaly počty násilně ukončených porodů (kleště nebo vex), ale to snad někde nezveřejňuje, nebo jo? Podle toho by se totiž dalo usuzovat na zkušenost a šikovnost porodníků - že tyto metody nepoužívají. Podle mě by měl být císař na přání, ušetřilo by se tím spoustu nervů, hlavně u těch rizikových matek.
Jediná velká komplikace u sekce je to, když se právě infikuje jizva je to hodně bolestivé a špatně se to hojí, zánět může až do dělohy. Hlavně se ta jizva musí hned po sekci větrar a za žádnou cenu jí nenechat zapařit, na mě sestry hodily na JIPce peřinu a zakryly mi to, hned co odešla sestra jsem to sundala a jizvu větrala. Věděla jsem to od paní co ležela vedle mě - šla na třetí sekci tak mě na to upozorňovala. Taky mít čistou vodou, ale nijak netřít jen opravdu jemně osprchovat, aby se nedostala dovnitř nějaká baktérie.

• Citovat
  • Upravit
14046
21.1.12 12:08
petulja píše:
Já vím, že se to dělá naprosto běžně v každý porodnici, snad se musí člověk domluvit s konkrétním doktorem, nejlíp nějakej co to umí a hlavně ty sekce často běžně dělá.
Sama jsem se rozhodla na poslední chvíli, že prostě spontálně nerodím ani za nic. Měla jsem k tomu ovšem spoustu zdravotních indikací ze svojí strany i ze strany dítěte.Nakonec jsem císaře ukecala na to zadarmo.
Třeba v Podolí dělají ty placené císaře úplně luxusně, vyčistí dělohu - takže nejsou žádné očistky, nemusí se pak rodit ani placenta.
Já to měla zadarmo takže dreny v břiše, normoš porod placenty a očistky asi tři týdny, no snad je lepší si to zaplatit. Kolik to tam stojí to fakt nevím a taky by mě to zajímalo.

si děláš legraci, ne?? dreny se dávají normálně, ona se sliznice čistí postupně, doktor to nemůže nějak oškrabat na novou sliznici- ta teprve doroste…nebo jak si to představuješ a nikdy jsem neslyšela o tom, že by někdo s rozpáraným břichem tlačil placentu :mrgreen: , jako už to živě vidím :))

a o císařích osobně teda něco málo vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.1.12 12:09
mikky píše:
smurfka píše:
tak to je hnus já bych si na takového doktora stěžovala :cert: :cert: :cert:

no docela mě to odradilo v té nemocnici rodit - mám ji hned za barákem - ale pověst jako celkem na nic..z dr gynekologů prý jen jediný super, ostatní dost necitlivý nebo " přírodní " :nevim: :cert:

• Citovat
  • Upravit
7499
21.1.12 12:16

petuljo nic ve zlém,ale vůbec nevíš,o čem mluvíš,Rizika spojená jak s celkovou anestezií tak se spinální,riziko krvácení,embolie,infekce,jsou toho mraky,To že se ti zapaří jizva je asi to nejmenší,co tě může potkat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
21.1.12 12:17

Nevím prostě to tak bylo, někomu očistky po sekci jdou, někomu ne. Někdo dreny dostane někdo ne, já měla dva jeden do dělohy a jeden dlouhej v břiše. Jiný pani po císaři dreny neměli vůbec. S tou placentou si teda nejsem 100% jistá něco za mě vyjelo pak ještě na JIPce, možná to byla jenom krev.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100