Štěňátko Maltázáčka - rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.1.17 12:09

štěňátko Maltázáčka - rady

Ahoj,

za měsíc a půl si jedu pro štěňátko fenečky Maltézského psíka. Štěňátko bude z chovatelské stanice s PP, takže by snad všechno mělo být v pořádku. Fenku budu mít jen jako mazlíčka, ne pro žádné výstavy a k uchovnění. Jen jelikož nemám v okolí nikoho, kdo by tuhle rasu měl, potřebovala bych poradit co a jak. Jaká strava je nejlepší, jak štěňátko dobře vychovávat. Co všechno musím absolvovat aby fenka byla zdravá a v pořádku. Kolikrát týdně/nebo jak často koupat a tak dále a tak dále. Studuji to všechno na internetu, ale už jsem z toho jak praštěná. :) :)
Máte někdo nějakou radu?
Budu moc ráda za pomoc.

Předem díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59370
8.1.17 12:15

@veronika3001 na tohle vše tě odpoví chovatelka ;). Stravu taky řekne chovatelka ;) Já si vše sepsala na papír a ptala se chovatelky ;) no to neni dle ras, krmivo bych nechala zatím dle toho jak krmí chovatelka pokud krmí něčím kvalitním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
8.1.17 13:33

Ty nahnědlé chlupy pod očima co jste tu už vypisovali se také hodně stávají nejen u téhle rasy, ale i u čivavek nebo jiných menších ras.Jsou totiž blíž k zemi kde nejvíc proudí průvan a oni slzí. Prodavají se na to speciální vodičky kterými to lze vyčistit ;) jinak tchýně má dva maltézáčky a musím říct že tahle rasa je doooost paličatá. Chce to opravdu výchovu hned od začátku a nepolevovat celý jejich psí život. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.1.17 13:34

Doporučuji i s takovýmhle prckem jít na cvičák (samozřejmě až po naočkování) zvykne si na další psy a třeba vás bude nějaké to cvičení i bavit. U nás jedna paní dělá s Maltézáčkem agility a je to super pohled :palec:
Co se týče krmiva, tak chovatelka vám řekne, čím krmí a určitě bych to pár týdnů neměnila, my například BARFujeme (syrové maso, vnitřnosti, kosti a zelenina) a psům je výrazně lépe než na granulích.
Jinak na výchovu, zkuste si přečíst třeba knihu od Cesara Milana, jeho postupy mi při pořízení druhého psa zachránily zdravý rozum.
Přeju hodně štěstí a radosti s novým pejskem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.17 17:33

Moc děkuji za rady, určitě se budu chovatelky ptát, vše sepisovat. Jen začínám mít dost nervy aby malá u mě netrpěla.
A kde má pesánek místečko? nevím jestli je dobře aby spal v ložnici??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
8.1.17 17:36

@veronika3001 naši hafani mají pelíšky v předsíni… do ložnice je nepouštím ani přes den protože nechceme aby nám lezli do peřin které jsou potom od nich celé chlupaté :lol: ale my nemáme maltézáčky. Ty línají málo. Takže záleží jestli chcete nocležníka v posteli navíc nebo ne :lol: (maltíky má tchýně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.17 17:41

Přítel je právě do postele pustit nechce vůbec. Říká, že pes je pes, on k nim nemá žádný vztah, nikdy žádného neměl. Hlavní důvod je, že nechce aby nám tam lezla až budeme trénovat na mimčo:D..
Pravda je, že žádný z našich pejsků, nikdy do postele taky nemohl. Jen mi už teď přijde strašně líto, aby byla sama chudinka:D.. Ale říkala jsem, že nechci aby ani dítě spalo snámi v posteli, tak proč pejsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59370
8.1.17 17:50

@veronika3001 to záleží na tobě, naše mají pelechy hlavně v kuchyni a štěně přes den u mě leží na sedačce nebo v pelechu a kdy se jde spát přelehne do pokoje do pelechu, do postele na noc půjde až bude hygiena na 100% ;).jak s jí naučíš tak to bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
8.1.17 17:52

@veronika3001 my ted mame stene mopse v loznici, ale mame na ni klec, kde ma pelisek, vodu, jidlo. Do postele si ji obcas bereme pred usnutim. A mimino mam teda v posteli, stejne, jako dve starsi deti predtim. Pes by mi v posteli ani nevadil, ale uz ted je tam narvano :mrgreen: Navic, pro mala plemena by mohl byt pripadny pad z postele fatalni, to veterinari vidaji celkem casto. Mame jeste velkeho psa a ten spi dole v obyvaku, na gauci. Ale pro nas pes neni jen pes, nasi treba maji psa v noci ve sklepe, takze znam oba pristupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
8.1.17 19:00

No se mnou v posteli spávali když to byly ještě mladíci a byla jsem sama.Co se mnou už pěkných pár let bydlí manža tak jsme to odbourali :lol: přeci jen nám nemusí asistovat při našich chvilkách a největším důvodem byly právě chlupy. Blbě se dostávají dolů… a to mi vadilo a jemu taky. Pelíšky máme též v předsíni a jsou naučený tam opravdu i spát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
8.1.17 19:10

@Saatine tak Ikeou jsi mě právě pobavila. Dělám totiž v bytě totéž…zásoby ikea válečku a věčně,,válečkuju" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
8.1.17 19:15

Mám maltézáčka, jsou jí teda už 2 roky..granule ti dá chovatelka, my jsme ale pak koupili jiné - Platinum..musíš vyzkoušet, co jí bude chutnat..Hlavně ji hned od začátku musíš zvykat na česání, jinak s tím budeš bojovat..musí se opravdu minimálně 1× týdně česat, taky se musí stříhat, my ji necháváme co 3 měsíce..ty oči stačí otírat navlhčeným tamponkem, normálně co je na odličování, to dělej každý den..koupání stačí celkové tak 1× za měsíc nebo uvidíš jak ti bude smrdět..ale nohy a břicho počítej pokaždé jak dojdeš z venku..taky počítej že potřebuje na zimu obleček, nemají podsadu, tak by prochladla. Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak se ptej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.1.17 19:30

Se spaním v posteli se názory různí. U starší čuby jsme původně nechtěli aby nám spala v posteli. Pak jsme na cvičáku řešili, že je hrozně divoká a neklidná. Poradili nám, ať jí na noc vezmeme do postele, a ejhle, za dva dny se zklidnila. Ono to bylo tím, že potřebovala doplnit denní dávku kontaktu za dobu co jsme byli v práci. Teď co jsem s prckem doma, tak si do postele lehne na pár minut a jde chrápat jinam. Jinak přes den se na posteli schovává před mým synem a její dcerou. Postel máme vysokou a syn ani štěně se tam sami nedostanou.
Na chlupy v posteli jsem v drogerii koupila takovou červenou rukavici, krásně to chlupy posbírá a pak jí stačí jen vyklepat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
8.1.17 19:40

@Saatine takže i být singl má něco do sebe :mrgreen: kamáradka je teda na tom z nás nejlíp asi.My budeme válečkovat a válečkovat a válečkovat… :mrgreen: :mrgreen: (ale bez nich by to nebylo ono, takže nelitujeme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.17 19:22

Ahoj, takže problém, stala se jedna věc. V práci me povýšili. Což je super, jenže teď budu v práci trávit více času než jsem doposud trávila. Tím myslím i 10 hodin, sice ne každý den, ale docela často. Takže co pejsek? Ze začátku by nebyl problém mít štěně v práci, ale nejde to pořád. Takže to asi padá. Je mi líto, že by byla doma sama. Jenže bohužel takto si pejska nikdy nekoupím. Přítel je pracovně velice vytížen, takže s ním počítat nemůžu. Nebo dá se to? Jsem z toho špatná. Strašně jsem se těšila. Pejska už si přeju leta letoucí. Ale tohle mě od toho odeazuje. :,( nechci aby se trápila doma sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný